Hayal gücü yetmeyenlere inat!

  • GİRİŞ10.08.2018 09:30
  • GÜNCELLEME10.08.2018 09:30

Dönemin Başbakanı Erdoğan, 17 Nisan 2011’de düzenlenen bir etkinlikte, AK Parti’nin “Türkiye Hazır... Hedef 2023...” başlıklı seçim beyannamesini kamuoyuyla paylaşmış, ilk kez bir siyasi parti seçim dönemini kapsayan değil, uzun vadeli bir vizyonla halkın karşısına çıkmıştı.

Belge pek çok reformu bünyesinde barındırırken, mega projeleriyle de büyük sükse yaratmıştı. Üçüncü Köprü, üçüncü havalimanı, ‘çılgın proje’ Kanal İstanbul, İzmit Körfezi’ne köprü, İstanbul-İzmir arasına otoban, Çanakkale Boğazı’na köprü, Boğaz’ın altına iki tüp geçit... Malum çevrelerin ilk tepkisi kendilerinden beklendiği gibi “uçuk, yapılamaz, hayal, doğaya düşmanlık, ekonomik israf” gibi dayanaklarla karşı çıkmak olmuştu. Küçümseyen bir bakış açısı hakimdi o cephede!

Sonra Türkiye Gezi olaylarının yaşandığı bir sürece evrildi. Parktaki iki ağaç diye yola çıkanlar, hükümet yetkilileriyle yaptıkları görüşmede, “Üçüncü havalimanı, üçüncü köprü ve Kanal İstanbul projesinin durdurulmasını" talep ediyordu. O küçümsemenin yerini, “Ya yaparlarsa korkusu” almıştı. Sonrasını hep birlikte yaşadık, Türkiye PKK ve DEAŞ terörünün tırmandırıldığı, 17/25 Aralık gibi polis/yargı operasyonunun çekildiği, 15 Temmuz gibi askeri darbenin bertaraf edildiği bir süreci geride bıraktı. Bugün, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İzmit Körfezi’ndeki Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray hizmet veriyor, İzmir-İstanbul otobanı için gün sayılıyor, Çanakkale 18 Mart Köprüsü’nün inşaatı başlamış durumda, iki nükleer santral için düğmeye basıldı, üçüncüsü sırada... Tüm bunlar önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaretimde, kendisini dinlerken bir film şeridi gibi geçti zihnimden! Projeleri anlatırken o kadar heyecanlı ve kararlıydı ki...

Sonra dün THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın bilgilendirme toplantısında aynı duyguları yaşadım. “Hep üçüncü havalimanı diyoruz ama, bu dünyanın en büyüğü, aslında birinci havalimanı demeliyiz” derken bir iddiayı ortaya koyuyordu... Ne mutlu ki, 7 yıl önce çooook uzak gözüken hedefler artık bir adım uzakta... Yapanların da, destek olanların da emeğine sağlık!

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat