“ABD’nin Esed ile Defacto İttifakı”

.

  • GİRİŞ10.03.2018 08:50
  • GÜNCELLEME12.03.2018 06:53

Vizyonsuz yaklaşımı, yerel taşeronları, paralı lejyonerleri, kitle iletişim araçları ve finans kaynakları vasıtasıyla ABD, Suriye’yi emperyalist emellerine ve İsrail’in menfaatlerine kurban etmeye “Arap Baharı” ile başladı. ABD ve Batı, yıllardır Ortadoğu coğrafyasında daima kirli, pis ve kanlı bir hesabın peşinde oldular. İki Baas’cı zalim Saddam ve Esed yönetimlerinin elinden bu topraklara düşmanlık tohumları ekildi. Kıyıma, zulme, göçe ve ölüme mahkûm edilen milyonlarca Müslüman ve harabeye çevrilen tarihi ve kültürel miras. Kanlı iç çatışmaları başlatmak için ürettikleri DEAŞ, neredeyse bir kaç hafta içerisinde Suriye ve Irak’ın büyük bir kısmını akıl almaz bir şekilde işgal etti ve kanlı oyun sahneye konuldu. ABD’nin Türkiye’deki taşeronları, “ABD, Suriye’de İslami kimlik ve sembolleri etrafında şekillenen küresel terörle karşı karşıya kalmasaydı, Suriye’yi kendi haline bırakma ihtimali çok yüksekti” diyorlar. Burada kast edilen DEAŞ’tir. Trump’ın seçim çalışmalarında “DEAŞ’ı Obama kurdu” demesi bir nostalji olmasa gerek. İslam coğrafyasında bütün terör örgütlerinin arkasındaki “Küresel Güç” ABD’dir.

ABD ve Batı’nın amacı; “Kara Gücü” olarak ilan ettikleri PKK/PYD’ye Akdeniz’den Irak sınırına kadar, bizim “terör koridoru” olarak değerlendirdiğimiz sınırımız boyunca “PKK/PYD’li seküler bir Kürt Devleti” ya da Rusya’nın da ‘olur’ verdiği Esed rejimine bağlı ‘Özerk bir Kürt Kantonu’ oluşturmak suretiyle Türkiye’nin Kuzey sınırını kuşatma altına almaktır. Güney’de Dürziler, Batı kıyılarında Nusayriler, Doğu’da Sünniler şeklinde dörde bölünmüş bir Suriye planlandığı basına yansıyan bilgiler arasındadır.  Suriye ve Akdeniz’deki enerji kaynaklarına sahip olmasının yanında önemli diğer bir husus; bazı kimselerin ütopik olarak gördüğü “Büyük İsrail Devletinin” kurulmasıdır. Neden ABD,  müttefik, stratejik ortak (!) ve NATO üyesi bir Türkiye yerine eli kanlı, katil bir terör örgütü PKK/YPG’yi tercih etti? Bunun sebebi; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD ve Batı’nın İslam coğrafyasındaki sömürü düzenine ve bu toprakların tekrar paylaşılmasına karşı çıkması ve ABD ile Türkiye’nin tarihsel argümanlarının farklılığıdır. ABD, Batı ve hatta Rusya’nın PKK/HDP sevdası nedir? Buna Apo hayranı Yalçın Küçük’ten bir alıntı ile cevap verelim. Yalçın Küçük, “Kürt milletvekillerinin kızları mini etekli, başları açık. Onlar bu Cumhuriyetin çocuklarıdır ve Kemalist’tirler. Hiçbirinde türban yok… Hiçbirinin kafasına ilkel şeyler koyamazsınız.” Bu ilkel faşist zihniyete göre; “eşleri ve kızlarının başları açık, mini etekli ve İslami bir kimliğe sahip değillerse” gerisi teferruattır. Demek ki ABD ve Batı’nın PKK/PYD sevdası; “Batıcı ve İslam karşıtı ateist bir jargona” sahip olmasıdır. İşte yolların ayrılış noktası burasıdır.

 

 

ABD’nin PKK/PYD ve FETÖ’ye yardım ve yataklık etmesini, desteklemesini “miyop bir bakış açısına” sahip olması ve “Anti Erdoğan politikası” ile izah etmek; ABD’nin işlediği suçu bilinçli hafifletme yahut örtme gayretidir. Bu kimseler; ABD ve Batı’ya ve hatta PKK’ya sıcak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bir kaşık suda boğmak isteyen, ÖSO’ya ağır hakaret içeren sözleri söyleyen, Afrin Harekâtına karşı çıkan müstemleke zihniyetli kimselerdir. Ülkemize ve İslam coğrafyasına ABD ve Batı penceresinden bakanlar bunu anlayamazlar veya anlamak istemezler. Zira ABD bir taraftan “Allah ve Kitap’’ ile Müslümanları aldatan FETÖ’yü, diğer taraftan Allah’a ve Kuran’ı Kerim’e karşı çıkan ateist ve inkârcı PKK/PYD’yi desteklemekte. Oyun büyük ve dikkatli hazırlanmıştır. Afrin’de öyle bir tahkimat yapılmış ki “Türk ordusu nasıl olsa burada ağır zayiat vererek çekilecek” rahatlığı ve güveni içinde ‘biz Afrin’le ilgilenmiyoruz’ diyen ABD; PKK/PYD, DEAŞ ve Esed birliklerinin ‘Çil yavrusu gibi dağılışını’ görünce; “Güvenlikli Bölge ilan edilen Doğu Guta’nın’’ yanında Afrin’i de ateşkes alanı içine alma söylemini dillendirmeye başladılar.

Rusya’nın İslam coğrafyasına bakışı ABD ve Batı’dan çok farklı değil. Rusya Devlet Başkanı Putin’in baş startejisti Aleksandr Dugin, st Gazetesine verdiği mülakatta “İsrail ve ABD Kürtleri manipüle ederek Suriye, Irak, Türkiye ve İran’ı parçalayacak. Bu bölge ABD’nin eline bırakılmamalı. Herhangi bir grubu  ABD’nin eline teslim etmek daha fazla kan akmasına sebep olacaktır. Bölgenin kimliğine saygılı bir Rusya ve İran işbirliği bölgedeki ABD, Batı ve İsrail’in oyununu bozar. Rusya ve Türkiye Ortadoğu’nun parçalanmasına izin vermemeli” diyor. Ancak Rusya’nın, Türkiye’nin ‘Kırmızı Bültenle’ aradığı Reyhanlı katliamının eli kanlı sorumlusu Mihraç Ural ve PKK/YPG’yi Soçi Zirvesine davet etmesi ve meşruiyetini kaybetmiş Esed’i tekrar diriltmeye çalışması işbirliği açısından tam bir paradokstur. Bununla birlikte ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Satter Field, “Kuzey Suriye’nin istikrarı için siyasi ve ekonomik dönüşümü noktasında Moskova ile ortak anlayışa sahibiz. Bunun Trump’ın stratejik kararı olduğunu” vurguladı. Sureti haktan görünen bizdeki bazı geri kalmış kafalar; ‘mademki Erdoğan, Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyor, o halde Esed’le görüşmelidir. Çünkü Türkiye’nin gücü kendi stratejisini uygulamaya yetmez, diyerek bir nalına bir mıhına, kah ABD, kah Rusya ile birlikteliğini savunuyorlar. Bu arada Batı kanadı da, Türkiye başardıkça çileden çıkıp İslamofobi, Sevr ve Lozan’ı önümüze koymaktalar. Adına ‘Küreselleşme’ denilen Batı’nın kurduğu dünya düzeni emperyalist, işgalci, sömürücü, baskıcı ve faşist karakterini dün de bugün de devam ettirmektedir. Özgürlük, adalet, hakkaniyet, eşitlik, bağımsızlık, İnsan hakları, hukukun üstünlüğü gibi değerler İslam toplumlarına layık görülmemiştir. ABD, Rusya ve Batı’nın ortak paydası kolonyalizmdir. 11 Eylül saldırısından sonra bütün dünyayı teröre karşı mücadeleye çağıran ABD, Türkiye’den bu desteği aldığı halde, müttefiki olan Türkiye’nin değil; PKK, PYD, FETÖ ve DHKP-C gibi Türkiye düşmanı eli kanlı terör örgütlerinin yanında yer almış, bütün darbelerin arkasında olmuş ve Türkiye kategorik olarak reddedilmiştir. Bu vahim durum, kararı verilmiş bir sürecin uygulanmasıdır. Ünlü ABD’li yazar Roy  Gutman, “Suriye’nin kuzeyinde ve Afrin’de kontrolü elinde tutan Kürt unsurlar, PKK’nın Suriye’de ki unsurlarıdır. ABD ordusunun isteğiyle adını YPG’den SDG’ye çevirmiştir. Bu yapı altındaki tüm unsurlar Kandil’deki yerleşik PKK liderliğine hesap vermektedir,” değerlendirmesini yapan Gutman’ın ABD’de yayın yapan Daily Beast adlı haber portalında “ABD’nin Suriye’de ki kirli sırrı: Esed ile de facto ittifak” başlıklı bir makale yayınlayarak Rusya ve ABD’nin planlarını değerlendirmiştir. Görüldüğü üzere ABD ve Rusya kirli ve kaotik bir oyunun peşindeler.

Türkiye, Sykes- Picot Anlaşması’yla sınırları çizilen Ortadoğu’nun yeniden dizaynına ve onların hayal ettiği düzene izin vermeyecektir. Zira ABD ve Batı nasıl isterse öyle hareket eden bir Türkiye yoktur. Kara ve çirkin propagandalara rağmen Suriye’de hak ve adalet merkezli yeni bir dünya kurulacak,  Afrin zaferi bunun habercisi olacaktır, İnşallah. Suriye’nin toprak bütünlüğü ve terörden arındırılması Türkiye için milli ve stratejik bir hedeftir. Bu coğrafyayı emperyalist kurtların sofrası yaptırmayacağız. Yazımı Kur’an’dan bir ayet mealiyle sonlandırayım: Allah kitabında;  “Onlar mü’minleri bırakıp kâfirleri dost edinirler. Yoksa onlar kâfirlerin yanında izzeti (güç ve ululuğu mu) arıyorlar? Hâlbuki bütün izzet ve kuvvet yalnız Allah’ındır.” Buyurmaktadır.

Vesselam.

Yorumlar13

  • Abdürrezzak Sarın 5 yıl önce Şikayet Et
    Eline sağlık hocam
    Cevapla
  • Cumali yiğit 6 yıl önce Şikayet Et
    Can alıcı konulara parmak basan edebi uyarıcı güzel bir yazı yazardan Allah razı olsun
    Cevapla
  • Ahmet Doğan 6 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlük, adalet, hakkaniyet, eşitlik, bağımsızlık, İnsan hakları, hukukun üstünlüğü gibi değerler İslam toplumlarına layık görülmemiştir. ABD, Rusya ve Batı’nın ortak paydası kolonyalizmdir.
    Cevapla
  • Abdürrezzak Sarın 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğru şeylere değinilmiş. Elinize sağlık
    Cevapla
  • kemal ay 6 yıl önce Şikayet Et
    Eskilerin dedigi gibi ayidan pos gavurdan dost olmaz. Yine kufur tek millettir. Yoru çok harika. Teşekkur ederim.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat