FETÖ’nün ekmeğine yağ sürmeyin!

  • GİRİŞ11.12.2018 09:43
  • GÜNCELLEME11.12.2018 09:43

FETÖ’yle mücadelenin en etkin iki delili hiç şüphesiz ByLock ve ankesör aramaları... Biliyorsunuz Bylock taramasından kurtulan militanların örgütle olan bağlarını ankesörlü telefon görüşmeleri üzerinden yaptığının tespit edilmesi soruşturmaların seyrini değiştirmişti.

Ancak son dönemde FETÖ’nün ekmeğine yağ sürecek ilginç gelişmeler oluyor...

Örneğin savcının, “sanığın diğer asker şahıslar tarafından ardışık aranmış olması ve FETÖ/PDY’nin evlerinde kalmış olması dikkate alınarak, örgütle organik bağ içerisine girdiği, örgütün hiyerarşik yapısında yer aldığı anlaşılmakta” diye mütalaa verdiği Yunus Emre S. isimli asker beraat etti. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, “Ardışık aramalarda ne konuşulduğunun bilinmesi mümkün değil” diyerek, delil yetersizliğinden bu kararı verdi.

Aynı şekilde Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda astsubay olarak görev yapan ve ismi ankesörlü arama listesinde olan Melih K. hakkında beraat kararı verdi. Gerekçe olarak da, “Mahkûmiyete yeter, her türlü şüpheden uzak, kesin, somut ve inandırıcı delil elde edilememesi” gösterildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi de, “Apoletlerimi Gülen takmıştı” diye ifade veren ve etkin pişmanlıktan yararlanan emekli albay İ.A.’yı 1 yıl 10 ay 15 gün hapse mahkum etti... Sonra da hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına karar verdi...

İşte geçtiğimiz günlerde Adil Öksüz’ü arayan ekibin de başında olan ve ‘mahrem imam yapılanması’ içinde faaliyet yürüttüğü anlaşılan polis müdürü Ercan Özoğluöz sürpriz bir şekilde tahliye edildi. Karar, AKŞAM’ın skandalı manşet yapması ve savcılığın itirazıyla düzeltildi.

Demem o ki; FETÖ’yle mücadelenin yargı ayağında hem bir standart yok hem de o mücadeleyi sekteye uğratacak ciddi hatalar yapılıyor.

Bir kere, ankesörlü hatlar üzerinden yapılan görüşmeler için verilen beraat kararları, sanık avukatları için emsal olarak kullanılıyor... Böylece ankesör listesinin delil olarak gösterilmesinin önüne geçilmek isteniyor.

40 yıldır devletin tüm kılcallarını sızmış bir örgütten arınmaya çalıştığımızı hatırlatmak isterim... Binbir emekle elde edilen o deliller, bu kadar kolay harcanmamalı!

AKŞAM GAZETESİ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat