Silah bırakacaktık, Erdoğan engelledi

  • GİRİŞ28.03.2015 12:03
  • GÜNCELLEME29.03.2015 09:37

Demirtaş, Dolmabahçe resmine ve izleme kuruluna karşı olduğunu açıklayan Erdoğan’ın, bu çıkışıyla, örgütün silahsızlanma kongresini belirsizliğe ittiğini savunuyor. Bu iddianın inandırıcılıktan uzak olduğunu sanırım söylemeye bile gerek yok. Fakat bu iddiaya kaynaklık eden açıklamaların hükümet ve hükümete yakın yazarlardan geldiğini da hatırlatmak gerekiyor. Önce Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm sürecine ilişkin uyarılarının Öcalan’ın Newroz mesajını olumsuz etkilediğini açıkladı. Ardından da Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, “16 Nisan tarihinin Öcalan’ın mektubundan son anda çıkarıldığını” yazdı. Bu iddia taraflarca yalanlanmasına rağmen Erdoğan’a karşı algı operasyonu başlatıldı; Cumhurbaşkanı’nın, çözüm sürecine karşı olduğu propagandası hız kazandı.   

Yine de bu durumu muhalefet için bir “ilerleme” olarak görebiliriz; Erdoğan’a düne kadar çözüm sürecini başlattığı için saldırıyorlardı, bugünse çözüm sürecini engellemeye çalıştığı iddiasıyla saldırıyorlar. Türkiye için küçük ama muhalefet için büyük bir adım! 

Selahattin Demirtaş’a gelirsek; PKK’nın silah bırakma kongresini toplaması için elini tutan mı var? Erdoğan istemediği için mi PKK silah bırakmaya yanaşmıyor? Bugün silah bırakma konusunu Erdoğan’ın sayesinde konuşuyoruz, başkasının değil. Bunu inkâr edecek tek bir kişi dahi bulamazsınız sokakta. Çözüm sürecini HDP ve Kandil’e rağmen başlatan, ayakta tutan, ilerleten ve bugüne getiren isim Erdoğan’dır. Gezi ayaklanması hükümet çözüm sürecini başlattığı için çıkarıldı; 17-25 Aralık darbesi, Türkiye iç barışını sağlamaya çalıştığı için gelişti. Erdoğan çözüm sürecini, HDP’nin İmralı zabıtlarını sızdırmasından tutalım bayrak provokasyonuna, 6-7 Ekim katliamına ve Kandil ile birlikte geliştirdiği onlarca provokasyona karşı ayakta tutma iradesini gösterdi. Treni rayında çıkarmak isteyen taraf paralel yapı, Kandil ve HDP’ydi; trenin rayından çıkmasını engelleyen ise Erdoğan ve AK Parti hükümeti oldu.  

yazının devamı için tıklayınız 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat