Meseleyi sadece Cumhurbaşkanı seçmek mi sanıyorsun

Cumhurbaşkanı seçmenin anlamına ve önemine ilişkin söylenenlere bakınca, ana perspektifin kaybedildiğini görüyorum: Türkiye’de Cumhurbaşkanı’nı seçmek, iktidarı belirlemek, medeniyetler arası savaşta taraf olmak demektir.

  • GİRİŞ02.08.2014 09:35
  • GÜNCELLEME04.08.2014 11:04

Batılılaşmak, baskı altında milletimizi iradesizleştirip ülkemizi Batı’nın sömürüsüne açmak olagelmiştir. İslam ise milletimizin iradesi, medeniyeti, kalkınma hamlesi ve adaleti dünyaya yayma gayretidir..

27 Mayıs darbecileri tarafından 1961’de Ali Fuat Başgil tehdit edilip Cumhurbaşkanı adayı olması engellenince, Batıcılar bayram yaptılar. O gün sevinç çığlıkları atan Batıcılardan biri de Dünya gazetesinin sahibi ve genel yayın yönetmeni Bedi Faik’ti..

Bedi Faik, birinci sayfada yayımladığı “Dünya’dan Bakış” köşesinde, tehditle Ali Fuat Başgil’in Cumhurbaşkanı adayı olmasının engellenmesine ilişkin “Bomba” başlıklı bir yazıya yer verdi. Yazıda, şöyle deniyordu:  “Basgil’lerin ve Büyük Doğucu Necip Fazıl yetiştirmesi ırkçıların sevinçleri boşunadır. Bu memlekette 1908 ihtilalinden beri zaman zaman böyle hayal ve rüya sevinçlerine kapılanlar olmuştur. Necip Fazıl yetiştirmesi gibi paçavralar, çünkü bunlara gazeteci denmez, çok görülmüştür. Ama bütün bu türlü gerici baltalamalar Batı medeniyetçiliği yolundaki ilerleme hareketini ancak pek kısa bir zaman için köstekleyebilmiştir.” Bedi Faik’in perspektifi doğruydu ve pozisyonu da milletimizin karşısıydı.

1839’dan, Tanzimat döneminden, 1908’e, İkinci Meşrutiyet’e kadar Batıcılar, ülkemizde muhalefetteydiler. Çünkü medeniyetimiz ayaktaydı; başta halife vardı, İslam hukuku yürürlükteydi ve ülkede bütün okullarda İslami ilimler öğretiliyordu. Sultan Abdülhamit tahttan indirildikten sonra dünya güçleriyle işbirliği yapan Batıcılar ülke yönetimine geçtiler ve milli kadrolar iktidardan uzaklaştırılıp muhalefete düşürüldü.

Dolayısıyla Cumhurbaşkanı’nı seçmek ve iktidarı belirlemek, medeniyetler arası savaşta taraf olmak, ya ülkeyi Batıcılara teslim edip dünya güçlerinin baskı ve sömürüsüne razı olmak ya da milli kadroları iktidara getirip milletin iradesine sahip çıkmak ve kendi medeniyetimizin inşasını desteklemek demektir.

Meseleyi sadece Cumhurbaşkanı seçmek mi sanıyorsunuz? Hayır! Seçilecek cumhurbaşkanı dünya güçlerinin mi milletimizin mi emrinde olacak? Batıcı bir cumhurbaşkanı mı? Müslüman bir Cumhurbaşkanı mı?

Ölüm kalım seçimi yapılıyor.

Mustafa Yürekli - Haber7

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat