NATO'ya ders ama...

.

  • GİRİŞ05.12.2019 09:51
  • GÜNCELLEME06.12.2019 11:23

Başkan Erdoğan dostum malum ülkelerin bir numaraları ile Londra’da yan yana görüntü verip, bir de sözüm ona dostlarımıza sallayınca bizdeki malum çevreler hasta oldu. Aslında şu Rusya ile eskisi gibi ters düşsek öteden beri sığındıkları bu ülkeye destek vereceklerdi ama o iş de geberdi. Şimdi yıllarca öfke kustukları, hatta gemilerini Dolmabahçe’de batırmaya kalktıkları Amerikalılara yapışsalar bir türlü, Rusya’ya karşı dursalar bir türlü... En iyisi siz beyni işlemeyenler ekranlarınıza sığının. Oradan abuk sabuk sallamalarınıza devam edin! Bir tanesi NATO’dan çıkın diye bağırdı. Paşa; o eski teraneniz, yenisini bul! Hele hele havalı bir profesör ne iddialarda bulundu. Kanıtlamazsan unvanına yazıklar olsun!

 

 

Kim kazanamadı, kim kaybetmedi?

Başlık sizi şaşırtmış olabilir. Ama demek istediğimi şudur; Trabzonspor kazanırken oyuncu değişikliklerinde hata yaptı. Galatasaray kaybederken kaleye attığı sadece iki şuttan birinde gol bulup işi yırttı.

 

 

F.Bahçe’de çorba gibi değişiklikler!

Sanırım ki F.Bahçeli futbolcuların büyük bir kısmı, Yanal Hoca’nın oyuncu değişikliklerinde şaşkına dönüyorlardır. Zanka çıkınca Gustavo stopere, Emre ile Deniz ön libero mu, yoksa ne, Emre çıkınca Jailson stopere, Deniz çıkınca Ferdi kime eşlikte orta alanda?

Bravo Sayın Kasapoğlu!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu geçtiğimiz cuma günü bizim ana spor sayfasının manşetinde oturuyordu. Başlık da “Millî sporcuya tam burs” müjdesini taşıyordu. Bu ne demekti biliyor musunuz? Spor aşkı yüzünden okumaya devam edememek ya da tam tersi okumak yüzünden uluslararası büyük zaferlere imza atamamak... İşte anlamı budur bu büyük hamlenin. Haberde bir de harika fotoğraf vardı. 28 üniversite imzayı basmış bu büyük işe... Şimdi beklentim ve beklentimiz odur ki, bu imza sayısı yüzde yüze ulaşsın...

Yapma Sayın Çebi!

Beşiktaş’ın yeni başkanı Sayın Ahmet Nur Çebi, son toplantıda eski yönetime, yani Orman ekibine veryansın etti. Bu hiç olmadı Sayın Çebi... Peki , siz o yüklendiğiniz yönetimde 6 seneden fazla beraber değil miydiniz? Sizi bazı şeylere karıştırmadıklarını söylediniz. O zaman sormazlar mı, “O hâlde neden durdunuz oralarda?” Tıpkı Sayın Koç’a benzediniz. Kendileri de altı sene Aziz Yıldırım’la çalışmıştı ama, şimdilerde üstü kapalı da olsa eleştiriyorlar...

Avcı silah değiştirdi!

Bol, yanlamasına ve sıkıcı pas trafiğinden vazgeçip, ön liberolarını pozisyona göre değişmeli hücuma sokan, Burak’ın belki de futbol hayatında hiç yapmadığı biçimde neredeyse kaleci Karius’la bile paylaşımda bulunacak kadar dolaştıran Avcı Hoca, bu yüzden şaşkına dönen rakibinin Ljajic üzerinde baskıyı da yok ederek, oyun kurmada kolaylık sağladı. Kayserispor önleyemedi ama bakalım bundan sonraki rakipler de bunu yiyecek mi?

Bu VAR’la iş yürümeyecek!

Geçtiğimiz hafta, hele hele yardımcı hakemlerin artık hiç bir işe yaramadıklarını daha iyi anladık, baş hakemlerin de VAR’la geçinmelerinin ne mümkün olup olmadığını da anlamadık. Bu dram ne zaman biter ki? Tamam penaltıda kaleci ihlali var ama 15 saniye sonra gol atılıyor... Yahu beyler; neden ihlal yapılır yapılmaz hakemi uyarıp da “Hooop” demiyorsunuz? Kim sevinecek, kim üzülecek diye hiç mi tasa etmiyorsunuz? Bu VAR futbolun kalbine ok gibi saplandı. Devam ederek yok da edecek galiba...

Kasımpaşa ve Kemal Özdeş!

Haberi okuyunca bizim futbolun neden geri kaldığını, hadi diyelim ki yerinde saydığını daha iyi anladım. Kemal Özdeş Hoca gitmişti, geri getirildi, yine gitti, yine getirildi, şimdi de yine gitmiş. Kasımpaşa taraftarına bir sorun bakalım ne diyecek?

Necmi Ağabey bir kere daha saygılar!

Geçtiğimiz hafta, yani 27 Aralık büyük gazeteci ustam Necmi Tanyolaç’ın ölüm yıl dönümü idi. Aynı zamanda rahmetli babamın da... Necmi Ağabey değerinde, ustalığında, öğrendiklerimle bugünlere kadar gelebildim. Hiç unutmam “Engin Verel Fenerbahçe’de” haberim atlatmaydı. O sabah gazeteye gelen Necmi Ağabey kapıdan girer girmez şunu söylemişti bana, “Belgin, haber sadece basını değil, Türkiye’yi karıştırdı. Şayet yalan çıkarsa başına nelerin geleceğini biliyorsun...” Ben de kendisine, “Ağabey hiç endişelenme, şimdi babası ile görüştüm, beni bekliyor röportaj için” dediğimde, “Oh be” diye nara atmıştı.

Biraz da  trafikten...

Geçtiğimiz pazar 16.00 sularında Çekmeköy civarında 34 HK 0195 plakalı beyaz bir araç az kalsın bir kaç arabayı birbirine çarptıracak. Ona kızılınca da eliyle malum işareti yaptı. Yine pazartesi gün ise Kadıköy’de 34 TCH 83 plakalı taksi aracı ise bütün aynı mesleği yapanlarca örnek alınacak davranışlarda bulundu. Kutluyorum kendisini...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat