Yetenekli bay Hilmi!

CHP'nin bir Hatay vekili var.

  • GİRİŞ29.08.2015 08:40
  • GÜNCELLEME30.08.2015 09:17

Hani seçimler öncesi Hatay'daki "Barışa çığlık" isimli festivalde "Sevgili Antakyalılar söz bitti; artık bir şeyler yapmak zorundayız! Muhtarlar, emlakçılar, ev sahipleri! Sakın ha, sakın evlerinizi bunlara (Suriyelilere) kiralamayın, yarın öbür gün size döner bunlar!" sözleriyle hatırladığımız. Enternasyonalistliği Suriye sınırlarını aşamayan bu zat güya devrimcidir. Ama yine de, her dilde tercümesi "çaresiz" olan mültecilere, bir kukuluxklan üyesi gibi saldıran bu arkadaşa "ırkçı, ayrımcı" diyemezsiniz. Esad yanlısı olduğunu ise iddia bile edemezsiniz. Dava açar!
Hâlâ çıkartamadınız mı? Haklısınız, ortalık kendisine solcuyum dediği halde Esad'ı "devrimci" gören onun katlettiği çoluk çocuk 300 bin sivile ise "terörist" yaftası yapıştıran faşistlerden geçilmiyor. Biraz daha yardımcı olayım.
2011 seçimlerinde, daha önceleri "düzen partisi" ilan ettikleri CHP'den milletvekili adayı olmak için çırpınmıştı. Ancak 6. sırayı kapabilince de seçilemeyeceği için istifa etmişti. Ama böyle söyleyemezdi elbette. Hemen eski solculuğuna sarılmış ve Ergenekon davası sanıklarını hatırlatıp "Haberal ve Aygün'le aynı çatı altında olmak istemedim" demişti. Sanki adaylık için yırtınırken bu isimler de aday değilmiş gibi...
Derken, 7 Haziran seçimlerinde bir kez daha CHP'den aday oldu bizim "Yetenekli Bay Ripley." Evet evet, şarkıcılık günlerinde hatıralarını tepe tepe kullandığı Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamına onlarca vekiliyle "evet" diyen partiden. İyi de benim diyen Ergenekon sanıkları ve binyıllık sağcılar yine partiden aday değil miydi 7 Haziran'da da? Hatta çoğu da meclise girmişti. Olsundu, bizimki seçilebileceği üst sıralardan adaylığı garantilediği için sağı solu sorun edecek durumda değildi elbette. Bu denli manevra kabiliyeti olan biri elbette politika saflarında yer bulacaktı, nihayet çok arzu ettiği mebusluğa seçildi beyefendi. Yuvarlandı ve CHP'sini buldu! 

Devamı için tıklayın >>>

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat