HDP’yle gizli ittifakın niteliği üzerine

....

  • GİRİŞ18.03.2019 10:42
  • GÜNCELLEME18.03.2019 10:42

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısıyla yapılan işbirliğinin karşılığı ne olabilir? CHP, HDP’ye hangi vaatlerde bulundu? HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, İstanbul ve Ankara adayları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ı tehdit edecek cüreti nereden buluyor? Temelli, hangi gizli anlaşmadan cesaret alarak böyle yüksek perdeden tehdit ve şantaja girişebiliyor?

Denilebilir ki, şu kadar belediyeye bu kadar HDP’li CHP listelerinden sokulacak, şu makam şu mevki HDP’ye verilecek!

İş bu kadar basit değil. Ne iktidar partisi üç beş belediye daha kazanmak için bu seçimlere giriyor, ne de CHP ve HDP ittifakı, bu seçimleri salt belediye seçimleri olarak görüyor.

31 Mart bir beka seçimi olduğuna göre gizli anlaşmalarla HDP’ye vaat edilen de ülkenin bekasından daha azı değildir. Erdoğan’ı zayıflatma, düşürme karşılığında ülkenin bekasını veriyorlar; HDP’ye bekayı verip Erdoğan’dan kurtulmak istiyorlar.

Sevgili Mehmet Barlas’ın önceki günkü yazısı söz konusu ettiğimiz bu kirli alışverişe gayet iyi açıklık getiriyor. Barlas, iktidar olması durumunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk yüz günlük icraat programını çok güzel bir şekilde özetliyor:

“1- Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almak için yapılan bütün anlaşmalar iptal edilmiştir. Bunların yerine Amerika bize ne teklif ederse ve ne tür koşullar ileri sürerse hepsi kabul edilecektir.

2- PYD gibi Kuzey Suriye’nin vatansever örgütleri, Türkiye için de kutsal kabul edileceklerdir. Ayrıca Kuzey Suriye’de ve Fırat’ın doğusunda bir Kürt oluşumu için Amerika’nın harcadığı çabalar Türkiye tarafından her şekilde desteklenecektir.

3- HDP’nin yerel seçimlerde çoğunluk sağladığı Güneydoğu belediyelerine hemen özerklik verilecektir. Ayrıca PKK’nın eylemlerinde can veren teröristlerin isimleri de, bu belediyelerin meydanlarına ve caddelerine verilecektir.

4- Rusya ile yapılan ve hem Türkiye’de nükleer santral yapılmasını hem de Anadolu üzerinden Avrupa’ya doğalgaz taşınmasını öngören bütün anlaşmalar hemen feshedilecektir...

5- İsrail ile ilişkiler hemen düzeltilecek, Filistin konusunda hiç görüş açıklanmayacaktır…

6- Bundan böyle Türk kentlerindeki camilerde ezan hoparlörlerden duyurulmayacaktır.”

Bu listeyi daha da uzatmak mümkün. CHP’nin FETÖ ile kurduğu ilişkinin, HDP’yle yaptığı gizli anlaşmaların Türkiye’nin bekasına dönük bir sonucunun olmayacağını düşünmesin kimse. CHP’nin başını çektiği ittifak partilerinin HDP’yle yaptığı açık-gizli anlaşmalar ülkenin bekası üzerinde yapılmıştır. Bu kısa vadeli bir anlaşma olmadığı gibi uzun süreli, 2023’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kapsamaktadır. PKK/HDP, Türk devletinden alamadıklarını CHP-İP-Saadet ile yaptıkları anlaşma üzerinden elde etmeyi düşünmektedir ki, CHP’den hesap sorma noktasına gelmiş olmalarının arkasında da bu gizli anlaşma bulunmaktadır.

AKŞAM GAZETESİ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat