Asırlık uykudan uyanış

  • GİRİŞ17.12.2017 10:05
  • GÜNCELLEME17.12.2017 10:05


Kudüs-ü şerifin Filistin devletinin başkent olarak İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından oy birliği ile kabulü tarihî bir karar ötesinde, İslam Dünyasının bir asır sonra ilk defa uyanışı, direnişi ve dirilişi olarak bir milattır. Ve Kudüs Meselesi Donald Trump’ın yakın gelecekte ABD’nin sebeb-i felaketinin ilk adımıdır. Bekleyin ve görün.
Geçmişte Osmanlının son zaferlerinden en önemlisi olan “Çanakkale Zaferi”nde dünyanın en güçlü donanma ve kara kuvvetlerine sahip İngiltere ve Fransa’nın çöküşünün başlangıcı oldu. Sömürgeleri İngiltere ve Fransa’da mağlup olabiliyor görüşü müstemleke halkında bağımsızlık şuuru uyandırdı. Ve güneş batmayan İngiltere kendi adasında güneş görmeyen ülke hâline geldi.
Sovyetler Birlğinin 1979’da Afganistan’ı işgalinde Afganlı mücahitlerin Allahü tealanın rızası için mücadeleleri Sovyetler Birliğinin dağılışının sebebi oldu. O tarihte Sovyetler Birliği 2000 yılına varmadan dağılacak görüşüm tuhaf karşılandı. Gelelim Kudüs’e… ABD’nin yıkılışında bir dinamit rolü oynayacağı gibi, ABD başta olmak üzere emperyalist güçlerin vesayeti altındaki "İslam iktidarları"nın da yıkılışının başlangıcı olacaktır.
Trump’ın uluslararası hukuka aykırı ve Birleşmiş Milletlerin Filistinlilerle ilgili 8 kararını ihlal eden hukuksal karar Filistin devletinin kuruluşunun da ilk adımıdır. Trump seçim kampanyasında “önce Amerika” diyerek kazandı. Ama icraatlarına önce “İsrail” diyerek başladı. Amerika’nın en meşhur üniversitesinde bir öğretim görevlisi "İsrail ABD’ye ağır yük olmaya başladı" diye yazınca görevine son verildi.
ABD çöküyor. Mobil dispanserlerde muayene olmak için günlerce arabalarında ya da parklarda sıra bekleyenlerin sayısı son derece çoktur. ABD Vietnam’da gerilemesinden (hezimetinden) sonra en büyük hezimetini Orta Doğu’da yaşamıştır. Barzani’nin bağımsızlık teşebbüsü ABD ve İsrail’in hezimetidir. Suriye’de 4 bin askeri ve emrinde PYD ve PKK var. Ama Suriye’de devre dışı kaldı. Rolünü Rusya’ya kaptırdı. ABD’nin 7 yılda yapamadığını Türkiye, Rusya ve İran’ı yanına alarak 7 ayda yaptı ve savaşı sona erdirdi.
Türkiye ve Katar Filistinlilere yardım ettiği için terör örgütlerine yardım etmekle suçlandı. DEAŞ’ı Obama’nın kurduğu itirafı Trump’a aittir. Rakka’da DEAŞ ile ABD’nin kirli iş birliği ve DEAŞ’lı teröristleri Türkiye, Mısır, S. Arabistan, Körfez ülkeleri ve ABD uçaklarıyla Afganistan’a taşıdığı belgelerle sabittir. İsrail Başbakanı Netanyahu Avrupa Birliği Parlamentosundan eli boş döndü. Birlik Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmasına karşı çıktı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu’nun diğer 4 üyesi Trump’ın kararını veto etti. ABD’nin Filistin-İsrail arabulucuğuna zirvede son verildi. Amerika’nın “Pew” araştırma kuruluşunun Orta Doğu’da yaptığı araştırmada sevilmeyen lider Netanyahu ve en çok sevilen lider Erdoğan çıkmıştır. Son günlerde Alabama eyaletinde yapılan seçimi Trump kaybetmiştir.
Kudüs’ü koruyamayan Mekke ve Medine’yi savunamaz. İslam Dünyası Kudüs ile test ediliyor. ABD’nin nihai hedefi Türkiye’dir. ABD, S. Arabistan projesi ile Suud baharı ve akabinde S. Arabistan’ı iç savaşa sürüklemektedir. Kudüs, barışın da savaşın da anahtarıdır.
 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat