CHP “Atakürt”ün izinde

.

  • GİRİŞ01.05.2017 09:21
  • GÜNCELLEME01.05.2017 09:21

Dünyanın en ilginç ulusalcıları bizde. “Cumhuriyeti kuran parti” olmakla övünürler ama Cumhuriyeti parçalamak için yola çıkan örgütlerle iş tutarlar. Bu tutarsızlıkları uzun uzadıya sıralamaya da gerek yok. İşte son örneği CHP Milletvekili Tuncay Özkan’ın cezaevinde Demirtaş’ı ziyaretten döndükten sonra verdiği “müjdeli” haberler.

Tuncay Özkan, en namlı ulusalcılarımızdan biri aslında, ayrıca, “Mustafa Kemal’in askerleri”nin de başını çekiyor. Özkan, dün sosyal medya hesabından büyük bir coşkuyla “Demirtaş’tan getirdiği selamı” duyurdu! Tuncay Özkan diyor ki: “Türkiye, Demirtaş’ı can kulağıyla dinlemeli, çünkü adalet, özgürlük ve barış için müthiş düşünceleri var!”

Oysa Selahattin Demirtaş terörden içeride. Kan dökülmesini kışkırttığı için hapiste. Terör örgütü PKK’yla bağlantılı olduğu için yargılanıyor. Güneydoğu’da onlarca sivilin hayatını kaybetmesi Demirtaş’ın yaptığı kanlı çağrılar üzerine gerçekleşti. Bunları bilmeyen var mı?

Tuncay Özkan, bu gerçeği bilmesine rağmen yine de Cumhuriyeti bölmek için binlerce vatan evladını katleden bir terör örgütünün kuklasını Sokratesmiş gibi sunmayı tercih ediyor. Özkan, Türk milletine Demirtaş’ı “can kulağıyla” dinlemesini tavsiye ediyor. Zira “müthiş fikirleri”varmış!

Millet evlatlarının cenazesini kaldırırken can kulağıyla katillerine mi kulak versin?

Kandil’in HDP’nin başına atadığı Demirtaş’ın Güneydoğu’da döktürdüğü kanı, sebep olduğu canları, terör örgütü PKK’yla bağlantısını hadi bir tarafa bırakalım; Mustafa Kemal’in askerleri, ne zamandan beri ayrılıkçı siyasi güçlerle bu kadar içli dışlı oldu? CHP’nin HDP ile ittifak kurmasına karşı değilim; fakat itirazım sabah akşam “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Atatürk’ün izindeyiz” söylemiyle milleti aldatmalarına ve bölücü siyaseti meşrulaştırma gayretlerine.

Şunu görelim artık; CHP’nin Atatürk’ü, gittikçe “Atakürt”e evriliyor. Cumhuriyet’in kurucu partisi, bölücü partiyle yakınlaşıyor, bütünleşiyor.

Türkiye, güney sınırlarımıza konuşlanan, ülkemizin bütünlüğünü tehdit eden bir terör belasıyla boğuşurken CHP, burada terörün siyasi uzantılarına meşruiyet kazandırmaya çalışıyor. Türk devleti, varoluş mücadelesi içindeyken CHP içeriden safları bozmaya uğraşıyor.

CHP tabanı buna ne der, doğrusu merak ediyorum. CHP seçmeninin bu dönen dolapların farkında olduğunu düşünmüyorum. Çoğu gerçekle bağını iyice yitirmiş durumda, bilhassa da “tahsili yüksek” olanlar. Hele kendini vapurda, otobüste, kent meydanında CHP için paralayan Atatürkçü teyzelere partilerinin aslında HDP/PKK’yla ortak hareket ettiğini zor anlatırsınız. CHP’nin, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti yıkmak için 40 yıldır bu ülkede terör estirenlerle anlaştığını, anlatamazsınız. CHP listelerine sokulan Fetullahçılardan haberi olmayan “yüksek tahsilin” bölücü terörle ortaklığını anlamasını beklemek biraz fazla olabilir.

Yine de umudu koruyorum; kendi evlatlarını vuran bir terör örgütünün siyasi liderini bu ülkeye can kulağıyla dinlemeyi tavsiye edenlerin alacağı çok mesafe yok. Zaten nereden baksan tutarsız, nereden baksan ahmakça ve nereden baksan -maalesef- haince!

Kurtuluş Tayiz/AKŞAM

Yorumlar4

  • extremetürk 6 yıl önce Şikayet Et
    bu yazıyı büyük puntolarla bastırıp memleketteki bütün açık hava reklam panolarına astırın, gerçi bu millet ne yazıyor , ne diyor diye sağındaki solundakine sorar okuyup anlamak yerine,en iyisi abuk subuk dizilerin arasına serpiştirelim gözlerini bile kırpmadan izlerler,en azından bilinç altlarına kaydolur.
    Cevapla
  • canvatan 6 yıl önce Şikayet Et
    normal chp den bahsediyoruz!maskeler bir bir düşüyor.millet yemiyor tabi!!!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • huseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    tek amaclari islam la savasmak olan chp den bahsediliyor.
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylemiş onlarda neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlarda erdoğan düşmanlığı gözlerini kör etmiş neye inanmak istiyorlarsa ona inanıyorlar mesela hala erdoğan hayırcılara terörist dedi diyebiliyorlar ki ne erdoğanın ne de evet kampanyası yapan hiç bir siyasetçinin ağzından böyle bir laf çıkmadığı halde bu kitleden erdoğan düşmanlığını çıkardığınız zaman ellerinde hiçbir şeyleri söyleyecekleri hiç bir sözleri kalmayacaklarını bildikleri için bu kadar erdoğan üzerinden siyaset yapıyorlar onlar ve onlara inanan kitleleri
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat