Kudüs kararını istemeyenler

.

  • GİRİŞ15.12.2017 09:09
  • GÜNCELLEME15.12.2017 09:09

İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı alması da Kudüs ve İslam dünyası için hayırlı sonuçlar doğuran bir musibet oldu. Toplanıp, konuşup, kınama mesajı yayınlamaktan öte bir iş yapamayan İslam dünyası bu karar üzerine kendisinden beklenmeyecek bir tepki verdi. İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı Türkiye'nin devlet başkanı sıfatıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı çağrı üzerine olağanüstü toplandı. Toplantı kelimenin tam anlamı ile tarihi oldu. İslam ülkeleri Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıdılar ve tüm dünyaya bu karara iştirak etme çağrısında bulundular. Zirvenin ertesinde Filistin Dışişleri Bakanı'nın Türk medyasına yaptığı açıklamalardan anladığımız kadarıyla bu karar kolay alınmamış. Bazı ülkeler kararların daha "yumuşak" ve ABD'yi daha az kızdıracak şekilde düzenlenmesini istemişler. Ancak bakanın ifade ettiğine göre Filistin'in ve Türkiye'nin tavizsiz duruşu sayesinde hedeflerine ulaşamamışlar

ŞAŞIRTICI DEĞİL...
Suudi Arabistan ve Mısır'ın ABD ile birlikte Ortadoğu'yu yeniden dizayn etmeye çalıştıklarını biliyorduk. Ama işte evdeki hesap her zaman çarşıya uymuyor. Erdoğan ve Türkiye çıkıyor, tüm hesapları bozacak bir hamle yapıyor. Türkiye şimdiye kadar Filistin konusunda yaptıklarıyla çıtayı öyle bir yere çıkardı ki, dünkü kararın altına bazı ülkeler istemeye istemeye imza atmak zorunda kaldılar

KUDÜS BEREKETTİR
Dünkü zirvede alınan kararlar Kudüs ve Filistin için tarihi öneme sahip.
Filistin Devleti zaten dünyada birçok ülke tarafından tanınıyordu. Ancak Birleşmiş Milletler'in kararları doğrultusunda Kudüs başkent olarak kabul edilmiyordu.
Trump'ın ABD Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıması hamlesiyle Kudüs hakkındaki BM kararı delinmiş oldu. Buna mukabil İslam ülkeleri çok daha kuvvetli bir kararla Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıdılar.
Evet bu hamle Kudüs için, Filistin için hayati öneme sahiptir. Trump'ın hamlesini boşa çıkartmanın ötesinde Filistin'i daha avantajlı bir konuma getirmiştir.
Bugün Filistin haklı davasında Trump'ın kararından öncesine göre de daha iyi bir konumdadır.
Kudüs öyle mübarek bir beldedir ki kendisine hizmet ve yardım edenleri şereflendirir. İslam ülkelerinin kararı bunun net bir örneği oldu. Yıllardır bir araya gelemeyen, ortak bir duruş sergilemeyen, kınamaktan öte dişe dokunur bir iş yapamayan İslam ülkeleri Kudüs sayesinde ilk defa bir araya geldiler. Bu birliktelik Kudüs sayesindedir, Kudüs'ün şerefinin yansımasıdır.

MEDENİ Mİ BU DÜNYA?
Amman'dan New York'a giden uçağın pilotu Yusuf Dajeh kalkıştan sonra yolcularla güzergâh bilgisini paylaşırken, Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak anons etti. Uçağın yolcularının anonsun ses ve görüntü kayıtlarını paylaşması üzerine haber sosyal medyada binlerce kullanıcıya ulaştı. Pilotun anonsunun görüntüleri birçok medya kuruluşu tarafından da haber yapıldı.
Uçak New York'a indiğinde pilot ABD polisi tarafından gözaltına alındı.
Buyurun "medeni" dünyanın halini izleyin...
Fikir hürriyetinden, protesto hakkından bahsedenlerin meselenin ucu kendilerine dokunduğunda nasıl canavarlaştıklarını görün. Sembolik bir tepkiden, bir jestten nasıl rahatsızlık duyduklarını, tahammül edemediklerine şahit olun.
Demokrasi, insan hakları, özgürlükler gibi kavramların nasıl sömürüldüğünü, kendileri gibi düşünmeyenlerin başına türlü dertler açmak için kullanıldığını bir kez daha not edin.
Ve ne olursa olsun kanmayın. Bir an için bile olsa tedbiri elden bırakıp bu yalanlara inanmayın!

CEVABI BELLİ SORU
Bundan yüzyıl sonra Kudüs'ün tarihini yazanlar Selahaddin Eyyübi'nin ve Yavuz Sultan Selim Han'ın şanlı isimlerinin yanına kimin ismini yazacaklar?

TAKVİM

Yorumlar2

  • Vatansever32 6 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip ERDOĞAN Recep Tayyip ERDOĞAN Recep Tayyip ERDOĞAN
    Cevapla
  • Cemil Dereli 6 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki,RECEP TAYYİP ERDOĞAN
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat