Bu bir intikam operasyonu öyle mi?

  • GİRİŞ29.07.2014 09:53
  • GÜNCELLEME29.07.2014 09:53

Cumhurbaşkanı’nı, Başbakan’ı, MİT Başkanı’nı ve bakanları yasadışı yollarla dinleyen ve bu bilgileri yabancı istihbarat örgütlerine pazarlayanlar gözaltına alınırsa bu bir intikam operasyonudur öyle mi? 

Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilen güvenlik toplantısının gizli bilgilerini kayda alıp başka ülkelere servis eden casuslar gözaltına alınamaz, alınırsa bir intikam operasyonudur öyle mi? 

Başbakan Erdoğan'la Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın görüşmesini dinleyip İsrail'e servis edenler gözaltına alınamaz, tutuklanamaz, tutuklanırsa bu bir intikam operasyonudur öyle mi? 

İçinde siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, gazetecilerin, aydınların, cemaatlerin, işadamlarının olduğu yüz binlerce insanı dinleyip şantaj düzeni kuranlar gözaltına alınamaz, tutuklanamaz tutuklanırsa bu bir intikam operasyonudur öyle mi? 

Poliste, yargıda, Maliye'de, TÜBİTAK'ta devlet dışından emirler alarak 'uzun kulaklar' çetesi oluşturanlara, insanların mahremlerine tecavüz ederek kasetler hazırlayanlara dokunulamaz, dokunulursa bu bir intikam operasyonudur öyle mi? 
TİB'e paralel hatlar döşeyerek devletin ve bireylerin özel bilgilerini ortalığa saçanlara, yabancı istihbarat örgütlerine servis edenlere yargısal anlamda dokunulamaz, dokunulursa bu bir intikam operasyonudur öyle mi? 

Paralel aşkıyla etrafta kendine jilet atan, casusluğu, özel hayat dikizciliğini demokrasi zanneden kimi yazarlar, gazeteciler şu günlerde dinleme skandalı ve casusluk iddiasıyla gözaltına alınan, tutuklanan polisleri savunmak için canhıraş bir şekilde herkese saldırıyor. Sanki bu ülkede devletin içinde adeta devlet oluşturan paralel örgüt, devleti ele geçirmek için oluşturduğu şantaj düzeniyle kimselerin özel hayatını dikizlememiş, uydurma terör örgütü listeleri düzenleyerek yüzlerce insanı zindana tıkmayı planlamamışlar, devletin güvenlik sırlarını yabancılara satmamış, Türkmenlere yardım götüren TIR’lara düşman muamelesi yapmamışlar gibi masumiyet ve mağduriyet şarkıları söyleyerek milletin zekâsıyla alay ediyorlar. Anlıyorum, “Haram lokma yemedik” şeklindeki şovlara bugünlerde çok ihtiyaçları var, zira demokrasiye ve milli iradeye karşı o kadar büyük cürümler işlediler ki muhtemelen önümüzdeki günlerde daha fazla şova ihtiyaçları olacak… 

Sanıyorum açıkça belirtmekte yarar var; paralel medyadaki yazarların gazetecilerin kendilerini helak edercesine bu yapıyı savunmalarını artık anlıyoruz, çünkü onlar adanmışlar… Mesela bu insanlara ‘Şu binanın tepesine çıkın infilak edin’ dense gözlerini hiç kırpmadan bunu yapacaklardır. 

Ancak bu yasadışı dinlemelere tevessül eden, casusluk faaliyetine girişen yapının destekçileri sadece bunlarla sınırlı değil. Doğrusu çok garip bir manzarayla karşı karşıyayız. Mesela şu günlerde Erdoğan düşmanlığından başka bir sermayesi bulunmayan, hatta düşmanlık üretmek için zaman zaman Hitler’e bile tırmanmayı göze alan akılsız liberaller ve kifayetsiz sosyalistler de insanların özel hayatına müdahale eden, ülkenin sırlarını satan bu paralel virüsü savunmak için sıraya girmiş bulunuyor. 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat