Yıldızın yükselişi devam edecek

  • GİRİŞ12.05.2016 08:28
  • GÜNCELLEME12.05.2016 08:37

Eğrisiyle doğrusuyla Ak Parti 14 yıldır bu ülkenin iktidarını elinde tutuyor ve hakikaten halkın hoşlandığı işler yapıyor. Öyle olmasaydı iktidarlarının beşinci evresinde bile bu kadar yüksek oy almaları mümkün olur muydu?

Meseleyi sadece Tayyib Erdoğan’ın karizması ve bu karizmanın etkileyiciliği ile izah etmek küçük akılların işidir. Kalplerin yönelimi olmasa, kim kimi ilanihaye etkileyebilir de oyunu devşirebilir?

Evet, insanı etkilemenin, toplumları sevk ve idare etmenin usulleri ve teknikleri vardır. Bu teknikleri kullanarak (veya zorbalıkla) toplumları maniple etmek, onlardan kendi arzu ettiğini tahsil etmek mümkündür. Ama bu yine de -inancımıza göre- Rabbin rızasını da içermelidir. Çünkü bu mülk O’nundur ve O’nun izni olmadan İblis bile insana dokunamaz…

Rabbin, kuluna gelecek felakete rızası birkaç şekilde olur. 

Birincisi hak ediş! 

Çünkü toplumlar nasıl bir muamele hak ediyorlarsa öyle yönetilirler. Bunun Kur’an’da ve Hadis’te sayısız delilleri vardır. Toplumlar kendi halini değiştirmedikçe, Allah’ın onların halini değiştirmeyeceği (iyi veya kötü yönde);  bozgunculukta ısrar etmeleri halinde ise o kavimleri kötü ve zalim idarecilere havale edeceği ifade ediliyor. 

Bu durumda eğer Ak Parti idaresi iyi ise bu demektir ki toplum iyilikte ısrarcıdır. Yok, eğer bu bir uyuşturucu bela ise bu bir hak ediştir. Bizi de böyle ıslah ediyor Allah. Dileseydi Irak ve Suriye halkı gibi kan yıkım ve gözyaşıyla ıslah ederdi. Ama bu milletin –genel hatlarıyla- hayırda ısrar ettiği cümle âlemin meşhudu. İnşallah Rabbim bu Anadolu halkını büyük hayırlara vesile edecektir. Siz içimizde farklı şeyler terennüm eden sefihlere kulak vermeyin. İnşallah Rabbim yakında, bu milletin yerli yersiz düşmanlarını birbirine düşürecektir. 

Rabden gelen sıkıntıların bir kısmı ise imtihan nev’indendir. İstidadını geliştirmek istemeyen, tembellik edenleri nasıl badirelere zorluyor ise şartlar, bu gün de mukadderat bu milleti zorluyor ki hakiki vazifesini hatırlasın ve o sorumluluğunu üstlensin. İnsanlar ve toplumlar kolay kolay sorumluluk üstlenmeye yanaşmazlar. Şartlar onları mecbur eder çoğu kere. 

İnanın, yaşanmakta olan -ve öyle veya böyle sonuçta bu halkın hayrına tecelli edecek- gelişmeler, bu milleti yeniden, tarihte üstlendiği misyonu; bir tür farz-ı kifâye olan cihad hizmetini (ilay-ı kelimetullah = Allahın dini yüceltme vazifesini) üstlenmeye hazırlıyor. Çünkü âlem-i İslam’ın bir sahibe ihtiyacı var. Çünkü âlem-i İslam ‘mustadaf’ ve mazlum halde. Birinin, onları çaresizliğe ve köleliğe duçar etmiş çağdaş firavunların zulmüne “dur!” demesi gerekiyor ki benim kanaatim bu Türk milleti olacak yeniden!

Bu çerçeveden, bakıldığında, bu milletin taliini temsilen sahneye giren çıkan siyasi kadrolar, birer ilahi operasyondan ibarettir. İyi gördüklerimizle kötü gördüklerimizle… 

Kim Menderes’in hizmetini azımsayabilir? Kim Demirel’in katkısını inkâr edebilir? Kim Özal’ı görmezlikten gelebilir? Kim Erbakan’ın ektiği tohumları ve çabalarını kıymetsizleştirebilir? 

Geçin bu güzelliği zahir olan kadroları, sizi temin ederim 28 Şubat süreci dahi Allah’ın muradını tahakkuk ettirmeye, bir çok sağ iktidardan daha fazla hizmet etmiştir. Bediuzaman 28 Şubat sürecinin yaşandığı yıla 50 yıl öncesinden dikkat çekmiştir. Dahilde bir dayatma olacağını bildirmiştir amma çıkışın da yani zulümden kurtulmanın da başlangıcını o yıl olarak verir. 1417 (1997) yılını (Yani 28 Şubat süreci) hem bir zalimane bir dayatmanın tarihi hem de karanlıktan çıkmanın başlangıcı olarak verir. Böyle olunca diyebiliriz ki 28 Şubat’a dayatan siyasi kadrolar dahi şu amaca hizmet etmişlerdir. İslam’a husumetin aleniyet kazandığı o post modern darbe olmasaydı, Ak Parti iktidarını kim çıkarabilirdi, kim beslerdi.  Birazcık hikmet nazarıyla baktığımızda meselelerin rengi değişir. 

İmdiii, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun azli meselesine de ben bu çerçeveden bakıyorum. Ben bu yaşananların onun  aleyhine olmadığına inanıyorum. Sergilediği tavır da bunun remzidir. Zahiren şık olmayan bir tavır ile görevden çektirilmesi, belki de Davutoğlu’nun, çok daha güçlü bir şekilde dönüp millete hizmet etmesini sağlayacak hareketlerin öncülüdür. Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan’ı bu günlere taşıyan, kendi çabası kadar, kaderin ona oynadığı sürprizlerdir. Bir şiir okudu diye hapse atılmış kaç siyasetçi tanıyorsunuz?  

Bir düşünün. Zahirde ne gibi bir kusuru vardı ki Davutoğlu’nun? 

Davutoğlu’nda, siyasetçilerde görmeyi arzu ettiğimiz ahlaklılık ve ilkelilik Davutoğlu’nda bolca vardı. Haddini ve yetkisini iyi bilen, yüreğinin içinde Allah korkusu taşıyan bir mümin! 
Dünyanın tüm güçlü siyasi kadrolarının tatbikat alanı haline getirdikleri Suriye sahnesinde, Türkiye’nin başarısız bir siyaset takip etmiş olmasının faturası Davutoğlu’na kesilmiş olabilir. Bu mümkündür ama şunu unutmamak gerekir ki, Amerika bile burada mağlup olmuştur. En bariz galipler gibi görünen Rusya ve İran’ın bile kaybettiklerini yakında göreceğiz. Orada yegâna galibin Allah olduğunu göreceğiz pek yakında. Tüm iddia sahipleri kaybetmiştir ve kaybedecektir. 

Allah, mağrura ve zalime mühlet verir ihmal etmez. Zaten adetullahtandır ki mazlumları zalimlere varis yapar. Kısacası zalim olan mağrur olan kaybeder.  

Fakat daha üst perdeden bakıldığında ise –asıl sınav milletin sınavı olduğu için- tüm o zalimler ve mazlumlar, murad-ı ilahinin tahakkukunu sağlayan unsurlardır. Kimisi zulmü üstlenir kaybeder, kimisi mağduriyeti üstlenir kazanır ve neticede Allah’ın muradı olur. Mümin böyle bakar…

Davutoğlu’nun görevden alınması Ak Parti’nin lehine mi aleyhine mi ileride belli olur. 

Ak Parti, büyük kadroları olan her döneme yetecek kadar yeni kadrolar çıkarabilen bir siyasi parti. Yani bir Davutoğlu gitmekle yönetim zaafı, hükümette bir sıkıntı olmaz, olmayabilir. Ama yüreklerde bıraktığı bir sancı ve tahribat varsa bunun neticelerini sonra görürüz. Belki gelecek hükümet öyle icraatlar yapar ki, hatayı unutturur bile…

Veyahut denilebilir ki Ak Parti siyasetinin de görev süresi tamamlandı da murad-ı ilahi bu millete yeni bir kadronun hizmetini layık görüyor. Refah Partisi kapatıldığında ben aynı şeyi söylemiştim. Nitekim o siyasetten Ak Parti doğdu ve Selamet ve Saadetten daha başaralı bir hizmet sergiledi. Kim bilir bu hadiselerin altından ne rahmet çiçekleri sümbüllenecek. 

Ye’se kapılmaya gerek yok. Davutoğlu ya mağrur oldu, nefsi ıslah edilecek, ya mağdur oldu, kader elini güçlendirecek. Her iki hal de onun için güzeldir. Öyle düşünün. 

Siyasi kadrolar, hizmet kadrolarıdır. Mutfaktan masamıza nimet taşıyan garsonlar gibi. Belki millet daha da iyi garsonlar hak ediyor…. 

Çünkü şu süreç, gidenin yerine iyinin geleceği süreçtir. Ben öyle inanıyorum. İslam’ın da bu milletin de yıldızı yeniden parlamaya başladı zira. Yıldız zirveye varıncaya kadar Allah, dilerse hatalardan bile muvaffakiyetler halk eder. Ak Parti’nin ilk dönemlerdeki halini düşünün. Hepiniz şu itirafı en az birkaç kere duymuşsunuzdur Tayyip Erdoğan için: “Hatasından bile başarı doğuyor!”

Yıldızın parlaması, daha doğrusu Allah’ın teyidi böyle bir şey!

“Akıd kevkebî bi’l-ismi nuran ve behceten

Meded-dehri ve’l-eyyami Ya Nuru celcelet!” Amin. 

 

Yorumlar26

  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Hocam burs verenler kurban verenler fitre saka verenler teröre yardım mı etmiş oluyor..Bu bağlamda FETö ile mücadele nereye kadar...siz zamanında kurban vermediniz mi burs vermediniz mi..şimdi mücadele eden hükümetin ekseriyetinin böyle yardımları olmadı mı..milli görüşten ağabeylerimiz hiç kurban burs sadaka fitre zekat kurban derisi toplamadılar mı..nasıl değerlendirmek lazım ..kafam karışık..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Samet 7 yıl önce Şikayet Et
    Yıldızın yükselişinden diğer bir mana siyon yıldızı olabilirmi zira hala anlayamadık biz Akpliler olarak, Türkiye ne zamandır İsraille dost ve müttefik. Mavi marmarayı unuttukmu, naçizane buna yorum getirirseniz çünkü bu yüzden kopuşlar olabilir.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • observer 7 yıl önce Şikayet Et
    Hocam bu minvalde şu son olaylardan sonra görülen rüyalardan biraz dem vursak. Önce siz kendinizinkinden başlasanızda.... Zira görülen rüyalarda Sayın Davutoğlunun gitmesiyle yaşanacak olanların Allahu alem pek hayıra alamet olmadığı yönde endişeler var.......
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Ezo 7 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili hocam, Ben de sizden uzun zamandır bu meseleyle alakadar bir yazı beklemekteydim. Nitekim Davutoğlu Ahmet Hocanın gidişi beni fevkalade üzmüştü. Fakat yazınızı okuyunca içimde yeniden ümitler belirdi... c. Başkanımıza Allah uzun ömür versin ama ondam sonra da daha iyisinin geleceğini düşünmekteyim Allah u alem... yıllarca Erdoğanı gönülden sevdim hala da seviyorum, ama Ahmet Davutoğlu gerçekten çok birikimli ve ehl i tarik bir adamdı... Tayyip Erdoğana karşı içimde bu yüzden bir süredir öfke oluştu, acaba denildiği gibi tek adam mı olmak istiyor da ondan mı yaptı diye? Bu konuya da eğilirseniz çok memnun olurum.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Şüheda 7 yıl önce Şikayet Et
    Hocam Allah Razı olsun. Her şeyde vardır bir hikmet, A.Davutoğlunun gitmesine çok üzüldüm ve lakin bize dua etmek düşer. Allah başımızdakileri Sırat-ı Müstakîm den ayırmasın. Ümmeti Muhammed'i de düşünsünler, karar alırken, Türkiye'de bir yaprak kımıldasa, buralarda fırtına esiyor. Hocam Allah şifa versin, umre ibadetiniz kabul olsun, sonraki sohbet içinde çok teşekkürler, bende nerdeyse cebriyeci olacaktım ;-( siz bir tefekkür ettiniz benim gönlüm ferahladı, yoksa sebeb sonuç diye debelenip duracaktım, aslında biz insanlar hiç bir şey bilmiyoruz :-) Öğrendikçe ne kadar da hiç bilmediğimiz ortaya çıkıyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat