27. tecavüzcü kim?

13 yaşındaki kız çocuğunun nelere razı olamayacağının listesini bir görün. Bu listeyi okuduktan sonra o kızcağızın nelere razı olabileceğini siz tahmin edebilirsiniz...

  • GİRİŞ02.11.2011 07:43
  • GÜNCELLEME02.11.2011 07:43

Konuşuluyor bu konu biliyorsunuz. 13 yaşındaki N.Ç. tecavüze uğradı. Yargıtay 14.Ceza dairesi yaşananların, kız çocuğunun kendi rızasıyla gerçekleştirdiğini söyledi.

İnsan neye isyan edeceğini şaşırıyor şu memlekette. Bir sabah uyandığımızda da bir şeye isyan ettirmeyin insanı ne olur!

Gözümüzü açıp yeni güne uyanmaya korkar olduk resmen.

Ve günün bombası…! 13 yaşındaki bir kız çocuğu ve 26 mahluk … Karar: Kendi istemiş!!!!!

Ben size sıralayayım 13 yaşındaki kız çocuğunun nelere razı O-L-A-M-A-Y-A-C-A-Ğ-I-N-I-! Olamayacaklarını okuyunca, neye razı O-L-A-C-A-Ğ-I-N-I siz tahmin edersiniz artık değil mi?

  •  Ablasının, kendi çorabını veya kıyafetini giymesine razı olmaz.
  • Kardeşiyle bilgisayar kavgası eder, annesinin küçük kardeşine öncelik tanımasına razı olmaz, bozulur.
  • Sınıf arkadaşı Aslı’nın, sıra değiştirip Şule’nin yanına oturmasına razı olmaz. Bugün gitti ama yarın nasılsa geri gelir diye düşünemez bile.
  • Kendisine “Büyüdün artık! Karanlıkta banyoya tek başına gidebilirsin.” Denilmesine razı olmaz. Çünkü bu yaşlarda korku duygusunu bir kez daha tanır, genellikle kendi evinin içinde dolanırken bile endişelenir.
  • Arkadaşının ödev paylaşımında, kendi üzerine düşen görevi yapmamasından dolayı düşük not almaya razı olmaz. Eve gidince surat asar, çok ağlar. Annesi ona “Tamam yavrum.. yarın öğretmeninle konuşurum ben, sen üzülme.” Demesiyle biraz rahat nefes alır.
  • Kız arkadaşının doğum gününe kendisini çağırmamasına razı olmaz, bozulur. Hani kendisi herkesi çağırmıştı? Niye ona öyle dışlama yapıyorlar diye üzülür.
  • Anne babasının kardeşiyle daha fazla ilgilenmesine razı olmaz. Geceleri yatağına yatınca üzülür. “Beni artık sevmiyorlar mı yoksa” diye endişeye kapılır.
  • Yazın tatilde babaannesinin yanına köye gideceğine çok sevinir. Ama giderken bisikletini götüremeyeceği fikrine razı olmaz. Çünkü orda arkadaşlarına yeni bisikletini göstermeye söz vermiştir.
  • Bebekleriyle oynarken “Artık sen koca kız oldun, hala niye evcilik oynuyorsun” diye oyununa engel olunmasına razı olmaz.
  • Ders çalışması için, çizgi film saatlerinin engellenmesine razı olmaz.
  • “Büyüyünce ne olacaksın? Diye sorulmasına razı olmaz. “Ne bileyim ben, daha çok küçüğüm, sonra karar veririm” der içinden.
  • Erkeklerle aynı serviste gitmeye razı olmaz. Çünkü çok yaramazlar ve çok gürültü yapıyorlar. Üstelik saçlarını karıştırıp çekiyorlar. Öğretmene söyleyince de hiçbir şey değişmiyor, sinir oluyorlar.
  • Bağcıklı ayakkabı alınmasına razı olmaz. Bağlamakta zorlanır. O nedenle hep yırtyapıştırlı modelleri tercih eder.
  • Ayrılma anksiyetesi ve ölüm korkusu, karanlık korkusu endişelerinden dolayı tanıdığı insanların evinde kalmaya bile razı olmaz!... ve bir sürü şey….

13 yaşındaki bir “çocuk”, bütün bunlara razı olmazken, 26 mahlukun yaptıklarına nasıl razı olabilir?

26 tane mahlukun kendisine tecavüz etmesine?

Aklınız alıyor mu?

En yakınınızdaki 13 yaş çocuklarına bir göz atın ne olur!

Evinde 13 yaşında kız çocuğu olan herkes bilir…!

Kız çocuğu, henüz kız çocuğudur…!

26 mahlukla yaşananları isteyecek nitelikte ve düzeyde değildir!

Adına “adalet(!)” denilen bir sistem, eğer böyle bir sonuca varıyorsa, akla gelen en doğal soru şudur: 27.Tecavüzcü kim???

Adalet sistemine yeni kurbanlar vermemeyi ümit ederek, Kurban Bayramınızın hayırlara vesile olmasını dilerim.

Psikolojik Danışman&Psikoterapist Mehtap Kayaoğlu
mehtapkayaoglu@gmail.com
http://www.facebook.com/psk.mehtapkayaoglu / http://twitter.com/mehtapkayaoglu
www.yuzlesme.tv - mehtap.kayaoglu@yuzlesme.tv

Yorumlar49

  • bay_u_geda 12 yıl önce Şikayet Et
    Medeniyetin cilveleri. yazıyı gerçekten çok manidar buldum, burdan çıkarmamız gereken çok sonuç olduğunu düşünüyorum.. ''MEDENİYET DEDİĞİN TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVAR'' üstad Mehmet Akif bi kez daha isabet etti..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK TOPLUMU!BÖYLE YARGIYI DÜŞMAN BAŞINA VERMESİN ALLAH!İSLAMIN NERESİNDEYİZ?-6. ZİNA:Eğer o 26 kişide aynı işi yapıyorsa,verecekleri karar:-Kendi istemiş!Yapmışlar!-şeklinde olur.Kendide aynı ziyayı yapıyor/yaptırıyor ve bu işten razı.İşin kötü yanıda bu işi yapan/yaptırılmasına razı olan o kişilerin TÜRK TOPLUMU adına KONUŞUP/KARAR VERMELERİ.Görünüşe göre halkın %95 inden fazlası müslüman.-İslamda ise zina yasak olduğu gibi,zinaya götüren yollarda yasak-Görünüşe göre bizi yönetenlerin tamamı ZİNAYA karşı gibi.Bütün bunlara rağmen birileri kalkıyor TÜRK MİLLETİ ADINA KARAR deyip,13 yaşındaki kıza,milletin/müslüman olduğunu söyleyen yönetenlerin gözünün içine bakarak alay edercesine zinayı meşru sayarcasına kara veriyor.BU NE HAL?!Bu ne iş?!Sonrada müslüman hacılarımız hiç bunlar olmuyormuş gibi HACCA gidiyor gurulu bir şekilde TAVAF yapıyor.Yüzlerinden nur aktığını ve keramet gösterdiğini söyleyerek övünüyor.Sonrada sanki bunlardan haberi yokmuş zannederek RASULÜLAH (SAV)in huzuruna varıyor.Kendini kandırıyor!Amma velakin Allahı cc asla kandıramaz!Slm
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    medyadan duyduğunuz her habere. balıklama dalmamakta fayda var !üstelik uyarıları dikkate almıyorsunuz.yönlendirmelere karşı daha duyarlı olmamızda fayda var.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mustafa 12 yıl önce Şikayet Et
    Tek kelime ile igrenc. Bu olay ahlak seviyesinin dustugu 14 yasindaki kizlarin bile hamile kaldigi, escinsellere evlilik izni verildigi Ingilterede olsa, bilmiyorum ama bu caniler en az bi 20ser yil icerde yatar. Hala anlamis degilim Turkiyede Yargitayin ne is yaptigina o kadar insan demekki bom bos milletin verdigi vergilerle maaslarini alip boyle rezaletlere imza atiyor. Tek kelime ile yaziklar olsun
    Cevapla
  • behlüldane 12 yıl önce Şikayet Et
    SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ.... 13 YAŞINDAKİ Sabinin rızası olurmu?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat