Malatya Özal’dan sonra ilk kez bakan çıkardı!

  • GİRİŞ25.11.2015 08:05
  • GÜNCELLEME26.11.2015 08:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onayladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu Kabineyi açıkladığında en çok şaşıran ilimiz Malatya oldu.

Malatya il başkanlığı görevinden sonra 4. Sıra milletvekili olarak Meclise giren Av. Bülent Tüfenkçi Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak kabineye girmişti…

Bütün Malatya’da bir bakanlık beklentisi vardı ve özellikle Öznur Çalık, Taha Özhan isimleri üzerinde duruluyordu. Açıkçası ilk iki isim dışında hiç birimizin aklına 4. Sıradan vekilimizin bakan olacağı ihtimali gelmemişti. Bakan toto tartışmalarında bile durum buydu…

Peki, Av. Bülent Tüfenkçi kimdir?

Çevresinde tevazu sahibi, yardımsever, nazik ve entelektüel yapısıyla tanınır ve bilinir. Malatyalı kimliği ön planda olan, şehrin sosyal-kültürel özelliklerini üzerinde taşıyan bir Malatya Beyefendisi ve içten bir insan olduğunu söyleyebilirim kendileri hakkında.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kabineyi açıkladıktan sonra birden iki sene öncesine gittim…

Tam iki yıl önce Malatya Kitap Fuarı için gittiğim memleketimde bir akşam Bülent Bey ve değerli eşleriyle bir sohbet ortamında buluşmuş konuşuyorduk ki aramıza çok değerli büyüğümüz ünlü romancı-yazar Ahmet Günbay Yıldız da katıldı.

Güzel bir Malatya akşamında Ahmet Ağabeyin mizah dolu sohbetinin içine bir ara Bülent Beyin siyasi kişiliği gelip oturdu ve ciddi ciddi;

-Bülent Bey bakın, çok kısa zaman içinde önce vekil, ardından da bakan olacaksınız. Bunu çok ciddi söylüyorum, sizde öyle güçlü bir potansiyel görüyorum…

Tabii Bülent Bey dâhil hepimiz gülüşmeye başlıyoruz.

Zira Av. Bülent Tüfenkçi Ak Parti Malatya İl Başkanı ve henüz aday olup olmayacağı bile hiç belli değil. Ahmet Ağabey, ardından eşime dönüyor sen de vekil olacaksın diyor! (Bakalım, henüz olmadı:))

Bir ara şakadan bana dönerek: “Kızım sen de evinin kadını ol!” diyor. Az sonra düzeltiyor, sen zaten iyi bir yazar olmuşsun, gerisini ne yapacaksın diye ekliyor.

Bu güzel anektodu hatırlayınca hemen vakit geçirmeden akşam saatlerinde hem bakanlığını tebrik etmek hem de bu kehaneti hatırlatmak için Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi Beyefendiyi aradım.

Bakan Bülent Tüfenkçi; “Bugün adım bakan olarak zikredildiğinde ilk aklıma gelen şey bu oldu, uçakta Ak Parti Malatya il Başkanımız Hakan Kâhtalı’ya Ahmet Ağabeyin bu öngörüsünü anlattım, dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi, bakanlığıyla ilgili olarak da ilk yorumunu Haber7.com için yaptı: 

Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’dan sonra Malatya hiç bakan çıkaramamıştı, Malatyalı olarak Recai Kutan bir ara bakan olmuştu ama Ankara milletvekili olarak…

Malatyalı hemşehrilerimiz bu güne kadar Ak Partiye olan lütufkâr desteklerini hiç esirgemediler, uzun yıllardan beri şehrimizin bir bakanlık özlemi ve beklentisi vardı.

 Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu lütfedip bizlere bu önemli görevi tevdi ederek Malatya ve Malatyalıyı onurlandırdılar.

Bizler de bu kutlu yürüyüşte üzerimize düşen her türlü fedakârlığı ve gayreti göstereceğiz inşallah. Malatya’mıza ve Türkiye’mize hayırlı uğurlu olsun.”

Bakan Tüfenkçi ‘ye, Ahmet Günbay Yıldız’ı aramayı düşünüyor musunuz, diye soruyorum,  “ En kısa zamanda kendileriyle görüşeceğim” diye ekliyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanımız iyi bir hukukçu. İl başkanlığı sırasında Malatya’da AK Parti ciddi bir yükselişe geçti hatta en yüksek oyu Av. Bülent Tüfenkçi zamanında aldı.

Bakan Bülent Tüfenkçi’nin bu yönünü kimse unutmasın…

Malatya adına Sayın Bakanımızı kutluyor yeni görevinde başarılar diliyoruz...

Meryem Aybike Sinan- Haber7
meryemaybike@gmail.com
Twitter: @aybikesinan

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat