Referandum şıklığı!

  • GİRİŞ10.04.2017 07:23
  • GÜNCELLEME10.04.2017 07:24

Referanduma bir hafta kaldı.

Bu süreçte pek çok şey konuşuldu yazıldı. Siyasetçilerin hemen her dakika hareket halinde olduğu bu süreçte giyim kuşamlarına da özen gösterdiklerini gördük.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Kanal7 Medya Grubunun canlı yayın konuğu olarak Ankara Temsilcimiz Mehmet Acet’in sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanımızın katıldığı canlı yayın programları içinde en beğendiğim program da bu program oldu.

Mehmet Acet’in huzurlu ve rahat beden dili sorularına da yansımıştı. Öyle ki bir sorusu vardı ki çok beğendim. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız bu aralar yelek giymeye başladı. Bana göre karizmasına çok yakıştı ve tarz oldu. Ve Mehmet Acet bu yelek meselesini sordu.

Siyasilerin de farklı yönleri olduğunu, siyaset konuşulsa dahi zaman zaman farklı parantezler açılması gerektiğini hep söyler dururdum. Gördüm ki Mehmet Bey de benim gibi düşünmüş. Kendisini o güzel sunumu için tebrik ederim. Sıcak ve güzel bir programdı.

Referandum çalışmalarında en şık olan hiç tartışmasız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan.  First Laydimiz Emine Erdoğan da her zaman ki gibi çok zarif ve şık.

Bakan, milletvekillerine baktığımızda ise üç kadın milletvekilinin en şık vekiller olduğunu söyleyebilirim. Ak Parti Genel Başkan Yardımcılarından Malatya Milletvekili Öznur Çalık gerçekten de çok şık ve güzel giyinen siyasilerimizden birisi. Her dem bakımlı ve zarif bir milletvekilimiz.

Diğer Genel Başkan Yardımcısı ise İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar. Bütün çalışmalarında gördüğümüz kadarıyla zarafetinden ve şıklığından taviz vermeyen, dış görüntüsüyle maşallah dedirten bir vekilimiz.

Ve CHP Milletvekili Selin Sayek Böke.

Kendisini ne zaman görsem bana neden gençliğimizin Başbakanı Tansu Çiller’i hatırlatıyor acaba? Saçıyla, giyim tarzıyla konuşma kürsüsündeki duruşuyla ve hatta ses tonuyla bizi yıllar öncesine götürüyor. Ama şık ve sevimli…

Başbakanımız Binali Yıldırım’ın atkıları çok güzel. Özellikle beyaz atkıların başbakanımıza çok yakıştığını söyleyebiliriz.

Bakanlarda ise İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Enerji Bakanımız Berat Albayrak en güzel ve şık giyinen bakanlarımız.

Referandum ve nefret dili!

Referanduma bir hafta kaldı.

Siyasiler yoruldu, haberciler yoruldu. Bugün bir arkadaşımla bir caddede yürürken önce bir “HAYIR” minibüsünden bize broşür uzatıldı. Bendeniz esprili bir şekilde “Ben EVET ’çiyim, kâğıdınızı israf etmeyeyim” deyince kâğıdı uzatan kadının o cırtlayan sesini duyurmak için arkamdan bağırarak söylediği şu sözü çok canımı sıktı:

“Sizin gibi modern bir kadının EVET demesine çok üzüldüm, yazık!”

Kendisine cevabım aynen şöyle oldu:

“Lütfen bana acımayın, sonra acınırsınız!”

Arkadaşımla iki dakika sonra “EVET” minibüsünü görünce bizzat yanlarına gittik. Açık söylüyorum orada ısrar yoktu, nezaket, güler yüz vardı. Yanlarından huzurla ayrıldık.

 Başarı böyle kazanılır işte, dedi arkadaşım.

İnsanları denize dökme kabilinden söylemler ve tehdit etme hali bir mağlubiyet asabiyetidir! Böyle ısrarlı konuşmalar, demagojik söylemler ve hırçınlıklar başarı değil, başarısızlık getirir. 

Bu kafayla “Öğrenilmiş çaresizlik sendromu”  bu referandumda da kaderleri olacak. Bunu hissediyor olmalılar ki böylesine asabi, böylesine hırçın ve baskıcılar. Ellerinden gelse, EVET diyenleri bir kaşık suda boğacaklar.

Öylesine gerginler yani…

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat