Menderes'i anladık, peki cellat kim?

Menderes hatırlatmalarını anladık. Tehdidin muhatabı Erdoğan.

  • GİRİŞ29.05.2015 09:48
  • GÜNCELLEME30.05.2015 12:21

Bu mesajın taşıyıcılığını ise Aydın Doğan medyası yapıyor. Peki cellat kim? Bu sorunun yanıtını bulmak için tehdidin kaynağına bakmak gerekiyor; Menderes'i hatırlatan Doğan Medya Grubu'nun oyuna sürdüğü baş kişi PKK'yı arkasına alan Demirtaş. Bu alçakça işi PKK ve HDP'ye ihale ettiler. Bu kirli seçim oyununun ardından gelecek hamle iç karışıklık, kaos ve darbedir.  

Menderes'i idam ettikleri 27 Mayıs'ı, bu ülkeye yıllarca "Demokrasi ve Hürriyet Bayramı" olarak kutlattılar. Bugün seçim yarışı adı altında yine aynı "Demokrasi ve Hürriyet" oyunu sahneleniyor.  Önüne geçilmeze ülkenin sürükleneceği nokta 27 Mayıs'tan beter olacak, iç savaş ve Türkiye'nin bölünme süreci başlayacak.  
Menderes'i hatırlatanlara gösterilen en küçük tepkiye ise doğrudan ABD'den yanıt gelmekte. New York Times, Erdoğan'ı, kendisini tehdit eden odakları eleştirmesine bile karşı çıkarak NATO'yu müdahaleye çağırabilmektedir. Doğan'a dokunanı NATO'yla tehdit ediyorlar. Merak ediyorum; NATO, Türkiye'yi mi korumakla sorumlu yoksa Aydın Doğan'ı mı? New York Times'ın uyarısı, Menderes tehdidinin kaynağını net bir şekilde göstermiyor mu?
7 Haziran seçimleri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı siyasi olarak zayıflatma planının ilk aşaması olarak icra ediliyor. Bunda başrolü PKK ve Demirtaş'ın HDP'si üstlendi. Eski devletin bütün bileşenleri, meşru-gayrimeşru bütün güçler Demirtaş'ı desteklemek için seferber edildi. Geniş bir koalisyon oluşturuldu. MHP bile bu darbe koalisyonunun parçası haline getirildi. Seçim sonrası gelecek hamle ise partisi ile Erdoğan'ın arasını açarak onu Menderes'in akıbetine doğru adım adım sürüklemek olacak. 

Tamamını okumak için tıklayınız...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat