Kudüs Onurumuzdur

.

  • GİRİŞ15.12.2018 08:52
  • GÜNCELLEME17.12.2018 07:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müslümanlığın miheng taşı Filistin meselesi her önüne gelişinde birden ciddileşiyor: “Merhum Cahit Zarifoğlu bir şiirinde; ‘Filistin bir sınav kağıdı, her mümin bunun önündedir.’ Kudüs Plaftormu yaptığı çalışmalarla işte bu imtihanı alnının akıyla vermenin mücadelesini yürütüyor. Bu dava hepimizin ortak davası, hepimizin ortak meselesidir.” sözünü okuyunca medyada, İslam milletinin duyarlılığını paylaşmasından dolayı iftihar ettim..

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Kudüs Platformu'nda konuştu. Milletimiz adına devletin zirvesinden dünyaya sesleniyor: “Yüreğimizin yarısı Mekke, geri kalanı da Medine'dir. Bunların üstünde bir tül gibi Kudüs vardır."

Cumhurbaşkanı milletimizin hissiyatına tercüman olmuş: "Mücadeleleriyle Kudüs'le beraber insanlığın onuruna da sahip çıkan, işgalciler karşısında Ümmeti Muhammed'in izzetini çiğnetmeyen kahramanlara ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum."  

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah Resulünün Miraç'a yükseldiği bu kutlu şehri, İstanbul'dan, Kahire'den, Bağdat'tan, Mekke ve Medine'den ayırt etmeden seviyoruz. İşte bunun için biz, 'Kudüs kırmızı çizgimizdir' diyoruz." dedi.

"Kudüs davası, yalnızca Filistin'deki bir avuç Müslümanın davası değildir. Bu dava, hepimizin ortak davası, hepimizin ortak meselesidir." diyen Erdoğan, "Yüreğimizin yarısı Mekke, geri kalanı da Medine'dir. Bunların üstünde bir tül gibi Kudüs vardır." ifadesini kullandı.

‘İSLAM MİRASININ İZLERİNİ SİLEMEYECEKSİNİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıkça İsrail yönetimine sesleniyor: "İsrail son 50 yıldır kasıtlı bir şekilde Kudüs'teki İslam mirasının izlerini silmeye çalışıyor. Silemeyeceksiniz."

Erdoğan, milletimizin maşeri vicdanının sesini kaşyıtlara geçiriyor:

"Buralara birkaç tane büyükelçilik getirmek suretiyle, başkonsolosluk taşımak suretiyle eğer Kudüs'ün şahs-ı manevisini yok edeceğinizi zannediyorsanız, kendinizi aldatıyorsunuz.

İsrail'in işgal faaliyetlerini bu denli pervasızca yapabilmesinin en önemli sebebi, bazı BM Güvenlik Konseyi üyelerinden aldığı destektir.

İsrail'in şımarıklıklarına tepki göstermek, asla antisemitzm değildir.

Holokost nasıl insanlık dışı suçsa Gazze sahilinde top oynayan çocuklara bomba yağdırmak da aynı derecede ağır bir insanlık suçudur.

Amerikan yönetimi yanında bazı Avrupa ülkeleri, 2. Dünya Savaşında yaşanan sahnelerin utancıyla İsrail'in işgal politikalarına ses çıkarmıyor"

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat