Diliniz KABA vicdanınız TAŞ

Yalan söylüyor”

  • GİRİŞ05.03.2015 10:14
  • GÜNCELLEME05.03.2015 10:14

“Kocasını da kayınpederini de kandırmış”

“Görüntüsünü getirin”

“Vücudundaki morluklar bir şey ifade etmez”

“Şahit göstersin”

“İnandırıcı değil”

Ve hatta utanmadan “fantezisini dile getirmiş” bile dediler.

O masum! Gezi olayları sırasında Kabataş’ta saldırıya uğrayan kadına yönelik sözleri böyleydi bizim “hormonlu” aydınlarımızın ve takipçilerinin.

Şimdi o pilavı yeniden ısıtıyorlar.

Geçen Habertürk ekranlarında izledim. Solculuğunu Aydın Doğan sponsorluğunda yapan Enver Aysever ağzından köpükler saçarak “Kabataş yalanı” teranesini sürdürüyordu.

Ama bir farkla. Bu kez ayrımcılık yaparak.

Hatırlayalım. Kabataş’ta saldırıya uğrayan mağdur kadın yaşadıklarını bazı gazetecilere anlatmıştı. Elif Çakır, Balçiçek İlter, Halime Kökce bunlardan bazılarıydı. Görüşmediği isimlerden İsmet Berkan da saldırının görüntüsünü bile izlediğini söylemişti. Hatta Ayşe Arman görüşmek için kimleri araya koymamıştı ki?

Sonuçta kadınla görüşen isimler bu röportajı haberleştirdi ve yaşananları kamuoyuna duyurdu. Masum! gezi şiddetini en çarpıcı anlatan röportajlardı.

Kadına pozitif ayrımcılık yapılmasını isteyen “hormonlu” aydınların topyekûn saldırısı da o zaman başladı. Yazının başındaki ifadelerin en ağırını, en galiz küfürlerini Elif Çakır’a, Halime Kökce’ye, Balçiçek İlter’e ve İsmet Berkan’a söylediler. Balçiçek ve İsmet dayanamadı geri adım attı, ama Elif ve Halime dik duruşa devam ettiler.

Tek amaçları bu iki ismi, özellikle de Elif Çakır’ı insan içine çıkamaz hale getirmekti. Öyle ya. Sesleri çok çıkarsa başarabileceklerini sanıyorlardı. Geçtiğimiz gün CNNTürk’te Şirin Payzın’a konuk olan Elif Çakır’a yine küfür ettiler.

İşte o gece, Habertürk’teki o yayında da Enver Aysever benzer “boğma” çabasına girdi. Balçiçek İlter ve İsmet Berkan’ı ayrı tutarak. Çünkü onlar iddialarından vazgeçmişlerdi. Ağlamaklı sesiyle “Balçiçek sana söylemiyorum, seni ayrı tutuyorum” diyen Aysever’in hedefinde sadece yayının bir diğer konuğu Halime Kökce vardı.

Saçmaladı Aysever.

Halime Kökce ve diğer konuklardan cevabını aldı almasına ama bu zihniyet karanlıklardan çıkmaya gönüllü değil.

Yeni Türkiye’de, demokrasinin, insan hak ve hürriyetinin daha da genişlediğini söylüyoruz ya. Bu ilkeler bizim mahalle için geçerli. Onların mahallesi hala karanlık, hala ötekileştiriyor, hala bu mahallenin kadınını 28 Şubat döneminde olduğu gibi “irade yoksunu” görüyor.

Bu ülke size rağmen yenileniyor.

Bu KABA dilinize TAŞ vicdanınıza rağmen.  Bunu da unutmayın.

#dilinizKABAvicdanınızTAŞ

yazının devamı için tıklayınız

Yorumlar1

  • Yusuf Yardımcı 9 yıl önce Şikayet Et
    BB, CB olacağım, partim 12 yıldır iktidarda olacak, emniyet, istihbarat, yargı elimde olacak, her istediğime istediğimi yaptıracağım, bacım dediğim kişi& çocuğuna güpegündüz taciz ve şiddet uygulanacak, 2 yıl geçtiği halde ne suçlular ne şahitler bulunmayacak. Mahcubiyetten bakamam milletin yüzüne.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat