“Şâkird”in Altından Neler Çıktı?

.

  • GİRİŞ21.12.2016 12:15
  • GÜNCELLEME22.12.2016 07:27

21. Yüzyılın en sinsi terör örgütü lideri Fetullah Gülen, sözlük anlamı çırak-öğrenci olan “şâkird”den, misyonerlik yöntemlerini kullanarak her şeyi çıkardı. Önce gariban Anadolu çocuklarını devşirdi. Yarım asra yaklaşan bir zaman diliminde, kapasiteyi adım adım inşa ederek öğretmen çıkardı, asker çıkardı, polis çıkardı, parlak mühendisler, yazılımcılar, akademisyenler, gazeteciler çıkardı…

“Proaktif/Operasyonel İstihbarat”ın ve “Güç Oyunu”nun teorik bütün taktik ve stratejilerinin pratiğini kullandı; gizli kamera görüntüleri, dinlemeler, kumpaslar, şantajlar, sahte delil ihdas etme, iftira, fişleme, casusluk, endoktrinasyon, provakasyon, rüşvet, tehdit, “zehirleme”, sızma, sızdırma, hedef şaşırtma, sınav sorularını çalma, bağışları amacı dışında harcama…

FETÖ kapasitesini kırk yılda ince ince ve milim milim inşa etti ama istikametini bir gecede değiştirdi.

Günümüzde 30’lu yaşların üzerinde olanlar, FETÖ lideri Gülen’in, Napolyon’un “Hayatımda tanıdığım en kusursuz dönek” diye tarif ettiği, Stephan Zweig’in ise “Rastgele ihanet eden biri değildir… İhaneti dâhilik yapabilmiş bir mizacı vardır” cümleleriyle tarif ettiği Fransız Josep Fouche’nin geliştirdiği bütün taktikleri günümüze uyarlayarak uyguladığına şahit olmuşlardır.

Öyle ki Fetullah Gülen’in lideri göründüğü bu yapı, 1924 yılından ölümüne kadar FBI’ın (ABD Federal Soruşturma Bürosu) başkanlığını 48 yıl boyunca kesintisiz sürdüren, toplum tarafından uygun görülmeyecek açıkları olduğu için, 8 ABD Başkanı’nın da görevden alamaya gücünün yetmediği Amerikalı John Edgar Hoover’ın bütün yöntemlerini sistematik olarak uygulamıştır.

Bu terör örgütünün dolandırıcılığı kesinlikle sıradan değil. “Nitelikli dolandırıcılık” tarifi bile yetersiz kalıyor. Uluslararası kurumsallığına, insani duyguları ve dinî değerleri alet ederek toplumu suiistimalinin yaygınlığına ve süresinin uzunluğuna baktığımızda, bu olsa olsa “Üst Nitelikli Dolandırıcılık”tır ve hukuken de yeni bir tanım yapılmasını gerektirir.

Modern(!) suçlarla mücadelenin konvansiyonel yasalarla sürdürülmesi de mümkün değildir. OHAL o yüzden var zaten.

Orta Çağ öncesinde Çinliler esir aldıkları Türklerin kafa derilerini yüzdükten sonra ters çevirerek tekrar başlarına dikerlerdi. Böylece dışa değil içe doğru uzayan saçlar, beynin farklı noktalarına temas etmeye başladığında düşünme / idrak melekesini yitiren bu esirlerden, ödül – ceza – korku yöntemiyle, sahibinin her söylediğini itirazsız kabul eden mankurtlar yetişmiş olurdu.

FETÖ, yüksek insani idealleri ve erdemi, İslami değerlerle mecz ederek temin ettiği motivasyonla bu topraklardan topladığı şakirdlerini psikolojinin ve endoktrinasyonun bütün imkânlarını kullanarak süzme mankurtlara dönüştürdü. Öyle ki kemiği olmadığı için dik duruş sergileyemeyen, bazı yüksek makamlara ve kritik / kilit kadrolara yerleşebilmek için eğilip bükülebilen, “atama” konusunda muhatap kimse, onun rengine boyanabilen, meşrebine göre kâh şerbet kâh rakı içen bukalemun insansılar çıkardı ortaya.

FETÖ, yüzlerce yılda oluşmuş kavramlar ve değerlerimizin içini boşaltıp anlamsızlaştırarak, psikolojik ve sosyolojik yöntemlerle “itaat” ve “sadakat” olarak okunacak şekilde paketleyip mankurtlarına servis etti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Haşhaşi” kavramsallaştırması bu yüzden tam yerine oturuyor.

Yetmedi, ele geçirdiği maddi imkânlar ve nüfuzla, aynı karede resim vermesi eşyanın tabiatına aykırı gelecek, birbirine zıt görüntüde devrimci, solcu, sağcı, milliyetçi, muhafazakâr gazeteci, sanatçı (!), yazar ve akademisyenleri devşirip amaçlarına hizmet ettirdi. Yoluna çıkan kurumları ya ele geçirdi ya direnenleri batırdı veya diş geçiremeyince de itibarsızlaştırma yoluna gitti, kendi havzasına girebilecek her türlü hareketi de zehirledi (Deniz Feneri’nin başına gelenleri hatırlayalım).

FETÖ’nün hamur gibi şekillendirdiği “Şâkird”inden amaca göre her şey çıkabiliyordu:

Darbeci Generalin rütbelerini söküyorsunuz, altından FETÖ apoleti çıkıyor.

Kumpasçı polisin üniformalarını alıyorsunuz, altından FETÖ rozeti çıkıyor.

Adaletten bihaber Hâkim’in kararlarını büyütece alıyorsunuz, FETÖ parmak izini görüyorsunuz.

Tuzakçı Savcı’yı aynanın önüne getiriyorsunuz, yansısında FETÖ sırıtıyor.

Soruları çalan akademisyeni enseliyorsunuz cevaplar FETÖ’nün şâkirdlerinden çıkıyor.

HSYK sızıntısını bulup kodese yolluyorsunuz FETÖ sızlanıyor.

PKK’nın izini sürüyorsunuz FETÖ ayak izlerine denk geliyorsunuz.

DHKP-C’nin dediklerini dinleyince FETÖ’nün suflelerini duyuyorsunuz.

İsrail’in, MOSSAD’ın nasırına basıyorsunuz Pensilvanya’dan FETÖ bağırıyor.

Gizli kamera çekimlerini inceliyorsunuz, FETÖ klaketine rastlıyorsunuz.

Artık eylemlerinde, ihaleyi başka örgütlere de bırakmıyorlar.

En son Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov için suikastçı bir katil çıkardılar.

Sırada ne var? Yoksa intihar bombacısı mı?

Önünde sonunda FETÖ’nün yüzündeki şeffaf maske de düşürülecek.

Maske düşünce altından çıkana şaşıracak mıyız?

Hayır! Hayır! Hayır!

KISA MESAJ HATTI:

“Şâkird”in Altından her şey çıktı ama bir vatansever bir de münevver insan çıkamadı.

İhsan Toy- Haber 7

İhsantoy@tasam.org

https://twitter.com/caricare1773

 

Yorumlar1

  • sedat kalfa 7 yıl önce Şikayet Et
    tüm yazdıkları fetönün özeti ,hala bu adamın peşinden gidenler öbür dünyalarını ahiretlerini düşünmüyorlarmı ya
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat