Liberal dansözlüğün kullanım süresi

  • GİRİŞ22.08.2014 11:12
  • GÜNCELLEME22.08.2014 11:12

Özgürlükler ülkesi(!) Amerika'da günlerdir ağır insan hakları ihlalleri yaşanıyor, sıkıyönetim ilan ediliyor, göreve çağrılan askerler kelimenin tam anlamıyla sokaklarda insan avına çıkmış durumda. Dahası ‘ülke bütünlüğü’nü bozduğu gerekçesiyle internet hesapları kapatılıyor. Kısacası çapulcuların ifadesiyle özgürlük gösterileri diktatoryal bir edayla bastırılıyor. 

Bu arada Amerika’daki antidemokratik uygulamalardan kaygı duyan BM ve Uluslararası Af Örgütü Amerikan yönetimine insan hakları ihlalleri konusunda sert uyarılarda bulunuyor. 

Ferguson’da yaşanan özgürlük trajedisine bakarak geçmişte Beyaz Saray’ın Gezi olaylarında verdiği saygısız ve ölçüsüz beyanatları hiç hesaba katmıyorum. Zira Missouri Valisi’nin ABD’de gösteri yapanları ’çapulcu’ olarak tanımlamasıyla birlikte gerçek Amerika’nın daha net olarak ortaya çıktığı kanaatindeyim. 

Hele bir de bunun üzerine Gezi’de 24 saat canlı yayın yaparak Türkiye’den adeta savaş görüntüleri sunan ve ‘diktatör’ masalları anlatan CNN ve BBC gibi özgür basın iddiasındaki yayın kuruluşlarının Ferguson’da dillerinin tutulduğunu dikkate aldığımızda ‘küresel yalan’ın hangi boyutlarda olduğunu daha net olarak görebiliriz. 

Yıllardır dünyaya ve özellikle de Türkiye’ye özgürlük ve demokrasi satan küresel yayın kuruluşlarının nasıl bir iki yüzlülük içinde olduklarını şimdi daha iyi görüyoruz. Ama bir şeyi daha görüyoruz, Türkiye’deki bazı liberal ve çapulcu hergelelerin nasıl bir demokrasi sahtekârlığı sergilediklerini ve hangi küresel baronların düdüğünü çaldığını da… 

Düşünün ki bu kifayetsiz liberaller ve Gezi’de ortalığı yakıp yıkarak eşi benzeri görülmemiş bir millet düşmanlığı sergileyen çapulcular, tam iki yıldır Tayyip Erdoğan’la ilgili ‘diktatörleşme’ ve ‘Hitlerleşme’ yalanları üretiyorlar. Peki şimdi ne yapıyor dersiniz bu liberal ve çapulcu hergeleler? 

Bugüne kadar nasıl bir demokrasi illüzyonu sergiledilerse elbette yine aynı yalana devam ediyorlar. Hele bunların içinde adeta Neoconların sapık kulları gibi hareket eden ve bütün marifeti Erdoğan düşmanlığı olan kalibresi düşük bazı kalemler var ki onlara sadece acımak gerekiyor… 

Hırsı aklının önüne geçen bu zavallı liberal tayfanın Ferguson olayları karşısında dillerinin nereye kaçtığını şimdi ibretle izliyoruz. Hiç unutmuyoruz Gezi’nin o hararetli günlerinde, “Tayyip Erdoğan’ın kullanım süresi doldu. Artık 'yeni' bir şeye başlayamaz. Öyle bir 'mecali' yok. Tayyip Erdoğan dönemi bitmesine bitti de ayrılışı tam ne zaman ve ne şekilde olacak; henüz bilemediğimiz bu” şeklinde yazılar yazmışlar, açıkça Erdoğan’a ve millete hakaretler etmişlerdi. 
Kuşkusuz Neoconluktan bozma bu liberal kabadayıların yalan rüzgârı hiç bitmedi. 17-25 Aralık’ta darbe girişiminde bulunan paralel böceklerle bir kez daha şahlandılar ve “Yaşasın Erdoğan bu kez gidiyor” sevdasına kapıldılar. Ama 30 Mart’ta millet Gezi ve paralelden öyle bir rövanş aldı ki, kelimenin tam anlamıyla muvazenelerini kaybettiler. 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat