Kemal Bey bundan daha samimi olamazdı Demirtaş

Çözüm sürecinde yeni bir aşamaya girilirken HDP'nin CHP'yle yakınlaşma çabası da dikkat çekiyor.

  • GİRİŞ22.11.2014 06:59
  • GÜNCELLEME23.11.2014 09:41

 HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, CHP'nin izleme kurulunda yer almasını önerirken, Kemal Kılıçdaroğlu'na da övgüler dizmekten geri durmadı.  
Selahattin Demirtaş'ın, Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili dün Milliyet gazetesinde yer alan o sözleri şöyle: "Kılıçdaroğlu'nun barış konusundaki düşüncelerinin samimi olduğuna inanıyorum. Kemal Bey’in kendisi savaş olsun, tek bir insan ölsün istemez. Buna yürekten inanıyorum." 
Ne var ki aynı gün Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hürriyet gazetesinde çözüm sürecine ilişkin yer alan düşünceleri hiç de Demirtaş'ı desteklemiyordu. "İmralı meşru bir makam değil" diyen Kılıçdaroğlu, Öcalan ile yapılan görüşmelere açıkça karşı çıkıyor. 
Buna rağmen Demirtaş'ın "Kılıçdaroğlu'nun barış konusundaki düşüncelerinin samimiyetine yürekten inandığını" belirtmesi, ciddi soru işaretleri doğuruyor.  
Kemal Kılıçdaroğlu, Öcalansız bir çözüm sürecinden yana. Ki ortada bir çözüm süreci olmasaydı, Kılıçdaroğlu'nun neyden yana olup olmadığını bile öğrenmeyecektik. Buna rağmen Kemal Bey'in "samimi" olduğunun altını çizmenin, barış konusundaki düşüncelerine "yürekten" inanmanın anlamı ne? Demirtaş, İmralı'daki görüşmeleri gayrimeşru ilan eden ve Öcalan'ın muhatap alınmasına karşı çıkan Kemal Bey'le nasıl bir ittifak kurmayı planlıyor? 
Bu ittifak kurma arayışının hangi ihtiyaçtan kaynaklandığını iyi anlamak gerekiyor. Demirtaş'ın Kemal Bey'le yakınlaşma arayışının altında çözüm sürecinde siyasal iktidarı dengeleme arzusu yatıyor. 

Devamı için tıklayın >>>

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat