Tüm öngörüleri yanlış çıkan siyaset amatörleri

  • GİRİŞ21.08.2014 09:11
  • GÜNCELLEME21.08.2014 09:11

Bu siyaset amatörlerinin yorumlarının fazla bir anlam taşımadığı da, en fazla siyasi partilerin iç hesaplaşmaları sırasında fark edilir.

Buna bir örneği CHP'nin bitmez tükenmez kurultaylarından biri daha yaklaşırken yapılan yorumlardan verebiliriz...

Seçim zaferi kazanmak yerine kurultay zaferleri ile yetinen bir kadronun iç hesaplaşması, bu siyaset amatörleri tarafından geçmişte olduğu gibi yine "CHP'nin kendisini yenileme arayışı"nın bir yansıması biçiminde yorumlanmıyor mu? 

Amerika da yanıltılıyor mu? 

Bu siyaset amatörlerinin yanılgılarından bir diğeri de AK Parti'de Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül arasında çıkacak bir kavga sonunda bu partinin bölüneceğine ilişkin yorumlardan verilebilir. Bu amatörler dış dünyanın medyasını da etkilediler. Örneğin 18 Ağustos tarihli "New York Times"ın imzasız başyazısında "Başbakan Erdoğan'ın otoriter yönetime gidişi onun Abdullah Gül'le ilişkilerini zedeledi. Ama Gül Erdoğan'ın doğrudan karşısına çıkar mı, bu bilinmiyor" benzeri çeşitlemeler vardı. 

Yazan bir Türk mü? 

Bu başyazının tamamını okuduğunuzda yazanın bir Amerikalı değil de her öngörüleri yanlış çıkan Türkiye'nin kayıt dışı siyasetinin kötü niyetli amatörlerinden biri olduğunu da düşünebilirsiniz... Çünkü Erdoğan'ın kendisine örnek aldığı Amerikan Başkanlık Sistemine olan yaklaşımı, bu başyazıda "Türk demokrasisine bir tehdit" şeklinde değerlendiriliyordu. Eğer bu mantık çizgisinden giderseniz, Amerikan demokrasisinin sağlığına kavuşturulması için ABD'nin Başkanlık Sisteminden, Parlamenter Sisteme geçmesini de önerebilirsiniz. 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat