33 askerimiz şehit oldu.. Rusya ve İran sorumludur!

.

  • GİRİŞ29.02.2020 10:10
  • GÜNCELLEME29.02.2020 10:22

33 askerimiz şehit oldu.

 

 

Şehitlerimize rahmet, ailelerine büyük sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Yüzlerce yıldır, Anadolu’nun, coğrafyanın her karış toprağında şehitler verdik, veriyoruz.

 

 

Bu topraklara geldiğimiz günden bu yana şehit veriyor, o günden bu yana bir büyük mücadele yürütüyoruz. Bu, hiç kesintiye uğramadı.

Büyük güçler inşa ettik, büyük devletler kurduk, coğrafya biçimlendirdik, tarih şekillendirdik.

Direnişimiz, mücadelemiz, kavgamız, savunmamız hep büyük oldu.

BUGÜN YAŞADIKLARIMIZ SON BİN YILIN ÖZETİDİR..

Rusya ile, Avrupa ülkeleri ile, bütün Batı ile bazen dost bazen düşman olduk. Bazen ittifak yaptık bazen büyük savaşlar yürüttük.

20. yüzyılın başı, bütün bu tarihin özetidir.

Bugün yaşadıklarımız da de son bin yılın özetidir.

Dünya savaşında dağıldık, paylaşıldık, Anadolu’ya sığındık. O günden beri onu korumaya çalışıyoruz.

O günden bu yana Anadolu içinde aralıksız mücadele veriyoruz. İsyanlarla, iç kargaşalarla, darbelerle, terör saldırılarıyla boğuşuyoruz. Bunların tamamı “müdahale”dir.

Bunların tamamı bizi Anadolu’ya sıkıştıranlarla, yüzlerce yıldır çatışmak zorunda kaldığımız güçlerle alakalıdır. Terör de, darbe de, iç kargaşa da, hepsi onların bize saldırma biçimleridir.

SURİYE CEPHESİ DEĞİL, TÜRKİYE CEPHESİ BU. HESAPLAŞMA BİZİMLE.

İçeriyi temizledik, cepheleri sınırımızda, dışarıda, çevremizde kurdular. Müdahaleyi bu alanlara taşıdılar. Çevrelediler, kuşattılar, boğmaya çalıştılar.

Devam ediyor…

Suriye üzerinde yürüttüğümüz mücadele, işte güneyimizde kurulan çokuluslu cephe ile mücadeledir. Bu cephe sanıldığı gibi Suriye Cephesi değil, Türkiye Cephesi’dir.

Çünkü Suriye Savaşı, Türkiye Cephesini açmak için başlatılmıştır. Söz konusu olan Suriye’nin haritası değil, Türkiye’nin haritasıdır.

Hesaplaşma bizimledir.

LAZKİYE AZINLIK HÜKÜMETİ… SURİYE YOK, ARTIK ORADA RUSYA, İRAN, AMERİKA VAR.

Kırk yıldır PKK üzerinden yürüttükleri hesaplaşmadan sonra yeni bir aşamaya geçilmiş, Suriye ve Irak üzerinden vekâlet savaşları başlatılmış, İran sınırından Akdeniz’e kadar bir cephe kurulmuş, bu cephe Akdeniz’den Ege’ye uzatılmıştır.

Kimse Suriye meselesini bir dış mesele gibi pazarlamasın. Kimse Lazkiye azınlık hükümetini bir devlet, ülke gibi önümüze koymasın. Suriye rejimi diye bir rejim, bir yönetim yok.

Orada Rusya, İran, Amerika var.

Bundan sonra Suriye “operasyon” ölçekli bir saha değil. Vekâlet savaşı olmaktan zaten çıkmıştı.

Artık Türkiye’nin bunu bir “savaş” olarak tanımlaması gerekiyor. Kamuoyunun da, biz istemesek de bu savaşın bize gelmeye devam edeceğini bilmesi gerekiyor

RUSYA’NIN SKANDAL AÇIKLAMASI. PEKİ, ASKERİMİZİ KİM ŞEHİT ETTİ?

Askerlerimiz bir Lazkiye azınlık hükümetinden başka bir şey ifade etmeyen ve asla Suriye hükümeti olmayan güçler tarafından vuruldu.

Hava saldırılarının Rusya’dan bağımsız olması mümkün değil. Rus uçaklarının olmaması mümkün görünmüyor. Tespitler hiç de Moskova’dan yapılan “skandal” açıklamalar gibi değilçünkü.

FETÖ’nün Rus uçağı düşürerek Türk-Rus savaşı çıkarmaya dönük ABD planını uygulaması gibi, Rusya da, İran veya Esed güçleri de bir tür Rus-Türk ya da Türk-İran savaşı çıkaracak ölçekte sabotajlar, provokasyonlar yapıyor.

RUSYA KÖTÜ, ABD İYİ ÖYLE Mİ? YA O “TERÖR KORİDORU” PLANI? BİNLERCE TIR DOLUSU SİLAH? FIRAT KALKANI, AFRİN ŞEHİTLERİ?

Rusya’nınyaptığı ile, ABD’ninyıllarca ülkenin kuzeyinde Türkiye’ye karşı yaptığı aynı.

Şehit haberi geldiği andan itibaren ABD-NATOekseni harekete geçti. Psikolojik ortamı yönetmeye başladı. “Rusya kötü, biz iyiyiz” tezi işlemeye başladı.

Suriye’nin kuzeyindeki “terör koridoru”nu onlar planlamamış gibi.

Bir orduyu donatacak ölçekte, binlerce TIR dolusu silahı Türkiye ile savaşmaları için PKK/YPG’ye onlar taşımamış gibi.

Fırat Kalkanı ve Afrin Operasyonu’nda PKK ve DEAŞ’ı onlar yönetmemiş gibi. Kırk yıldır bu ülkenin her köşesinde, şehirlerinde, dağlarında, sokaklarında terör bombalarını onlar patlatmamış, yönetmemiş gibi!

Bugün Doğu Akdeniz’de bizi çevreleyenler onlar değilmiş gibi. Ege adalarını füze üslerine dönüştürenler onlar değilmiş gibi.

BUGÜN RUSYA VE İRAN VURDU. DÜN ABD VE ORTAKLARI VURDU. NATO AÇIKLAMASI MI? BOŞ LAF!

33 askerimizin şehit edilmesinden Rusya ve İran sorumludur.

Fırat Kalkanı, Afrin Operasyonu ve Barış Pınarı Harekâtı’nda şehit olan askerlerimizden de ABD sorumludur. 15 Temmuz’da vatandaşlarımızın şehit olmasından da ABD ve NATO ülkeleri sorumludur.

“Ya ABD ya Rusya” diye ölümcül bir tercihe mahkûm değiliz. Anlamamız gereken sadece bu.

NATO’nun dünkü açıklamalarını hep birlikte gördük. Boş laf! Bugüne kadar ne zaman Türkiye’nin yanında oldular? Bir örneği var mı?

Biz onlar için bir güvenlik kalkanıyız sadece. Bırakın yardımcı olmayı, bütün darbeleri, iç çatışmaları, terörü, 15 Temmuz’u onlar planlamadı mı?

ABD YA DA RUSYA DEĞİL, ADRESİMİZ “TÜRKİYE EKSENİ”

Biz çok güçlü bir milletiz. En zor zamanları atlattık, yine atlatacağız. En ağır buhranların üstesinden geldik, yine geleceğiz.

Asla geri adım atmayacağız. ABDR ile de, Rusya ile de “gerektiği ölçekte” ortaklıklarımızı devam ettireceğiz. Ama hep kendi yolumuzda yürüyeceğiz.

“Türkiye Ekseni” bunu gerektiriyor. Bizi bu coğrafyada güç yapan irade hep bu oldu. Yine oradayız ve doğru yoldayız.

SİYASİ KİMLİKLERİ AŞIN!TARİHİ, VURUŞA VURUŞA YÜRÜYENLER YAZACAK.SAYGIMIZ ONLARADIR!

Yaşadığımız zorluklar iç politika malzemesi yapılamaz. Siyasi kimliklerimizin çok ötesinde, çok üstünde gerçekler bunlar.

Bu halde hiç kimse “mevzi mücadelesi”ne kapılmamalı. Buradan bir çıkar devşirme yoluna gitmemeli. Toplumsal psikolojiyi intikam amaçlı kullanmamalı.

Geçmişte olduğu gibi tarihi, Türkiye’nin önüne düşüp vuruşanlar yazacak. Türkiye’yi paçasından tutup aşağı çekenler değil.

Geçmişin vuruşanlarını da, ihanet edenlerini de gördük. Bugün kim nerede duruyorsa, gelecekte öyle tanımlanacak.

Vuruşa vuruya yürüyeceğiz. Önyargısız, önkabulsüz, zihinsel ambargolarını kıran herkes, Türkiye’nin kazanacağını görüyor.

“TÜRKİYE ÇEKİLSİN” DİYEN SAVAŞI İÇERİYE TAŞIYACAK.AMA BU YEMİ YUTMAYIZ, TÜRKİYE SAVUNMASI BU!

Bölgesel ve küresel ölçekte bütün güç hareketlilikleri buna işaret ediyor. Onlar da bu yüzden Türkiye’yi durdurmaya çalışıyorlar zaten. ABD de, Rusya da bu noktada.

Unutmayın; “Türkiye Suriye’den çekilsin” diyenler; savaşı, terörü, yeniden Anadolu içlerine taşımaya çalışıyor demektir. Terörü yeniden şehirlerimize taşımaya çalışıyor demektir.

Biz bu yemi bir daha yutmayacağız!

Suriye meselesi değil, Türkiye savunması bu!

Acımasız direniş!

Yenişafak

Yorumlar4

  • Yusuf Arısoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Azîz vatanın aziz evladı diline kalemine yüreğine sağlık ne güzel anlatmış durumu ne güzel özetlemişsin... Azîz vatanın aziz şehitlerine Allahtan rahmet diliyorum bir gün şehadet de bize kısmet olur umuduyla...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Yusuf Arısoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Azîz vatanın aziz evladı diline kalemine yüreğine sağlık ne güzel anlatmış durumu ne güzel özetlemişsin... Azîz vatanın aziz şehitlerine Allahtan rahmet diliyorum bir gün şehadet de bize kısmet olur umuduyla...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Nevzat 4 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakan hoca bunlari cok söyledi ama sizler dinlemek istemediniz. Ve onun gösterdigi cözümlerine gözlerinizi kapatiyorsunuz. Sizler Allah rizasi icin elestiri yapanlari hain ilan edersiniz, ve düsmalari dost edinirsiniz. bir mazide yazdiginiz makalelere bakiniz, kimlerle isbirlikci degildinizki. Siz Allahin gösterdigi yoldan (Kuran ve Sünnet) gayri bir cözüm ariyorsunuz ama nafile. Allah kimlere yardim eder halen daha ögrenemedinizmi. Allah bir irka degil, Kuran ve Sünnet yolunda giden ümmete yardim eder. vesselam.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    Ağzınıza sağlık
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat