Kemal Bey ve seçim vaatleri

  • GİRİŞ21.04.2015 10:42
  • GÜNCELLEME22.04.2015 09:04

Cemaat ve ona ilişik merkez medya her zaman olduğu gibi az okuyan okurun kafasını bulandırmak için kesip biçme taktiğine başvurdular.

Şimşek'in açıklamalarını "Oyumu CHP'ye veririm" başlığıyla duyurdular. Ama bu taktikleri de ters tepti ve Şimşek Twitter'da TT oldu. 

Aslında Bakan Şimşek'in sözlerinin tamamı şöyleydi: "Bütün bunları yapsınlar, kaynak göstersinler. Dediklerini yapsınlar Nobel ödülünü hak ederler.

Sadece şapka çıkartmam yani ben samimi olarak söylüyorum derim ki ben de CHP'ye oy vereceğim derim!" 

Şimşek'in CHP beyannamesine yönelik eleştirilerinden bazıları şunlardı: "Diyorlar ki tasarruf yapacağız. Nasıl? Maaşları mı indireceksiniz, yukarı mı çekeceksiniz? Artıracağız diyorlar. Nasıl olacak o tasarruf? Diyorlar ki 60 milyar var tasarrufu artıracağız. Sizin sadece emeklilere yönelik vaadiniz bile 60 milyarlık bütçe açığını patlatmanız anlamına gelir." 

"Bırak 149 milyar lirayı bana üçte birini açıklasınlar. Çünkü bu programın, üç dört yıl uygulamasından vazgeçiyorum, ilk yılınızın sonunda merkez bankasıyla para basmazsanız, süper enflasyona çıkmayı göze almazsanız IMF'nin kapısını çalmak zorundasınız." 

"Türkiye geçen sene yüzde 2.9 büyüdü. Bu Brezilya, Meksika, Peru, Arjantin gibi Latin Amerika ülkelerinin neredeyse, bu ülkeler 1.3 büyüdüler, iki katından daha fazla. Romanya, Bulgaristan gibi ülkeler bu ülkelere göre Türkiye bir miktar fazla büyüdü. Asya bizden az büyüdü. İşgücüne katılım oranı artıyor. Nüfusumuz genç. 1.3 milyon gence iş bulmuşuz. Türkiye'de reel faizler sıfıra yakın. Ben buna kriz diyemem." 

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat