Gülen’in 28 Şubat ihaneti

  • GİRİŞ28.02.2015 11:37
  • GÜNCELLEME28.02.2015 11:37

Darbenin sadece askerler tarafından yapıldığını söylemek gerçeğin tahrifi olur. Darbenin siyasi öncüsü, o tarihte Çankaya’da Cumhurbaşkanı sıfatıyla bulunan Süleyman Demirel’di. Koyu ve kaskatı vesayet rejiminin sözcüsü Demirel’in 28 Şubat’taki öncü rolünü es geçerek yapılan her değerlendirme yanlıştır.

Demirel iktidarın bir ayağını oluşturan kendi partisi DYP’nin içini oyarak hem kendisine rağmen hareket eden Çiller’in defterini dürmüş, hem de mecliste yeni bir hükümetin şekillenmesini sağlamıştı. Demokrasi kahramanı (!) diye meydanlarda dolaşan Cindoruk ise Demirel marifetiyle gerçekleştirilen bu darbe operasyonunun siyasi ayağını oluşturmuştur.

Askerlerin sadece silahlarından yararlanıldı. Ve “topyekun irtica ile mücadele” adı altında toplum ile harp edildi. Korkunç bir mezalim dönemiydi. Darbeciler adına çıkıp konuşan apoletlilerden biri 28 Şubat’ın bin yıl sürecini ilan ederek adeta topluma meydan okuyordu. 28 Şubat bin yıl sürmedi. 28 Şubat’ın siyasi operatörlerinden de apoletli aracılarından da bu halk siyaseten hesap sordu. AK Parti bin yıl süreci ilan edilen 28 Şubat’ı halkın siyasi gücüyle tarihe uğurladı. Hamdolsun.

Artık o darbe dönemlerinin mezalimleri yok. Ve hamdolsun, darbeler dönemi sona erdi. Askeri-bürokratik vesayet rejimi miadını doldurdu.

F. Gülen darbeleri destekledi

Pensilvanya terör örgütünün başı olan F. Gülen sadece 28 Şubat darbesini değil 12 Eylül darbesini de savunan biridir. Yanlış duymadınız, evet, 12 Eylül askeri faşist rejimini F. Gülen büyük bir ibadet aşkıyla savunmaktan geri durmamıştır. 12 Eylül’ün hemen akabinde Sızıntı dergisinin Ekim sayısında “Son Karakol” başlıklı makalesinde aynen şöyle diyor:

“Ümidimizin tükendiği yerde, Hızır gibi imdadımıza yetişen Mehmetçiğe bir kez daha selama duruyoruz.”

Darbecileri “Hızır” gibi diyerek selamlayan F. Gülen 28 Şubat darbesinde çok daha karanlık ve kirli bir işbirliği hattı geliştirmiştir. Ortaya koyduğu anlayış manidardır.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat