24 Haziran’a kadar her türlü operasyona hazır olmalıyız

.

  • GİRİŞ25.05.2018 09:55
  • GÜNCELLEME25.05.2018 09:55

Bir yandan Amerika'nın bir yandan da İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayan eylemleri ile en açık ve en sert biçimde uğraşırsanız, sade ekonominize değil, güvenliğinize ve bütünlüğünüze de beklenmedik kuşak altı vuruşların gelmesine hazır olmalısınız.

Amerikan projeleri 
Hem PKK'nın, hem FETÖ'nün birer Amerikan projesini anlamış olduktan sonra ve hem Gezi kalkışmasını hem de 15 Temmuz darbe girişimini yaşadıktan sonra, "Acaba dolar durup dururken neden rekorlar kırıyor" diye şaşırmanızın anlamı var mıdır? Algı operasyonlarının sadece Türk Lirası'nı vurmasına bir nevi şükretmeliyiz...

Rus uçağı 
Ya da Rus uçağını düşürenin hangi dürtüyle bu eylemi yaptığını, 15 Temmuz'da F16 pilotlarının çoğunun FETÖ'cü olduklarını anladıktan sonra kavramadık mı? Rus uçağı krizi turizmimizi ve dış ticaretimizi vurmamış mıydı?
Ya da Gezi kalkışması öncesinde faizlerin yüzde 4'ler düzeyinde olduğunu unuttuk mu?

Faiz de bir araçtır 
Bütün bu gerçekleri göz önünde tuttuğumuz takdirde, faizlere falan takmanın anlamı yoktur. Çünkü faiz enflasyona karşı olduğu gibi son dönemde gördüğümüz olağanüstü kur dalgalanmalarına karşı da kullanılan bir araçtır.
Yani dış kaynaklı algı operasyonlarına karşı uyanık olmamız gerekirken, Serbest Pazar'ın ve ekonominin temel kurallarını da aksatmamalıyız. Zaten bütün açıklamalar bunun böyle olacağını gösteriyor.

Yapılması gerekenler 
Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararı ertesinde doların değer kaybetmesini değerlendiren Oxford Economics`in ekonomisti Adam Slater da Türk Lirası'nda daha uzun soluklu iyileşmenin görülmesi için enflasyon, makro dengesizlikler ve cari açık konusunda mesafe kaydedilmesi gerektiğini vurgulamış.

Seçime kadar 
Dün Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Gezi kalkışmasının ekonomiye faiz üzerinden yansıdığını hatırlattı ve şöyle konuştu:
"- 24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'de ekonomi dünyasında da ciddi bir güven ve istikrar yakalandığı zaman bu tür spekülasyonları yapanların da hiçbir sonuç almayacağını görüyorum.
Geçici bir dönemdir, vatandaşlarımızın da endişelenmesine ve telaşlanmasına gerek olmadığını düşünüyorum."

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat