Kaset iç-dış yapım mı?

  • GİRİŞ19.09.2011 09:29
  • GÜNCELLEME19.09.2011 09:29

MİT-PKK görüşme kaydının internete sızdırılması gözleri birçok noktaya çevirdi. Üzerinde odaklanan konulardan biri de kayıtları kimin, neden sızdırdığıydı. Kamuoyu, sızdıranların beklediği tepkileri vermeyince, neden sorusu anlamını yitirdi. Konu üzerinde pek durulmadı.

Kayıtları kimin sızdırdığı konusunda ise farklı görüşler var. PKK diyenlerin yanı sıra İsrail diyenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar çok. Emre Uslu bu isimlerden biri. Kayıtları İsrail’in sızdırdığını düşünüyor. Dünkü yazısında da böyle düşünmesine neden olan olayları ayrıntısıyla anlattı. OdaTv - İsrail tezleri arasındaki bağlantıya vurgu yaptı. Soner Yalçın’ın kritik süreçlerde aldığı rollerin altını kalın harflerle çizdi. Detaylar Uslu’nun dünkü “MİT-PKK kayıtlarını sızdıran devlet İsrail” başlıklı yazısında. Konuyla ilgilenenler bu yazıyı okuyabilir.

PKK-MİT görüşme kayıtlarını kimin sızdırdığı konusunda doğrusu bir bilgiye sahip değilim. İki ülkeden kuşkulanıyorum. Bunlardan birisi İsrail diğeri ise Ergenekon yapılanması üzerinde hiç de küçümsenmeyecek etkisi olan Batılı bir ülke. Bu ülkenin hangisi olduğu Ergenekon iddianamelerinin satır aralarında gizli. Türkiye’nin şimdilik resmî yazışmalarına (Buna iddianameleri de katabiliriz) girmesini istemediği Batılı bir devlet.

Konuyu burada kapatıp, konuyla ilgisi olduğunu düşündüğüm başka bir alana geçmek istiyorum. Kasetin iç-dış yapımı ortak bir prodüksiyon olduğunu düşünenlerdenim. Bunun için gerekçelerim de hayli fazla. Kaldı ki hükümet de bu anlama gelebilecek açıklamalarda bulundu.

28 Şubat’ın toplumun üzerine karabasan gibi çöktüğü günlerdi... Devlet, İsrail’le ilişkilerini yoğunlaştırmış, savunma işbirliği tarihin en doruk noktalarına çıkmıştı.

YAZININ DEVAMI VE ORJİNAL HALİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat