Aydın Doğan ve ABD’li dostları panikte

  • GİRİŞ26.05.2015 09:31
  • GÜNCELLEME27.05.2015 09:56

New York Times (NYT) endişeliymiş, lobi harekete geçmiş. Tabii ABD’nin referans gazetesi NYT endişeli olunca her cenahtaki değişik ABD yandaşları da kendilerini belli etmekteler. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi bu odakları endişelendiren kararlı tutumlarından dolayı kutlarım. 
NYT ne zaman endişelenir? Dünyanın dört bir tarafından suçsuz günahsız insanlar gizli CIA hapishanelerinde işkence görürken NYT endişelenmez. Müslümanlar sorgusuz sualsiz yıllardır Guantanamo’da tutulurken NYT susar. Irak’ta 3 milyon, Suriye’de 300 bin Müslüman ölürken, Mısır’da darbe yapılırken, devlet başkanları hakkında idam kararları alınırken NYT kıpırdamaz. Noam Chomski gibi çok değerli düşünürler NYT’nin ABD’nin işine geldiği şekilde nasıl bazı ülkelerdeki sorunları abartıp, bazı ülkelerdeki zulmü hasıraltı ettiğini kanıtlamıştır. 2006 yılında yapılan bir araştırmaya göre NYT, Filistin’de İsrail’in suçlarını sistematik olarak gizlemiştir. NYT örneğin ABD’ye sığınan eski Nazi casusları hakkında bir haber yapıyorsa bunun nedeni ABD’nin eski Nazileri kullanmak şeklindeki sistemli politikasını gizlemek içindir. 1940’larda Polonya’daki Nazi ölüm kamplarını bildiği halde gizleyen NYT, şöhretini bu tür Doğanvari çarpıtmacı gazetecilik anlayışına borçludur. 
İnsan hakları konusuna NYT gibi çarpık bakmayan herkes Türkiye’de önce şu soruları sormalıdır: 1979’da Aydın Doğan Abdi İpekçi cinayeti sonrası medyaya nasıl girmiştir? 1994 yılında Erol Simavi sürgüne gidince Aydın Doğan Hürriyet’i nasıl ele geçirmiştir? Bugün ‘Cumhurbaşkanı’na Sesleniyoruz’ başlıklı çağrılar yapıp ‘bizi sürgüne mi göndereceksiniz’ diye soran Aydın Doğan’ın aklına başka bir ceza değil de neden ‘sürgün’ gelmiştir? Aylar boyu aleyhinde kampanya yaptıkları Hrant Dink öldürülünce neden Doğan Medya yazarları koro halinde ‘örgüt yok’ kampanyası yapmışlardır?  Aydın Doğan’ın gazetesindeki şakağına tabanca dayanmış savcı fotoğrafı bir tehdit midir?

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat