PKK yalanı Peşmerge’yle bozuldu

  • GİRİŞ21.10.2014 10:05
  • GÜNCELLEME21.10.2014 10:05

Kandil baronlarının propaganda bürosu gibi çalışan Neocon sapığı bazı liberaller ve PKK medyası tam bir pervasızlıkla “Türkiye IŞİD’i destekliyor” yalanı üretiyorlar. 

Öyle ki Kobani’de yaralanan 500’e yakın PYD militanı Türkiye hastanelerinde tedavi edilirken bile, “Kobani’de Kürtlere karşı savaşırken yaralanan IŞİD emiri Türkiye’de tedavi edildi” yalanını yaymaktan bile çekinmediler. 
CHP dahil, bütün akbabalar bu haberin üzerine atladılar, ama ne oldu? Sorgu ve yüz taraması sonunda bu yaralı militanın PKK’nın Diyarbakır sorumlusu olduğu tespit edildi. 

Bu arada, Güneydoğu’daki hastanelerin yaralı IŞİD militanlarıyla dolu olduğu şeklindeki asparagas haberlerle PKK’ya gönüllü hizmet sunan paralelci medyanın yalanlarını bir yere kaydetmekte yarar var. 
PKK ve Suriye’deki kolu PYD, epey bir süredir Türkiye ile ilgili özellikle ABD ve Avrupa merkezli oluşturulmaya çalışılan algı operasyonunun çok önemli bir parçası olarak Türkiye’ye karşı açık bir nefret faaliyeti yürütüyor. Ancak bu çerçevede üretilen yalanların mağduru sadece Türkler değil, aynı zamanda Kürtlerdir. 

Bugün Türkiye Kobani’ye yardım etmiyor diye Türkiye’nin şehirlerinde insanları katleden, kafa ezen vandalistleri teşvik eden Kandil baronlarına ve siyasi uzantılarına bir gerçeği hatırlatmakta yarar var. Unutmayalım ki Esad Suriye’de Arapları, Türkmenleri katlederken onunla ittifak içinde hareket eden PKK’nın Suriye kolu PYD, bir taraftan Rojava’da devrim hayalleri kurarken, bir taraftan da bölgedeki Kürt nüfusa baskılar yaparak sürgüne mahkum ediyordu. Nitekim PYD’nin silahlı baskısından kaçan binlerce Kürt Kuzey Irak’taki Kürdistan özerk yönetimine sığınmıştır. 
Açık söylemek gerekirse PYD’nin eli de o kadar temiz değildir. Evet Türkiye kirli yalanlara ve manipülasyonlara maruz kalmıştır. Ama bütün bunlara rağmen, IŞİD ve Esad katliamından kaçan Araplara da, Kürtlere de, Türkmenlere de aynı insani duyarlılıkla kucağını açmıştır. Şu anda Kobani’den kaçan iki yüz bine yakın Kürt Türkiye’ye sığınmıştır. 

Bütün bu insanlık örneklerine rağmen PKK’nın 6-7 Ekim’de ortaya koyduğu şehir terörü, kesinlikle bir şımarıklığın ve küstahlığın göstergesidir. Ve çözüm sürecine karşı da açık bir saldırıdır. 

“Türkiye IŞİD’e yardım ediyor” yalanı üzerinden Türkiye’ye ateş eden akılsızlar aynı zamanda bir başka şey daha söylüyorlar: ”Kobani’ye koridor açılsın ve buradan PYD’ye ağır silahlar gönderilsin.” Sonra da PKK gelip Türkiye’nin şehirlerini yakıp, yıksın ve insanları katletsin öyle mi? 

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat