Aynı şablonlar aynı söylemler..

.

  • GİRİŞ20.06.2018 07:23
  • GÜNCELLEME21.06.2018 07:17

Bu yazıda eski bir TBMM Başkanı, Batıcı liderlerden birinin, bir seçim atmosferinde, iç ve dış kamuoyuna açıkladığı  Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin görüşlerini sunacağım.

7 Haziran 2015 seçimi öncesinde Hüsamettin Cindoruk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adnan Menderes’i karşılaştırıyor[1]. Çok ilginç şeyler söylüyor: "Menderes ile Tayyip Bey iki ters kutup, iki zıt adam.”

 

 

Cindoruk, sonra tipleri tanımlamaya başlıyor karşılaşmasının dayanaklarını ortaya koyabilmek için: “Menderes laik, aynı zamanda milliyetçi..”

Ayrıca Menderes’in tek başına ele alınıp tanımlanamayacağının farkında.. Bu nedenle içinde bulunduğu kadronun lideri Celal Bayar ile birlikte ele alıyor ve önce Bayar’ı tanımlıyor: “Bayar, Atatürk’ün başbakanı, müthiş bir Atatürk hayranı.”

Böylece Menderes’in Batıcı olduğunu tespit ediyor ama  “İstiklal Savaşı’na girmiş bir adam.” ifadesiyle de süsleyip göz boyamak istiyor. 

Sonra Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kadrolarına ilişkin “Bunlar Atatürk düşmanı, [2002’den öncesi için] fetret devri diyorlar!” tespitini yapıyor.

Dolayısıyla Adnan menderes ile Recep Tayyip Erdoğan karşılaştırmasında “Benzer bir yanları yok..” yargısında bulunuyor.

Hüsamettin Cindoruk, Adnan Menderes’in fotoğraflarını, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte kullanan AK Parti’ye öfkeli ve çok sert eleştiriyor:

AKP’nin Cumhurbaşkanlığı sistemindeki ısrarını, “Yeni Türkiye tanımı, Cumhuriyet’in kazanımlarından vazgeçip, laik Türkiye’den, siyasal İslam’ın egemen olduğu bir döneme geçiş isteğini temsil ediyor. Bunu yapabilmek için bugünkü aparatlar yetmiyor” diyerek yorumluyor.

İki asırdır aynı şablon..

Aynı söylem!

Örnek çoğaltılabilir ama ben gereksiz görüyorum.

Yorumu okuyucuya bırakıyorum.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat