16 Nisan’da “Milletin Adamı: Erdoğan” Belgeseli

  • GİRİŞ22.04.2017 09:12
  • GÜNCELLEME24.04.2017 07:28

Türkiye, referandumda kıl payıyla da olsa çıkan “Evet” sonucuyla Batının güdümünden çıkıp bağımsız, özgür bir ülke olma konumuna doğru ciddi bir atılım yapmış, hatta belli bir mesafe almıştır. Bu kritik süreçte, kamu sorumluluklarını yerine getiren medya kuruluşlarımızdan Kanal 7 ve Ülke televizyon kanalları yayınlarıyla oldukça dikkat çekti. Son haftada yayımlanan, yapımcısı olduğum “Milletin Adamı: Erdoğan” belgeseli,  aldığı reytingle, milletimizin hüsnü kabulüne ve teveccühüne mazhar olduğu belgelenmiş oldu.

İtiraf etmeliyim ki yapımcısı olduğum “Milletin Adamı: Erdoğan” belgeseli meslek hayatımda çok farklı bir tecrübe oldu; ruhumda derin izler bıraktı. Bu yazıyı, “Milletin Adamı: Erdoğan” belgeselinin başarısında payı olanlara teşekkür etmek için kaleme aldım.

Önce belgesele niçin “Milletin Adamı: Erdoğan” adı verildiğini açıklayacağım: 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi kampanyasında adaylardan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kullanılan slogan ''Milletin Adamı Erdoğan'' şeklindeydi, bir de “Erdoğan” logosu vardı. Bu slogan ve bu logo, ''Milletin Adamı: Erdoğan'' belgeselinde belirleyici oldu. Sonuçta halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı anlatılacaktı; başlangıçta başka adlar düşünülse de, belgeselin yapım sürecinde, önce logo, kendiliğinden röportajlarda kullanılan arka fon oldu, sonra da slogan doğal olarak belgesele ad oldu.

Hakkını teslim etmek gerekir ki Kanal 7 yayın grubu, 20 yıllık tarihinde, belgesel yapım ve yayımına verdiği önemle, sektörde, özel yayın kuruluşları arasında öne çıkmıştır. Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman Bey, belgesel yapımına kuruluşundan beri gerekli ve yeterli önemi verdi. Kimi belgesellerin yapım süreçleri üzerine adeta titremiştir.  Kurumda, yirmi yıldır yaptığım belgesellere verdiği destekten dolayı Zekeriya Karaman Bey’e müteşekkirim.

Burada çalışmalarıma ve genelde belgesel yapımına verdiği destek nedeniyle Mustafa Çelik Bey’i özellikle anmak gerekir.  “Milletin Adamı: Erdoğan” belgeselini fikir babasıydı; bir süpervizör, bir üst akıl gibi çalıştı.. On iki ay boyunca, coşkuyla; ilk adımından ekranda yayımlandığı ana kadar bütün yapım ve yayım süreçlerinde büyük titizlik gösterdi. Bu bir yıllık sürede başbakan değişikliği, 15 Temmuz başarısız darbe girişimi gibi önemli olaylar gerçekleşti ama konjonktürden yararlanmak için “Milletin Adamı: Erdoğan” belgeselinde popülist bir yaklaşıma kayılmadı, planlamaya sadık kalındı ve süreç ciddiyetle ve titizlikle sürdürüldü. 08 – 13 Nisan 2017 tarihleri arasında Ülke TV’de ve Kanal 7’de yayımlanan altı bölümlük belgeselin metni, birkaç yazar tarafından defalarca farklı farklı kaleme alındı; bu yüzden her bölümün kurgusu birkaç kez elden geçirildi. Bugün “Milletin Adamı: Erdoğan” belgeseli başarılı bulunuyorsa, bunda Mustafa Çelik Bey’in titiz, özverili ve yaratıcı katkısının payı büyüktür; kendisine en içten teşekkürlerimi sunarım.

Ayrıca uzun özverili emeği nedeniyle “Milletin Adamı: Erdoğan” belgeselinin yönetmeni Şermin Dural Hanımefendi’ye de şükran duygularımı ifade etmek isterim. Gece gündüz çalıştı, sözünü ettiğim gibi kurgu defalarca elden geçirilirken, o hiç heyecanını kaybetmedi.

12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zorluklarla, mücadelelerle dolu hayatını anlatan ‘Milletin Adamı Erdoğan’ belgeselinde  daha çok onun insani yanı, kişilik özellikleri, bilinmeyen boyutlarıyla ortaya konuldu.  Olaylar, içinde yer alan ya da yakından tanıklık eden kişilere anlattırıldı; 30’un üzerinde seçkin tanıkla röportaj yapıldı. Burada röportaj vererek katkıda bulundukları için konuşmacılara teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

İzlenince de fark edileceği gibi ‘Milletin Adamı Erdoğan’ belgeseli, her şeyden önce Kanal 7’nin zengin arşivinden yararlanılarak hazırlandı, bunu özellikle belirtmek gerekir. Dolayısıyla Arşiv Müdürü Zeynel Abidin Yükçü’ye verdiği destekten dolayı ayrıca teşekkür ederim.

Medya sektöründeki önemli isimlerden, 16 Nisan 2017 Referandumu’nun “Evet” ile sonuçlanmasında ‘Milletin Adamı: Erdoğan’ belgeselinin küçük de olsa payı olduğunu duymaktan çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Çünkü sona doğru içerden ve dışarıdan öylesine bir hava estirildi ki birkaç olumlu şeyden biriydi ‘Milletin Adamı: Erdoğan’ belgeseli.

Reyting sonuçlarına göre izleyici de, ‘Milletin Adamı: Erdoğan’ belgeseline büyük destek verdi. Yazımı, televizyon izleyicilerine teşekkür ederek bitirmek istiyorum. 

Yorumlar1

  • ayhan gökmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Türkiyenin ve Dünyanin Lideri:Recep Tayyip ERDOGAN. Nokta
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat