Einstein bile Türkiye'yi anlamakta zorlanırdı

Müteveffa Fransız devlet adamı Charles de Gaulle zamanında "246 çeşit peyniri olan bir ülkeyi kim nasıl yönetebilir" diyerek ülkesinde hükümet olmanın zorluğunu vurgulamıştı.

  • GİRİŞ24.01.2015 11:20
  • GÜNCELLEME25.01.2015 06:39

De Gaulle bugün hayatta olup bizim gazeteleri okusaydı ve televizyonlardaki tartışmaları izleseydi, herhalde ülke- sindeki peynir sayısını bir kenara koyardı... 
"Türkiye dünyada yönetilmesi en zor ülkedir" derdi.
Olayların ve tartışma konularının içine biraz daha girseydi ve Türkiye'yi daha derinine anlamaya çalışsaydı "Benim beynim bu kadar tutarsızlığı kaldıramaz" diyerek bu çabasına son verirdi.
Aslında bizim beyinlerimizin de anlamakta zorlandığı durumlar yok mu sosyo- politik yaşamımızda? Mesela şu "Pensilvanya Örgütü"nün direnişi ve kadrolu elemanları ile sürdürdükleri algı çarpıtma operasyonları, sizi şaşırtmıyor mu? 

Gülen ve Netanyahu 

Kendilerini dini cemaat mensubu olarak sunan bu kadroların dünyevi hesapları ve çıkarları ne kadar büyükmüş ki, hem kendi devletleri hem de kendi halkları ile böylesine bir kavgayı göze almış durumdalar... Veya Türkiye'de bir rejim bunalımı çıkması Fethullah Gülen'i mi, yoksa Benjamin Netanyahu'yu mu daha fazla mutlu ederdi? Bu ikili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alacak bir beddua yarışmasına girselerdi hangisi kazanırdı acaba?

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat