Pentagon, ilk günden beri PKK’nın arkasında

  • GİRİŞ21.10.2017 10:46
  • GÜNCELLEME21.10.2017 10:46

Yer Rakka. ABD destekli operasyonda DEAŞ’tan geri alınan şehir için devir teslim töreni yapılıyor. Sıra halinde dizilmiş PKK/PYD’li teröristlerin arkasında ise devasa bir Öcalan posteri yükseliyor. ABD, sözde Rakka operasyonunu “Suriye Demokratik Güçleri” ile yürütüyordu; ama söz konusu o Apo posteri, ABD’nin terör örgütü PKK’yı desteklediğini açıkça gözler önüne serdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, bu görüntüye isyan ederek ABD’den, Rakka’daki bu fotoğrafın izahını istedi.

ABD’nin terör örgütüne binlerce TIR silah ve mühimmat gönderdiği sır değildi elbet; fakat bu kez Pentagon, minareyi kılıfına uydurma gereği bile duymadan terör örgütünün Rakka’da dev Apo posteri önünde “zafer” kutlaması yapmasına göz yumdu.

Her fotoğrafın bir anlamı, mesajı vardır; hele Suriye’den gelen fotoğrafların muhakkak bir anlamı, mesajı söz konusudur.

Türk-Amerikan ilişkilerini tümden dinamitlemek, Erdoğan ve Trump arasında yakalanan nispeten olumlu ilişkiyi ortadan kaldırmak veya Ankara’nın, Washington ile ipleri hızla atmasını sağlamak, bu fotoğrafın mesajları arasında olabilir.

Ankara, bu tür fotoğraflar karşısında provokasyona gelmeden, sağduyuyu elden bırakmadan tepkilerini ortaya koymalıdır; fakat, şu da bilinmelidir ki, Türkiye bu fotoğrafa rıza gösterirse Pentagon’un kafasındaki haritaya kapıları aralamış olur ki, bu da ülkenin bir kısmından vazgeçmek anlamına gelir.

Çünkü son tahlilde bu fotoğraf, ABD’nin teröre verdiği desteğin en açık resmidir. Ankara, bu fotoğrafla sergilenen ABD politikasını kabul edip sineye çekemez.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Başbakan Binali Yıldırım’ın, Rakka’daki bu fotoğrafla ilgili zaman geçirmeden ABD’ye tepki göstermesi de önemlidir. Zira küçük bir kararsızlık, hafife alma veya önemsememe durumu Pentagon’un içeri sızmasını sağlar ki, bu da ülkenin telafisi mümkün olmayan bir felakete sürüklenmesine yol açabilir.

Türk-Amerikan ilişkilerinin artık eski büyüsünü kaybettiğini görmemiz gerekiyor. PKK terörünün arkasında ilk günden beri Amerikan sistemi vardı. Ancak sis perdesi daha yeni aralanıyor ve kamuoyu, ülkemizi kan gölüne çeviren terör örgütünün arkasında Amerika/Pentagon’un olduğunu yeni yeni görüp izliyor.

Bu saatten sonra iki ülke arasındaki ilişkilerin eski rayına girmesi kolay değil. Türkiye, bu gerçeğin farkında olarak ABD’ye karşı adım adım tedbirlerini almak zorunda. Nitekim Pentagon, uzun süredir tüm hazırlıklarını Türkiye ile karşı karşıya gelecek gibi yapmakta. Bu gerçeği görmeden ülkenin güvenliği garanti altına alınamaz.

Akşam

Yorumlar2

  • Nihat 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye Müslüman ve türki devletlerle birleşmediği ( savunma askeri alanda birliktelik nato gibi ) taktirde bu Amerikan belasıyla baş edmesi çok zor onun için en kısa zamanda buyuk şeytana karşı türk ve Müslüman devletlerle birkeşilmeli tek kurtuluş bu
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Rrrr 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğrudur
    Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat