Pensilvanya ittifakı

.

  • GİRİŞ23.04.2018 09:43
  • GÜNCELLEME23.04.2018 09:43

24 Haziran’da istesek de istemesek de iki ittifak grubu yarışacak. AK Parti ile MHP arasındaki ittifak resmen “Cumhur ittifakı” adını taşıyor. Henüz resmi bir sıfata kavuşmamış olsa da CHP, İYİ Parti ve HDP arasındaki yakınlaşma ise “Pensilvanya ittifakı” adını hak ediyor.

CHP’den dün 15 milletvekili istifa ederek Meral Akşener’in İYİ Partisi’ne katıldı. Bu adam kaydırma iki partinin aynı merkezin, yani Pensilvanya’nın etkisi altında olduğunu açıkça gösteriyor.

Kemal Kılıçdaroğlu aday olmaktan korkmuş olacak ki, İYİ Parti’den Meral Akşener’i aday olarak öne çıkaracak bir hamlede bulundu. Partisinin 15 milletvekilini istifa ettirerek Meral Akşener’in partisine gönderdi.

Şüphesiz Kemal Bey, bu kararı Pensilvanya’dan bağımsız alabilecek konumda değil. Pensilvanya’nın kaset darbesiyle CHP’nin genel başkanlığına getirilmiş birinin kendi başına kararlar alması elbette düşünülemez. Eskiden bu işler daha gizli yürütülürdü tabii ama Türkiye değişti. FETÖ’nün eskiden gizli çevirdiği dolaplar şimdi kamuoyu önünde, açıktan dönüyor. Siyasi kariyerini Fetullah’ın kasetine borçlu olan Kemal Kılıçdaroğlu, yine Fetullah sayesinde Türkiye’nin tanıdığı Meral Akşener’in partisine 15 milletvekili göndererek 24 Haziran’a kendince yığınak yapıyor.

Ama kabul edelim ki, CHP’nin 15 milletvekilini Akşener’in partisine göndermesi tam bir sokak dalaveresi gibi duruyor. Akşener’in arkasına yalandan adam yığarak orayı çoğaltmaya, kalabalıklaştırmaya çalışıyorlar. 24 Haziran’a giderken, Akşener’i de ağırlığı olan siyasi bir aktöre dönüştürecekler!

Aslında İYİ Parti’nin seçime girmesi önünde hiçbir engel yoktu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu yöndeki yazısı Yüksek Seçim Kurulu’na ulaşmış ve İYİ Parti’nin yetkili isimleri de konu hakkında bilgilendirilmişti.

Yani Meral Akşener için bekledikleri o “mağduriyet” kararı YSK’dan çıkmayacaktı. Seçime kadar AK Parti ve MHP’ye karşı “Meral’den korktular” demagojisini yapamayacaklardı. “Mağdur”edilmeyen Akşener’in de siyasi bir cazibesi kalmadı haliyle. Bu boşluğu doldurmak için Kemal Kılıçdaroğlu eliyle İYİ Parti’ye adam kaydırarak, Akşener’e “ağırlık” ve “itibar” kazandırmaya çalışıyorlar. Akşener’in olmayan cazibesine 24 Haziran için cazibe katmayı deniyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu’dan sonra Pensilvanya’nın siyasette elinin üstünde olduğu ikinci isim Meral Akşener’dir. Kemal Bey gibi onu da Türkiye’nin başına bela etmek istiyorlar.

Bu konuda son kararı verecek olan şüphesiz milletten başkası değil. Pensilvanya’nın burada Kılıçdaroğlu ve Akşener üzerinden çevirdiği dolapların artık herkes farkında. FETÖ’nün hangi partide, ne kadar etkili olduğunu millet gayet iyi biliyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı neredeyse her gün meydan okuyan, onu durmadan düelloya davet eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “erken seçim” kararı alınınca adaylıktan kaçmasına ne demeli? O kadar esip gürledi, hava attı, meydan okudu ama “hodri meydan” denildiğinde köşe bucak saklanacak yer arıyor kendine. Bu millet için doğru bir sözün, iddian varsa çık meydanlara, anlat, Erdoğan’ı alt et! Niye aday olamıyorsun? Siyaset biraz da dürüst olanın, mert olanın işidir, sahte kabadayıların değil.

Yorumlar3

  • metin44 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahına gurban.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • ozkayalar 5 yıl önce Şikayet Et
    tamamen dogru tespit
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    sahte kabadayı dahi olamaz, iyi bir kukla olur
    Cevapla Toplam 8 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat