Adil Öksüz ve FETÖ’nün gerçek yüzü

.

  • GİRİŞ22.05.2017 10:59
  • GÜNCELLEME22.05.2017 11:49

Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimi konusunda karanlıkta kalan noktalardan birisi de Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasıydı. Adil Öksüz hem 15 Temmuz darbesindeki rolü hem de sonrasında yol açtığı tartışmalarla önemli bir isim.

FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri İmamı” olan ve FETÖ’cü subaylarla yaptığı toplantılarla son şekli verilen darbe planlarını Amerika’da FETÖ lideri Fetullah Gülen’e götürüp onaylatan Adil Öksüz, 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü yakınında gözaltına alınmıştı.

Savcı tutuklama istedi 

Savcı Cihan Ergün’e verdiği ifade baştan sona yalandı. Darbenin merkezi durumundaki Akıncı Üssü’nün yakınında bulunmasını “arsa bakmak” olarak açıklamıştı. Düşünün 16 Temmuz sabahı, Türkiye her alanda darbecilere karşı mücadele veriyor, hayat durmuş, darbecilerin bir kısmı hala teslim olmamış ama Adil Öksüz, arsa bakmak için Kazan ilçesine geliyor.

18 Temmuz günü verdiği ifadesinde üyesi olduğu FETÖ ile ilgili şunu söylemişti: “Ne öğrencilik dönemimde ne akademik hayatım içinde bunlarla birlikteliğim, gönül bağım ya da çıkar ilişkim olmamıştır.

Benim Fethullah Gülen cemaatiyle, Paralel Devlet yapılanması örgütleriyle herhangi bir bağım mevut değildir.” Tam bir FETÖ’cü: Çok rahat yalan söylüyor. Nitekim savcı bu sözleri inandırıcı görmediğinden tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Ama hakim Köksal Çelik, Öksüz’ü serbest bıraktı. Savcı bu karara yine itiraz etti bu kez Sincan Asliye Ceza hakimi Çetin Sönmez ikinci kez serbest bıraktı ve sonrasında Öksüz kayıplara karıştı.

Hakim de FETÖ’cü çıktı 

Hakimler savcının itirazına rağmen Öksüz’ü neden serbest bırakmıştı. Adil Öksüz’ün MİT ajanı olduğu, onun için serbest bırakıldığı iddia edildi. MİT Kanunu gereği MİT elemanlarının tutuklanmadığını söyleyen bile çıktı. Hatta, Adil Öksüz’ün MİT ajanı olduğuna dair sahte belge bile ortaya atıldı.

Meğer cevap elimizin altındaymış. Öksüz’ü serbest bırakan hakim Çetin Sönmez de FETÖ ile ilişkiliymiş. Adil Öksüz’ü ilk serbest bırakan hakim Köksal Çelik ile birlikte açığa alınan hakim Çetin Sönmez ayrıca “itirafçı” olmuş.

Öğrenciliğinde FETÖ’nün ışık evlerinde kalmış, kendisine gösterilen resimlerden örgüt üyelerini teşhis etmiş. Şimdi elektronik kelepçe ile ev hapsinde. FETÖ operasyonlarında çok şey gördüm ama Öksüz’ü serbest bırakan hakimin FETÖ’cü çıkması beni gerçekten şaşırttı. Adil Öksüz eğer yakalanmış olsaydı FETÖ’nün gerçek yüzünün anlaşılmasına bu kadar hizmet edemezdi.

Posta

Yorumlar3

  • Cevat 6 yıl önce Şikayet Et
    Fetö kamu kurumlarını yaban sarmaşık gibi sarmış, her kademede elemanı var, tutuklanıyor bitmiyor, meslekten atılıyor bitmiyor, korku filmi gibi ummadığın yerden karşına çıkıyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • atçeken 6 yıl önce Şikayet Et
    Yakalansa ne olur yakalanmasa ne olur. Sanki yakakansa Fetüşle herşeyi biz planladık diyecek.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Nazmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Adil Öksüz vakası memleketimin her bir tarafında maalesef.Duymayan kulak,görmeyen göz olduktan sonra .HEYHAT HEYHAT.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat