Eşbaşkanlıktan Cemaat trollüğüne

Suruç katliamını kim/kimler veya hangi örgüt yaptı? Patlamanın hemen ardından neredeyse bütün HDP'liler IŞİD konusunda hemfikirdi.

  • GİRİŞ31.07.2015 11:18
  • GÜNCELLEME31.07.2015 11:18

 Faturayı süratle AK Parti hükümetine çıkardılar. Ancak devlet IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyon düğmesine basınca hemen ağız değiştirdiler. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, birdenbire Suruç katliamını "Erdoğan'a bağlı Gladyo'nun gerçekleştirdiğini" öne sürdü.

Erdoğan'a daha önce MİT üzerinden birtakım suçlamalar getirilmesine şahit olmuştuk; ancak Cumhurbaşkanı'na bağlı bir Gladyo yapılanmasının varlığından ilk kez Demirtaş sayesinde haberdar olduk!  

Suruç'ta katledilen gençlerin anılarına azıcık saygısı olan biri asıl katilleri bir yana bırakıp sahte failler yaratmakla uğraşmazdı. Demirtaş, Suruç katliamını değerlendirirken maalesef önce hakikati vurdu.

31 gencin katillerinin faillerinin peşine düşme yerine siyasi hasımlarını hedef gösterme kolaycılığına saptı.  Gerçekleri bu kadar kolay eğip bükme, saptırma özelliği Gülen'in istihbaratçı kalemlerine özgüydü. Yıllarca gerçekleri ters yüz ederek siyaseti manipüle ettiler.

Arşimed hayatta olsaydı eminim şöyle derdi; Cemaat'e bir yalan verin, size dünyayı yerinden oynatsın. Demirtaş'ın Cemaat'ten fazlasıyla etkilendiği görülüyor. Adana ve Mersin bombalarını IŞİD üzerinden rahatlıkla Erdoğan'a bağladılar. Diyarbakır bombasını da keza öyle; Cumhurbaşkanı'nın seçim mitingini bombalattığını tereddüt etmeden savunabildiler.

Cemaat'in istihbaratçı trollerinin her şeyi Erdoğan ve MİT'e bağlaması gibi Demirtaş da ülkede olup biten olumsuz her gelişmeyi Erdoğan'a ihale etmeye çalışıyor. Bunu paralel yapının desteğiyle yapıyor elbette. 

Yazının tamamı için tıklayınız...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat