ABD ve İsrail darbeyle tehdit mi ediyor Türkiye’yi?

  • GİRİŞ19.12.2017 07:21
  • GÜNCELLEME20.12.2017 07:16

ABD ve İsrail, kontrollerinden çıkan Türkiye’yi darbeyle tehdit ediyor..

Mehmet Barlas’ın “Eski günlerde olsaydık şimdiye kadar bir darbe daha gelirdi[1] başlıklı yazısının aşağıdaki kısa özeti, Türkiye’nin Kudüs üzerinden İslam Birliği politikasına ABD ve İsrail’in tepkisini ortaya koymaktadır:

“Eski günlerden birinde yaşamakta olsaydık şu ana kadar herhalde bir askeri darbe daha gerçekleşmiş olurdu. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın hem Amerika'ya hem de İsrail'e rest çekmesinin bedeli böyle ödenirdi. Darbe sonrasında da vesayetçi kurumların temsilcilerinden oluşan bir hükümet kurulur ve anayasa lağvedilirdi. Bu darbenin resmi gerekçesi de "Atatürk ilkelerine bağlılık" olarak açıklanırdı.

Ancak oyun sahnelenemese bile, yapımcılar ve yönetmenler, çalışmalarını sürdürmekteler. Çünkü dünya mahallesinin kabadayıları olan Amerika'nın ve İsrail'in, Türkiye gibi önemli bir Ortadoğu ülkesinin kendi başına kararlar almasını ve ittifaklar kurmasını kabul etmeleri mümkün değil.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlılığı sayesinde bugünlerdeki oyun girişimlerini etkisizleştirmeyi başardı. Kudüs konusundaki kararlılığımız bile başlı başına bir büyük olaydı... Ama bilelim ki oyunlar bitmiyor. ABD ve İsrail'e çok açık biçimde karşı olmak, onlar tarafından kabul edilmesi imkânsız durumdur. Ortadoğu'da Mısır gibi, Suudi Arabistan gibi ve Körfez ülkeleri gibi müttefikleri de, böyle başkaldırıları kabul etmezler.

Özetle sürekli uyanık olmamız gerekiyor. Eşkıyanın gece ne yapacağı belli olmaz...”

Mehmet Barlas, fark edildiği gibi bu yazısında, gayet anlaşılır bir dille İsrail ve ABD ile arayı açıp savaş ilan ettiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı darbeyle hatta ölümle tehdit etmiyor mu?

Yazıda belirtilen, “Eski günlerden birinde yaşamakta olsaydık şu ana kadar herhalde bir askeri darbe daha gerçekleşmiş olurdu. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın hem Amerika'ya hem de İsrail'e rest çekmesinin bedeli böyle ödenirdi”  cümlesiyle, “İsrail ve ABD’ye rest çektin ya bedelini ödeyeceksin” demeye getirmiyor mu ve Erdoğan’ı darbeyle tehdit etmiyor mu küstah Barlas?

“Ancak oyun sahnelenemese bile, yapımcılar ve yönetmenler, çalışmalarını sürdürmekteler” diyen Barlas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “ 15 Temmuz’un arkasındaki küresel güç yeni bir darbe için düğmeye bastı!” demiş olmuyor mu?

“Özetle sürekli uyanık olmamız gerekiyor. Eşkıyanın gece ne yapacağı belli olmaz...”  cümlesiyle açıkça , “Geceleri artık sana rahat uyku yok. Eşkıya ilan ettiğin İsrail ve ABD bir gece ansızın senin için gelebilir” mesajını Erdoğan’a iletmiyor mu Barlas?

Sabah gazetesindeki köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tehdit etme cesaretini mi gösteriyor Mehmet Barlas? Hiç şüphesiz bu “dirayet”li uyarıyı İsrail davasına olan adanmışlık ruhuyla yapmaktadır..

Mehmet Barlas, ABD ve İsrail’e sırtını dayamanın şımarıklığıyla ve onlar adına Türkiye’yi darbeyle tehdit etmiyor mu sizce de?  

[1] Mehmet Barlas, “Eski günlerde olsaydık şimdiye kadar bir darbe daha gelirdi”, 16 Aralık 2017’de, https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/12/16/eski-gunlerde-olsaydik-simdiye-kadar-bir-darbe-daha-gelirdi

Yorumlar11

  • Türkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu millet olarak önce burda sonra onların ülkesinde bertaraf ederiz ALLAHIN izni ile
    Cevapla
  • Hafız mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Konuşana değil konuşturana bak su uyur siyonist ve uşakları uyumaz
    Cevapla
  • Niyazi H. 6 yıl önce Şikayet Et
    Sabah sabah yürek mi yedin yoksam kafayı mı sıyırdın :))))
    Cevapla
  • Tuana 6 yıl önce Şikayet Et
    Yok artık, o yazıdan bu anlamları çıkardığınıza inanamıyorum
    Cevapla
  • Gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardesim ne alakasi var, senin derdin ne?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat