"Cemaat" görünümünden "örgüt" görünümüne geçiş

Pensilvanya'dan Türkiye'ye istikamet verebileceklerini zannedenlere bakarken hep Can Cangır'ı hatırlarım...

  • GİRİŞ19.12.2014 10:12
  • GÜNCELLEME20.12.2014 12:47

Özal döneminde Toplu Konut'un Başkanı olan ve çocukluğu Amerika'da geçtiği için Türkçesi pek güçlü olmayan Can Cangır Taksim'den taksiye binmiş... "Florya'ya gidiyoruz" diyecek yerde karıştırıp "Florida'ya gidiyoruz" demiş. Şoför onu alıp, Yeşilköy havalimanına getirmiş... "Beyefendi buradan bir uçağa binip, Florida'ya devam edersiniz" demiş.

Can Cangır "Şakır şakır yağmur yağıyor" demek yerine de "Hüngür hüngür yağmur yağıyor" derdi.Türkiye'de doğup büyüyen, dile de toplum geleneklerine de hâkim insanların, 21'inci yüzyılda, geçmiş yüzyıllardaki yanılgıları yeniden sahnelemelerini anlamak pek mümkün değil. "Cemaat" kisvesi altında örgütlenip devleti ele geçirebileceklerini zannedenlerin geçen yüzyıllardaki serüvenlerini hepimiz tarih kitaplarında okumadık mı?

Bunların 'beyin takımı' var mı? 

2'nci Mahmut'un Yeniçeri Ocağı'nı yok etmesine dayanan "Vaka-i Hayriye"sinden en büyük zararı Bektaşiler görmedi mi? Ya da siyaset etmeyi çetecilikle karıştıran İttihatçılar, sonunda Osmanlı İmparatorluğu'nu çökertmediler mi?
Bu gerçeklerin ışığında "Pensilvanya Örgütü"nün eğer varsa "Beyin Takımı"nın bir noktada durum muhakemesi yapmasının zamanı gelmiştir, geçmektedir.

Birincisi bu örgüt kamuoyunun gözünde "Kökü dışarıda" bir oluşum görüntüsündedir. Örgütün lideri konumundaki kişi, bir nevi "Rehine" konumundadır. Her türlü açık ve kapalı global operasyonların tezgâhlandığı ABD yönetiminin "Göçmen" statüsündeki bir kişinin müttefik ülke Türkiye'ye dönük komplolarda üs olarak Amerikan topraklarını kullanmasına göz yumması, pek mümkün değildir. Ve Türk kamuoyunda Pensilvanya Örgütü'nün eylemleri, giderek ABD-İsrail güdümlü operasyonlar biçiminde algılanmaya başlamıştır.

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat