Söğüt’ün Erenleri böyle miydi?

Güzel bir türküdür “Söğüt’ün Erenleri”…

  • GİRİŞ15.09.2014 08:20
  • GÜNCELLEME15.09.2014 08:20

Uzun yıllardır dinlemediğimi fark ettim. Bazan ani bir olay size unuttuğunuz birçok şeyi kendiliğinden hatırlatır. Ancak türkü durup dururken aklıma gelmedi tabii. Söğüt’ü Söğüt yapan şey Osmanlı olduğu kadar Erenleridir de hiç kuşkusuz.
Dünkü  “Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri “ ne yazık ki tarih ve kültür birikimi arızalı, irfani gelenekten beslenmemiş sözde “Alperen” (!) takılan bir şahıs tarafından istenmeyen nahoş görüntülere sahne oldu. 
Adeta edepsizlik, nezaketsizlik, hadsizlik birileri tarafından sahneye kondu.
“Söğüdün karşısına 
Gün doğar çarşısına 
Ah insan hile yapar mı? 
Kapı bir komşusuna “
Medyada bu kepazeliği görürken nedendir bilinmez bu türküyü mırıldandığımı fark ettim. Tabi ya “insan hile yapar mı, kapı bir komşusuna?” Elbette yapmaz, yapmamalıdır. Dün, Ertuğrul Gazi yurdunda maalesef olmaması, yaşanmaması gereken şeyler yaşandı. BBP lideri Mustafa Destici ve ekibi son aylarda göstermiş oldukları enteresan performanslarına bir yenisini daha eklediler. 
Sen hem kendine Alperen diyeceksin hem de kalkıp Alperenler,                                                                               Gaziler ve Arifler diyarında edepsizlik yapacaksın! Ertuğrul Gazi, Şeyh Edebalı, Hayme Ana, Malhun Hatun üzerinden “Milliyetçilik ve Maneviyatçılık” edebiyatı yapıp; BİR olmanın, TÖRE’ye uymanın en fazla elzem olduğu bir zamanda etrafı dağıtıp gelen misafirlere meydan okuyacaksın!
Bunun adı düpedüz hadsizlik ve kepazeliktir!
Sayın Destici konuşma yapma/mış/mış!
MHP’li ve Ak Partili kimseler arasında gerilimler yaşansa da MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli, Türbe girişinde Başbakan Davutoğlu için "Devletin başbakanıdır biz bekleriz sonra gireriz doğrusu da budur" diyerek Törenin gereğini teslim etmiştir. MHP Lideri, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gelmesini kapıda bekleyip saygıda kusur etmezken bu partinin bu ilginç tavrı gerçekten de hem şaşırtıcı, hem da çok manidardır! Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun ruhunu incittiklerinin eminim ki farkında bile değiller. Belki de farkındadırlar, kimbilir!
Siyaset başka bir şeydir, edep ve nezaket başka bir şey…
Türk Töresinde ve devlet geleneğinde devletin başındaki kişi ne derse O’dur! Hele böyle törenlerde böylesi davranışlar asla bu kendisinden geçindikleri Türk Töresinde yoktur. Kaldı ki İslam ahlakında da hoş görülmez!
BBP bir zamanlar kalbimizin en yakın durduğu partilerden birisiydi. Oysa bugün bu parti bir takım yöneticiler tarafından öyle bir noktaya taşınmıştır ki bu Muhsin Yazıcıoğlu’nun partisi mi diye şöyle bir duruyoruz…
Kime ve neye angaje olduklarını son iki seçimde gördük…
Maalesef BBP üstlenmiş olduğu misyonun gereklerini artık yerine getirme noktasından çok uzaktadır. Fikir ve düşünce partileri belki kısa vadede iktidar olmayı amaçlamazlar ama kritik zamanlarda kendilerine en yakın yerde konuşlanarak belirleyici rol üstlenirler. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’ndan biz böyle görmüştük. Ülkenin AK SAÇLI isimlerinden birisiydi. Ve nitekim ülkenin bağrından bu nedenle koparıldı. 

Vatan oğul, bayrak oğul, devlet oğul, can oğul 
Sevmek nedir bunu bilen âşıklara bismillah
 Bu oğullar Sümeyye Can analardan doğdular
 Rabbi yessir dileklerden beşiklere bismillah!                        
Kaht-ı rical devrindeyiz ne yazık ki! 
Bismillah, diyerek vatan için yaşayan gerçek Erenlerin, Alplerin, Ariflerin yurdunda dünkü olaylar olmamalıydı. Dünün her koşulda ve zamanda devletten yana tavır alan ALPEREN’i bugün devletin karşısında, devletin tepesindeki ismin Başbakan’ın huzurunda konuşma kürsüsünü devirip, mikronu sunucunun elinden hışımla alıp yere fırlatıyorsa, ortalığı birbirine katabiliyorsa bu pilav daha çok su kaldırır!   
Vessalam…

Meryem Aybike Sinan- Haber7
meryemaybike@gmail.com
Twitter: @aybikesinan

Yorumlar2

  • Nasuh BİLEN 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Mustafa DESTİCİ katılmıyacağını bildirmiş. Haber ayrıntısında Sayın Mustafa DESTİCİ katılmıyacağını bildirdiğinden konuşma ve protokolda yer ayrılmadığı geçti.Buna karşılık kasıtlı yapılmış olması düşünüldü.Bütün protokollerdeki uygulamalar zaten asırların geleneğinden hatasız yapılıyor.Belki de geçmişten gelen en sarsılmaz durum bu.Ancak değişkenliğe uğrıyan bizim yapımız olmuş.Geçmişi inşallah bu vesilelerle anarken değişime uğrarız da..
    Cevapla
  • Turab ATASEVER 9 yıl önce Şikayet Et
    Olay Tasvip Edilemez , LAKİN;. Yalan belgelerle desteklenerek bir siyasi liderin görmezden gelinmesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da söz hakkı verilmemesi birlikten bahseden iktidara yakışmamıştır. İnsanların söyleyecek sözü var ve bunu engelleyerek yok saymanız onların yok olduğunu ve demokrasiyi tesis ettiğinizi göstermez. Hele yalan evrak yayınlamak...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat