Bayram tadında

  • GİRİŞ28.07.2014 10:51
  • GÜNCELLEME28.07.2014 10:51

Maalesef İslam dünyası kötü günler geçiriyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ramazanın manevi atmosferini doyasıya yaşadık. İnşallah önümüzdeki yıl daha iyi şartlarda idrak ederiz mübarek ramazan ayını. Ramazan boyunca diğer aylara göre Rabbimize daha fazla dua ettik, af diledik. Tövbe ettik. Nefsimizi körlettik. Sabrımız arttı. Şeytanın temsilcisi olan nefsi kontrol altına aldık. Şükürler olsun.

Bugün mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz. Bayram vesilesiyle dargınları barıştıralım. Yoksullara yardım edelim. Fitre ve zekatımızı vermediysek verelim. Bayram bir yardımlaşma, dayanışma, helalleşme ve kucaklaşma vesilesi olsun. Bunları yaparsak ancak o zaman bayram anlamlı hale gelir yoksa normal bir tatilden farkı kalmaz. Küçüklere bayram hediyesi verelim, büyüklerin gönlüne girelim. Ülkemiz ramazan ayının manevi atmosferinde rahat ve huzurlu bir ay geçirdi. Irak’ta IŞİD’in alıkoyduğu kardeşlerimizin durumu dışında çok şükür sıkıntısız bir ay geçirdik. İnşallah onlar da en kısa sürede burunları kanamadan aramıza dönerler. Bu amaçla hükümet her yol ve yönteme başvuruyor, çalışıyor. Sessiz diplomasi ile sorun çözülmeye çalışılıyor. Allah yardımcımız olsun.

Milletimize en güzel bayram hediyesi Ankara-İstanbul YHT’nin açılması oldu. İnşallah bu hatlar Türkiye’nin her noktasına ulaşacak, bu sayede her bayramda karşılaştığımız trafik kazaları da son bulacak. Bayram dönüşlerinin çileye dönüşmemesi için sürücülerin çarşambadan pazara kadar parça parça dönmeleri gerekiyor. Eğer herkes pazara kalma hatasını gösterirse yine müthiş bir dönüş çilesi yaşanır. Şahsi araçla dönecek olanlar pazara kalmamalıdır.

Bayramdan sonra Türkiye tekrar normal gündemine dönecek. TBMM bayramdan sonra çalışacak. Görüşmeleri yarım kalan Torba Yasa Tasarısı’nın görüşmeleri tamamlanıncaya kadar Meclis çalışmaya devam edecek. Sanırım bu süre 10 Ağustos seçim gününe kadar dayanır. Cumhurbaşkanı adaylarının seçim kampanyaları ise sürecek. Başbakan her güne iki miting sığdıracak. Seçimde kanaatimce ilk turda Sayın Erdoğan zorlanmadan seçilecek...  

Yazının tamamı için tıklayın

Nuri Elibol - Türkiye Gazetesi

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat