Komşularda yaşananları sanki biz hiç mi yaşamadık?

  • GİRİŞ01.07.2015 10:32
  • GÜNCELLEME01.07.2015 10:32

Yunanistan'da birikimlerini bankalarda saklayanlar, bankaların kapalı kapıları önünde kuyruktalar... 2000'lerin başında bizde kaç bankanın kapandığını unuttunuz mu? 

Birleşmiş Milletler'in raporlarına göre Suriye'de 10 milyon kişi evini terk etmiş... Bizde Güneydoğu'daki örtülü iç savaş yüzünden 1980'li ve 90'lı yıllarda kaç vatandaşın evini köyünü terk edip, başka yörelere göçtüğünü hatırlıyor musunuz? Faili meçhul cinayetleri falan unuttuk mu? 

Unuttunuz mu? 

Irak ve Suriye'nin topraklarında çeşitli isimleri taşıyan terör örgütlerinin egemenliğine giren kentler ve bölgeler var. Bu örgütler kendileri gibi olmayan sivilleri ya evlerinden kovuyor ya da öldürüyor... Bizim de bu tür "Kurtarılmış bölgeler"i kendi topraklarımızda gördüğümüzü, kentlerin semtlerinin terör örgütleri tarafından paylaşıldığını hatırlamıyor muyuz? 

Dün "Galiba bazılarına rahat battı" diye yazmıştım. 

Bunlar bitmez tükenmez ekonomik krizleri, bol sıfırlı TL'yi, her seferinde IMF'nin kapısına gidip yeni bir stand-by ile para dilenmeyi mi özlediler acaba? 

Unutanlar var 

Yunanistan'ı AB'nin kapısında titreten borç ödemesi, 1.6 milyar euroymuş... Bizim Irak ve Suriye'den sığınanlar için harcadığımız ve harcandığını hissetmediğimiz paranın 5 milyar doları geçtiğini bir hatırlasanıza... 

Geçenlerde İstanbul'daki bir lokantada büyük bir masanın çevresinde kümelenmiş, çoğunluğu gençlerden oluşan bir topluluk, keyif içinde yiyorlar ve içiyorlardı. Ben bu lokantadan çıkarken bunların arasındaki bir genç kapıda yanıma geldi. Bu masadakiler büyük bir holdingin, uzmanlaşmış bir bölümünün beyaz yakalı çalışanlarıymış... Satışlarını bu yıl yüzde 30 artırdıkları için kutlama yemeği yiyorlarmış. 

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat