MTTB camiasının 18. Samsun buluşması

  • GİRİŞ18.08.2018 08:26
  • GÜNCELLEME20.08.2018 09:27

Erzurum Atatürk Üniversitesi, 1975- 1985 arası mezunları 18.nci Geleneksel Vefa ve Kardeşlik buluşmasını bu yıl, 21-22- 23 Temmuz 2018’de Samsun’da icra etti. Ülkemizin muhtelif şehirlerinde görev yapan her biri siyaset, bürokrasi, eğitim, kültür, ekonomi, ticaret ve akademik dünyamızın faklı zeminlerinde halen ve geçmişte önemli vazifeler ifa etmiş arkadaşlarımızın bir araya gelmesi, üniversite yıllarındaki o büyük dava ve aksiyon ruhunun hala taptaze olduğunun bir ifadesiydi.

Dün olduğu gibi bugün de bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, yardım ve desteklerini esirgemeyen muhterem İsmail Kahraman Abimiz bu güzide topluluğun medarı iftiharıdır. MTTB milli kişilik ve şahsiyetle bezendiği günden bu yana özgür ve bağımsız tavrıyla şemsiye görevi yapmış, İslami çizgisinden ödün vermemiş bir cemaat değil cemiyettir. Sayısız değerlerimizin, devlet ve siyaset erbabının yetişmesinde büyük emek ve katkıları olan MTTB; Büyük Doğu Davasının sönmez ocağıdır. Bütün say ve gayretimiz İ’la-yı Kelimetullah’ı hayatımıza hâkim kılmaktır. Unutmayalım, insanları yetiştiren okullardan ziyade cemiyetlerdir. Eskimez ve pörsümez yeninin sahipleri olarak bizlerin yetişmesinde MTTB’nin büyük ve önemli bir yeri vardır. MTTB, derdi ve davası olan bir neslin ocağıdır. Bu bakımdan üzerimize farz olan medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası görevi bizlere düşmektedir. Birlik ve beraberlik içinde büyük yürüyüşümüz,  emperyalizm ve işbirlikçi taşeronlarına karşı onurlu direnişimiz devam edecektir. İslam davasının mensupları olarak bizler dün olduğu gibi bugün de; ırkçılık, mezhepçilik, cemaatçilik ve İslamcılık oyunlarının dışında olacağız.

 

 

Açılış konuşmasında Muhterem İsmail Kahraman, bu güzide topluluğa: ‘’MTTB, Türkiye’de ki makas değişiminin başlangıcıdır. İttihat ve Terakki, 1916 yılında MTTB’ni kurdu. Amacı, kurdukları sistemi gençlere sevdirmek ve ayakta tutmaktı. Ancak 1932 yılına gelindiğinde Merhum Tevfik İleri’nin, MTTB’nin milli ve manevi çizgiye gelmesinde büyük gayreti olmuştur. İmam Hatip Okullarının açılması, Ezan’ın Türkçe’ den Arapça ’ya çevrilmesi Menderes ve Tevfik İleri’nin idam sebebi olmuştur. Bugün Haçlı savaşı bütün hızıyla devam etmektedir. Allah, bu ocağın yetiştirdiği Başkanımız ve büyük devlet adamı Recep Tayyip Erdoğan’a yardım etsin, başarılı kılsın.  Samsun’dan yola çıkan emektar dava adamı, Benden sonra görevi devralan kardeşimiz Burhanettin Kayhan’a ve rahmeti rahmana kavuşan bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’’ diyerek konuşmasını heyecan dolu büyük alkışlar arasında tamamladı.

Değinmeden geçemeyeceğim bir diğer konuşmacı Erzurum MTTB Camiası Derneği Başkanı Salih Akverdi: ‘’Bizler; para, mal, makam ve mevkiinin bozduğu insanlardan olmadık. Laf adamı değil hizmet ve hal adamı olduk. Çizgimizden asla sapmadık. Duruşumuzu bozmadık. MTTB ve Erbakan’a düşman olan FETÖ’ye kaşı bidayetten bu tarafa tavrımız hiç değişmedi. FETÖ’ye karşı tavır alan ve karşı çıkan bu salondaki arkadaşlarımızdır. O bizi, biz de Onu hiçbir zaman dost bilmedik ve sevmedik. Zaman ve Tarih, bu konuda bizi eleştirenlerin yanlış yolda olduklarını Allah’a şükür gösterdi,’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Samsun buluşmasında gerçekleştirilen bir diğer konu, ‘’Eğitim Stratejimizin’’ masaya yatırılmasıydı. Prof. Dr. İhsan Süreyya Hocamızın yönetiminde, konuşmacılar: Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, Prof. Dr. Mustafa Armağan, Prof. Dr. Şerafettin Gölcük, Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, Pof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Kadir Kesici ve Emine Yıldız. Hocalarımızın görüş ve düşünceleri; Milli Eğitim Bakanlığı ve özellikle de Din Eğitimi Genel Müdürlüğü için birer kaynak ve veri niteliğindeydi. Birbirlerinden çok değerli konuşmacıların görüşlerini harmanlayarak özetle kısaca sunmak gerekirse: ‘’Gençliğimiz ve geleceğimiz için hayati bir öneme haiz olan eğitim sistemi genel olarak gözden geçirilmeli. Bilginin kaynağına inilmeli, öğrenmeli ve geleceğimiz için bilgiyi üretmeliyiz ve yönetmeliyiz. Bilgiyi bir plan ve program dâhilinde hayata geçirmek öğretmenlerimizin görevidir. Bununla birlikte bugün ve her zaman ihtiyaç duyacağımız rahmet, merhamet, adalet, hakkaniyet, güzel ahlak, sabır, metanet ve irfan gibi evrensel insani değerlerimizi yaşam tarzına dönüştürmenin’’ gereği üzerinde duruldu. Böyle çok önemli bir konunun kısa zamana sığdırılması büyük bir eksiklikti.

Ayrıca bu sene ilk defa Erzurum İslami İlimler Mezunları, Samsun buluşması öncesinde:

,  ‘’Bugün Ülkemiz ve İslam Coğrafyasında olumsuz etkilerine şahit olduğumuz konuları değerlendirmek ve görüş birliği içinde olduğumuzu görmek’’ üzere kardeşimiz İsmail Ayan Bey riyasetinde Şehzadeler Şehri, tarihi ve kültürel değerleri içinde barındıran Amasya’da toplandık. FETÖ Terör Örgütü ve benzeri tehlikeler içeren konularda görüş ve kanaat birliği içinde olduğumuz güzel, içeriği zengin bir toplantı oldu.

MTTB Camiasının gönül dostlarını her sene bir şehirde olduğu üzere bu yılda bir araya getiren, bu organizasyonları oluşturup emek veren, imkan ve zamanını harcayan Amasya’dan İsmail Ayan’a, Samsun’dan eskimez Vekilimiz, dostumuz Musa Uzunkaya’ya, Hasan Gençbay’a, KYK Müdürü İsmail Kasapoğlu’na, Kardeşlerim, Şakir ve Orhan Aslan’a, Muhammet Karaosmanoğlu’na ve diğer emeği geçen tüm yetkililere en kalbi duygularımla şükranlarımı arz ederim.

Aziz, Hakim ve Rahim olan Allahım! Ülkemizi ve İslam Coğrafyasını haraca boğan, Kutsal Roma’nın varisi olduğunu söyleyen Trump’lı ABD ve İsrail’e karşı, bu dava ateşini yaşadığımız sürece ruhumuzdan eksik etme. Birliğimizi ve kardeşliğimizi daim eyle. Amin.

Cümlenizin Kurban Bayramını kutlar, milletimiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan temenni ederim.

Vesselam

Yorumlar5

  • Salih AKVERDİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Muhammed çok güzel bir yazı olmuş hem Samsun’da olanları hem geçmişimizi hem olaylara bakışımızı güzelce izah ettiğin için teşşekür ederim
    Cevapla
  • Nezir Demircan 5 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Hocam,1973 yılında mezun olduğum Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü ile ilgili Erzurum hatıralarımın canlanmasına yardımcı olduğunuz için teşekkür ve başarı dileklerimi arzederim.
    Cevapla
  • İsa Dilek 5 yıl önce Şikayet Et
    MTTB ilgili yorum ve Samsun buluşma ile ilgi yazınız oldukça ilgi çekiciydi
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ekrem Ekici 5 yıl önce Şikayet Et
    Düşünce ve liyatiyle bu günkü Türkiyenin yönetici kadrosunu oluşturan temel eğitiminin okulu MTTB 'nin bu ülke için yaptıkları büyük bir takdire şayandır ! Haklı olarak her sene kuruluş yıl dönümünü hatırlamak adına kutlamak, bu yola,bu davaya inananların en doğal ve haklı gururlarıdır. Hayırlı olsun ve yıllarca unutulmaması dilegiyle kutlu yolun yolcularına selam olsun. Yüreğinize sağlık...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ahmet sarıhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın hocam allah sizlerde razı olsun yine herzamanki gibi yerli yerinde gerktiĝi gibi yazmışsınız hayata insan eyitmek yetiştirmek kadar güsze ve üzel bir şeyin yoktur
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat