Cerablus müdahalesi oyunu bozdu

  • GİRİŞ27.08.2016 11:37
  • GÜNCELLEME28.08.2016 09:40

Türkiye’yi güneyden kuşatma planları Cerablus operasyonuyla boşa çıktı. Irak’ın kuzeyinden başlayan, Türkiye-Suriye sınırı boyunca uzanan güzergâhta “Kürt koridoru” oluşturma projeleri şimdilik askıya alınmak zorunda.

Türkiye, geç de olsa Kuzey Irak’tan başlayan ve sınırımız boyunca Akdeniz’e kadar uzanan terör koridorunun tam ortasına bir set çekti.

15 Temmuz darbe girişimi de dahil olmak üzere PKK’nın terör saldırılarının arkasında, aslında güney sınırımızda oluşturulan bu terör koridoru vardı. Türkiye’yi içeriden terörle meşgul ederek sınırlarımızda bir oldu bitti gerçekleştirilmeye çalışılıyordu.

Ancak Cerablus operasyonuyla Türkiye, bu terör koridorunu tam ortasından bölmeyi başardı. Türkiye, Tel Abyad’ın bir çatışma tiyatrosuyla PYD’ye terk edildiği gibi Cerablus’un da bir oldu bittiyle PYD’ye terk edilmesini ve kantonların birleştirilmesi girişimini bu sınır ötesi operasyonla önledi.

Cerablus’un ÖSO’nun kontrolüne geçmesine ilk tepkinin PYD lideri Salih Müslim’den gelmesi, bu nedenle anlaşılırdır. Çünkü PKK/PYD’nin kantonların birleştirme hayali Cerablus operasyonuyla suya düşmüştür. Sırtını PKK ve PYD’ye yaslayan HDP’nin de tepki gösterenlerin başında gelmesi, bu anlamda manidardır. Güney sınırımızda kurmak istedikleri terör devleti hayali suya düşmüştür. Ne ABD, ne Esed rejimi ne Rusya Türkiye’nin Cerablus operasyonunu engelleyebilmiştir. Türkiye’nin kararlılığı karşısında, özellikle ABD kerhen de olsa Cerablus operasyonuna rıza göstermek zorunda kalmıştır.

PKK’nın Cizre’de dün bomba yüklü kamyonla saldırmasının sebebi Cerablus’tur; Türkiye, yanı başında oynanan oyunu bozunca PKK adeta çıldırmışçasına bomba yüklü kamyonlarla terör saldırıları düzenlemeye başladı. PKK hâlâ terör saldırılarıyla Türkiye’ye geri adım attırabileceğini sanıyor.

Teröre prim verilen dönemler geride kaldı. PKK, HDP’ye oy veren seçmenden bile artık yüz bulamayacak hale geldi. PKK’nın “finans kapitalin” güdümünde "üst aklın" bir taşeron örgüt olduğu anlaşıldı; bundan sonra hangi terör saldırısını gerçekleştirirse gerçekleştirsin PKK kimseye diz çöktüremeyecek, muhatap alınmayacaktır.

Güneydoğu’nun bütün şehirlerinde Kürtler, Türkiye’nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğü için bütün Türkiye vatandaşları gibi ayakta ve PKK terörünü kınıyor.

PKK artık Kürtlerden yüz bulamayacak. Kürt halkının temsilcisi olduğunu iddia eden PKK’nın bir terör örgütü olduğu iyice gün yüzüne çıktığın

Yorumlar2

  • Metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya.. Bu adam ülkücüler pkk terörüyle masaya oturulmaz sonunda halkımız izdirap çeker diye uyarırken bizleri kafatascılıkla suçlayan aydìn bozuntularının içinde değilmiydi. Neyseki rüzgar yön değiştirince değişebilmiş
    Cevapla
  • Ferasetli Ol 7 yıl önce Şikayet Et
    ya kardeşim. ne kürt koridoru deyip duruyorsunuz ya. ben Kürdüm. o hain ve şımarık örgüt(pyd-pkk) de Kürtlük diye bir derdi yok. rencide ediyorsunuz bizi. Lütfen ibarelere dikkat.
    Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat