O demeç Mevlüt yüzünden!

  • GİRİŞ07.09.2019 09:42
  • GÜNCELLEME08.09.2019 09:22

Terim’e verilen 4 maçlık cezanın - Twitter’da 19.05’de açıklanması abukluğu bir yana - böylesine büyük bir infiale yol açmasının nedeni aslında basit. Çünkü başka bir konjonktürde bu demeç sebebiyle Terim PFDK’ya sevk edilmeyebilirdi dahi. Hatta Milli Takım’ın başındayken UEFA’ya yönelik olarak söylese TFF destek de verirdi. Bunu herkes, karar hatalı diyen de, ceza az diyen de biliyor. Eksik olan standart ve adalet duygusu.

 

 

Gelelim cezaya konu olan demece: Terim, özellikle Kayseri maçıyla ilgili konuşmadığını söylüyor, zaten rakibin 3 kırmızı kart gördüğü bir maçta bu biraz saçma olurdu. Seri’nin gördüğü kırmızı kartın da doğru olduğunu söylüyor. Dolayısıyla hakemler ve TFF’yle ilgili bir serzeniş yok. Yani bu konuda Hikmet Karaman’ın gerisinde.

Peki o zaman şikayeti ve anlattığı profesyonel komplo ne?

 

 

Bunun, açıklamasından birkaç saat önce biten, Mevlüt Erdinç’in Fenerbahçe’ye transferiyle ilgili olduğuna inanıyorum. Terim’le anlaştığı söylenen Mevlüt’ün bonservisini bedavaya alıp Galatasaray’a gitmesine Başakşehir yönetiminin izin vermemesi... Bu arada Başakşehir yönetimi tek teklifin Fenerbahçe’den geldiğini söylüyor. Ama ‘Mevlüt’ün bonservisimi verin Antalya’ya gideceğim’ dediği de biliniyor...

Profesyonel komplo nedir?

Sebep diyelim ki bu güçlü iddia değil...

Peki o zaman bu profesyonel komplo nedir?

Fatih Terim daha önce bir çok seferde -misal Arda olayı- olduğu gibi maalesef çok güçlü suçlamaları hiçbir açıklama yapmadan hedefi muğlak bırakarak ortaya atıyor. Bunun bir yararı yok. Eminim ki eğer bu açıklama Başkan Cengiz’in söylediği gibi ‘deplasman tribünlerinde bir örgütlenme var’ dese buna net destek görürdü. Ancak bunu yapmıyor. Dolayısıyla geri kalan herkes bu komplonun parçasıymış suçlamasıyla karşı karşıya kalıyor.

Terim son 29 yılın 14’ünde TFF’de çalıştı. Türkiye Futbol Direktörü olarak 4 yıl çalıştıktan sonra TFF’den ayrıldı. Unutulmaması gereken bu unvanın kalıcı olduğudur. Çünkü sadece ona aittir başka kimseye verilmemiştir.

9 yılda da ligi domine etmiştir. Bilindiği gibi lig de kelime anlamıyla ‘birlik’ demektir. Bu yüzden böylesine zirve bir figürün, eğer böyle büyük suçlamalarda bulunacaksa daha açık olma, sorumluları net bir şekilde açıklama yükümlülüğü vardır. Böyle muğlak bırakınca verilen cezayı savunmak ya da karşı çıkmak da aklıyla yaşayan insanlar için kolay olmuyor. 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat