Erdoğan veda ederken uzlaşma özlemini seslendirdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın son kez Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olarak yaptığı konuşmanın ağırlıklı özü, bana göre bu konuşmada tarih boyutundaki uzlaşma çağrılarının seslendirilmesiydi.

  • GİRİŞ28.08.2014 12:38
  • GÜNCELLEME28.08.2014 12:38

Konuşmadan birkaç alıntıyla bu uzlaşma çağrılarını hatırlayalım...

- Biz kökü mazide olan atiyiz. Biz kökü olmayan, geçmişiyle irtibatını koparan bir hareket değiliz. Bu harekette Abdülhamid'in ruhu, Sultan Alpaslan'ın imanı, Mustafa Kemal'in ufku vardır. Bu harekette Necmettin Erbakan'ın da emeği vardır. Turgut Özal'ın da alın teri vardır. Bu hareket Ahmet Yesevi'den, Hacı Bektaşi'ye, Necip Fazıl'dan Nâzım Hikmet'e, Mehmet Akif'ten Sezai Karakoç'a bu tatlı pınarlardan beslenmiş bir harekettir.

Büyük uzlaşma çağrısı 

Abdülhamid ile Mustafa Kemal'i, Mehmet Akif ile Nâzım Hikmet'i maziden atiye uzanan boyutta birlikte gören bir "Uzlaşma"nın ifadesi değil midir bu sözler?

Konuşmada "Beyaz Türk" diye anılan kesimlere dönük bir uzlaşma ve barışma çağrısı var ki, bu bölümdeki yaklaşımın kendilerini "Sosyolog" olarak sunan at gözlüklü sözde bilimsel çevrelere de ders niteliği taşıdığı kesindir...

- Başbakan olarak son günümde bizi sevsin ya da sevmesin bir kez daha musafaha (dostluk için birlikte olmak, tokalaşmak) için elimi uzatıyorum. Bunu şahsım için yapmıyorum. Partim adına elimi uzatıyorum. Sizin yaşam tarzlarınızı biliyorum, biz de sizlerin bizleri anlamınızı istiyoruz. Nasıl tahkir edildiğimizi, nasıl dışlandığımızı anlamanızı istiyorum. Biz gönüllerimizi sizlere açtık. Sizler de bizlere gönüllerinizi açın. Yeni Türkiye'de kamplaşmayı, kutuplaşmayı bir kenara koyalım.

Gülencilere çağrı 

Gülen Örgütü'nün devlet içindeki paralel yapılanması ile mücadelenin devam edeceğini vurgularken de, bu örgütün başını bir kez daha Türkiye'ye çağırdı ve Cemaat'in tabanındakilere "AK Parti'nin sizin de partiniz olduğunu unutmayın" diyerek şöyle seslendi:

- Ey Pensilvanya'daki zat, sen Türkiye'yi seviyor musun? Seviyorsan neden bu topraklarda değilsin. Neden Erzurum değil? İnzivaya çekilmek istiyorsan yurdunda inzivaya çekilebileceğin köşe mi yok? Bu yapıdaki tabandaki kardeşlerim bir sorgulama yapsınlar. Pensilvanya'daki zatı sorgulasınlar, Filistin davasına bakış açılarına bir baksınlar. Bu kardeşlerimizin Allah zihnini açsın...

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar1

  • Kadir Kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP. '' Statüko Enstitüsü '' sıfatı yazının sonun çok mükemmel bir şekilde getirmiş. Bunlara ilaveten '' Vakıf malı yağmacıları '' ''Güreşe doymayan her daim yenilen pehlivan'' ''Akıl yaşta değil baştadır CHP 90 yaşında '' gibi örnekleri ekleyebiliriz.Mehmet abi kalemine sağlık.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat