Artık "beyaz" değil "mor Türkler"i izleyeceğiz

Halkı da, halkın seçtiklerini de aşağılayan ve siyasetin kaderinin seçim sandıkları ile değil de türlü çeşitli komplolarla ve hatta yasadışı eylemlerle, darbelerle belirlenmesinden yana olan kesime "Beyaz Türkler" denildiğini biliyoruz.

  • GİRİŞ24.04.2014 09:54
  • GÜNCELLEME24.04.2014 09:54

Gezi eylemleri ile başlayıp, 17-25 Aralık dost-modern darbe girişimlerine dayanan süreçte, "Beyaz Türkler"in arasına kendilerini "Cemaatçi" olarak niteleyen ve renkleri sürekli değişen Gülen Örgütü'nün ileri gelenleri ve ileri gidenleri de katıldılar. Bu yeni oluşum 30 Mart yerel seçimlerine şimdiye kadar hiç denenmemiş ittifaklar kurarak girdi. Mesela CHP'nin Beyaz Türkleri, "Kemalizm"i "Gülenizm"e monte etmeyi bile denediler.
Geçmiş komplolarda ve darbe girişimlerinde de başarısız olan Beyaz Türkler, 30 Mart yerel seçimlerinden de yenilgi ile çıktılar. Bu arada şimdiye kadar hep güçlünün ve galiplerin yanında duran Gülen örgütü, kaderini Beyaz Türkler'e bağladığı için, o da yenildi.

Yine morardılar
Şimdi Gülen örgütünün de içinde bulunduğu bu ittifakın rengi artık "Beyaz" olamaz... Halkın seçimleri karşısında sürekli yenilen bu kesime artık "Mor Türkler" demek daha doğru olacaktır.
Ama belli ki Mor Türkler, kalkışmalarını Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar sürdürmeye de kararlılar. 1 Mayıs'ta Taksim'de eylem koyma kararının da bu çerçevede ele alınması aklın gereğidir...
Bu arada kendisini fesheden BDP'nin son Genel Başkanı Demirtaş'ın da "Barış Süreci"ni kimlerin sabote ettiğini ve Öcalan'ın "Sakın Gezi'ye katılmayın" uyarısını unuttuğunu ve "Taksim'de olacağız" dediğini duyduk. Demek ki "Mor Türkler"in arasında bulunmaya özenen ve renkleri tam belli olmayan Kürtler de varmış... Ve hepimiz biliyoruz ki Mor Türkler ne yaparlarsa yapsınlar, onlar değil, halkın çoğunluğu yeni Cumhurbaşkanını seçecektir...
Temel'in avcılık macerasını bilir misiniz?

Ava gidenler bir arada
Temel, dört arkadaşı ile ava çıkmış. Bir delik görmüşler ileride. Temel "Yere yatın, tavşan çıkacak delikten" demiş. Yatıp nişan almışlar ve çıkan tavşanı vurmuşlar.
Birazdan ileride bir kovuk görmüşler. Temel "Yatın, kovuktan tilki çıkacak" demiş. Yatıp nişan almışlar ve tilkiyi de vurmuşlar.

 

Yazının tamamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat