Abartılı cinsel fantezi yuva yıkıyor

İnsanlar, birbirlerini daha çok sevmelerini sağlayan masum fantezileri raydan çıkarıp, evliliklerini bitiren malzeme yapmayı başardılar.

  • GİRİŞ14.12.2011 09:43
  • GÜNCELLEME14.12.2011 09:43

Abartılmış cinsel fanteziler evliliklere zarar veriyor!

“Sonsuz, sınırsız hayal, değişik heves, değişik düşünüş” anlamlarına gelen fantezi kelimesi, çeşitli şekillerde herkesin hayatına girdiği gibi, son yıllarda evlilik hayatınızın yeni baş belası olma yolunda hızla ilerliyor maalesef.

Normal şartlarda hayal kurmak, fantezi geliştirmek her insan için kaçınılmazdır. Ergenlik döneminde, ilerde nerede olduğumuzu hayal ederek meslekler seçeriz. Mucit ruhlu kişiler, fantastik dünyalarına uzanabilmek için koşturduklarında, aslında insanlığa çok güzel hediyeler verdiklerinden habersizdirler. Anne babalar çocuklarıyla ilgili gelecek hayalleri kurduklarında, ellerinin altındaki güzel günlerini kaybetmenin acısını unuturlar kolaylıkla. Kızımızı gelin olarak evden çıkarırken, gidenin arkasından üzülmeyi engelleyen en güzel şeydir, birkaç yıl sonra torunlarımızla oynayacağımız hayali.

Fantezi böyle bir şey aslında.

Peki evlilik hayatında aldığı yeni şekli nasıl? Evet..evet… tam da tahmin edebileceğiniz gibi! Fanteziler güzelleştirmek, iyileştirmek, monotonluktan uzaklaştırmak, değişiklik katmak ve yeni ivmeler kazandırmaktan çıktı. Fantezi=sapkınlık, fantezi=zorlama, fantezi=saçmalamaya başlama….vb. gibi durumlara doğru hızla yol almaya başladı.

Nasıl mı? Hemen anlatayım.

Özel yaşamınızı güzelleştirmek için abarttığınız fanteziler, evlilik hayatınızı mahvediyor. İnternetin ve diğer kitle iletişim araçlarının olumsuz yanlarını kullanmaya meraklı aile bireylerinin, gerekli gereksiz her türlü sitelere girmesi, oralarda hoş olmayan sapkın/iğrenç görüntüler izlemesi, izlediklerini hayatına uygulamak için eşini zorlaması sonucu pek çok ailenin, evlilik hayatının kötüye gitmeye başladığını biliyor musunuz?

Bu konuda çok fazla sorun duymaya başladım son bir kaç yıldır. Şöyle ki; eşinin bazı sapkın istekleri olduğunu, bunlara cevap vermekte zorlandığını, yapmak istemediğinde boşanma tehditleri aldığını söyleyen eş sayısında ciddi bir artış olduğunu gözlemliyorum.

Öncelikle hemen belirtmekte fayda var sevgili okurlar. İnsanların mahrem hayatları, mahremdir! Tamamen iki kişi arasındadır. Kendiliğinden ve doğal olarak yaşanmalıdır. Başkalarının, hele de bu işi sektör haline getirmiş ahlaksızların güdümünde olmamalıdır. Eşlerin mahremiyet ilişkilerini bozacak, onlarda utanma duygusu uyandıracak, suçluluk duygularına vesile olacak, kendinden tiksinmesine neden olacak sapkınlıkları asla ama asla içermemelidir! Eşlerden birinin hoşuna gidecek bir davranış, diğerinde itici duygulara neden oluyorsa tekrarlanmamalıdır. Evlilik ilişkileri, orda burada izlenen saçma görüntülerin deneme tahtası haline getirilmemelidir. Eşlerde moral bozacak türden hayaller kurarak, ilişki yıpratılmamalıdır. Başka kişiler düşünülerek, eşe duygusal zarar verilmemelidir. Fantezi kurmak, saplantı haline getirilmemelidir. Bir ilişkide fantezinin olmaması ne kadar sıkıcı ve monotonsa; gereğinden fazla olması, her gün her gece farklı şeyler yapmaya çalışılması bir o kadar saplantıdır ve kişiyi zamanla evlilikten soğutmaktadır.

Önceden evliliklerde ilişkiyi güzelleştiren, kaliteli hale getiren yaklaşımlar yoktu. Bu tür girişimlerin ilişkileri çok daha kaliteli hale getirdiğini söyledik. Pek çok çift, birbirlerini önemseyip, değer verdiklerini gösterecek tatlı değişiklikler yaptı hayatında. Zararsız masum değişiklikler.

Derken... derken insanlara bir haller oldu. İkili ilişkiyi güzelleştiren, çiftlerin birbirine olan muhabbetini artıran, yakınlaştıran, birbirlerini daha çok sevmelerini sağlayan masum fantezileri raydan çıkarıp, evliliklerini bitiren malzeme yapmayı başardılar.

Uzatmaya gerek yok bence. Herkes ne söylemek istediğimi anladı.

Eski büyükler "Her şeyin azı karar, çoğu zarar." demişler. Doğru söylemişler. Evliliği dostluktan, arkadaşlıktan, hayatı birlikte kucaklamaktan, geleceğe birlikte adım atmaktan, yol arkadaşlığından çıkarıp, sadece yatak odasına hapsedenler için söylediklerim anlamsız!

Farklı olanla birlikte yaşamayı başaran, geleceğe nur topu gibi evlatlar hediye etmek isteyen, birbirini, birbirinin emaneti olarak görenler içinse söylediklerim az bile! Çünkü evliliğin ve eş olmanın kıymetini onlar zaten biliyor!

Evlilik bu... İllaki sorunlar olabilir. Bazen kısır döngülerde kaybolup gittiğinizi hissedersiniz. Bu gibi durumlarda işin uzmanlarına başvurmak varken, neden kendinizi suçluluk duygularına itecek yanlış kanallara kayasınız ki?

sevgiyle kalın...

Psikolojik Danışman&Psikoterapist Mehtap Kayaoğlu
mehtapkayaoglu@gmail.com
http://www.facebook.com/psk.mehtapkayaoglu / http://twitter.com/mehtapkayaoglu
www.yuzlesme.tv - mehtap.kayaoglu@yuzlesme.tv

Yorumlar19

  • gelibolu 12 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Efe. Herkes kendi vicdanından, kendi günahlarından sorumludur ama siz niye bu kadar üzerinize alındınız ilginç doğrusu Efe kardeş, genelleme bu yarası olan zaten üstüne alır, ama alan da çok işte, gocunan da
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • efe 12 yıl önce Şikayet Et
    saygılı gelibolu. sokaklar,tvler,her yer olmuş yağsız et,erkekleri alinazik zaafı oluştu diyemi suçluyorsunuz.suçluysa rabbine karşı suçlu,suçluysa,varsa ailesi ona karşı suçlu.yoksa kasaplara, boynuzlu geyiklere karşı bir özür borcu yok.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • gelibolu 12 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Faran. İlk önce yazdığım yazıylı idrak ederek karşıılık vermenizi beklerim. Ben yorumumda erkekler aldatıyorla ilgili bir şey dedim mi sadece erkeklerin nefisleri kadınlara göre daha iştahlıdır. Bizlerde 1 tane ise sizlerde 10 tane. Siz hiçbir kadın gördünüz mü erkeğe tecavüz etmeye kalksın veya sapık fantazilerini erkeğinde denesin.. Uyanın artık ey faran kardeşşşş
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ismail güngören 12 yıl önce Şikayet Et
    Güvenli İnternet. arkadaşlar, evinizdeki adsl telekomun sa, aile ve çocuk koruma paketlerini aktif ettirin. internette binbir türlü pislik var, birçoğundan çocuklarınızı korumuş olursunuz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ALAİ KOC 12 yıl önce Şikayet Et
    NEDEN ENGELLENMİYOR?DEVLET GELCEĞİNE DİNAMİT KOYAMAZ... Madem ki bu ahlaksızlık artık her eve girecek kadar yayıldı.Bunu devlet en azından neden internette bari yasaklamaz?Engellemek o kadar da zor değil ve de kimse de itiraz edecek kadar utanmaz da olamaz herhalde.İnternetimi geri ver diye yırtınanlar yurtdışında arasın bulsunlar aradıkları sapkınlıkları.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat