Davutoğlu, hızlı başladı

  • GİRİŞ31.08.2014 07:50
  • GÜNCELLEME31.08.2014 08:17

Bu vesile ile vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Halkın oyları ile seçilen Cumhurbaşkanı’nın Çankaya Köşkü’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Başkomutan sıfatı ile verdiği resepsiyona ilişkin izlenimlerimi sizlere yarınki yazımda aktaracağım...

Seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son bir aydır attığı adımlar ve aldığı stratejik kararlarla tüm düğümleri çözdü. Erdoğan güçlü liderliği sayesinde partisine fire verdirmeden, kimsenin kavga-gürültü etmesine meydan bırakmadan ve tüm kriz senaryolarını boşa çıkararak yol arkadaşları ile birlikte sorunları çözdü. Geçiş döneminin hiçbir sorun yaşanmadan tereyağından kıl çeker gibi atlatılmasını ustaca yönetti. Bir ay bile dolmadan, AK Parti yeni genel başkanını seçti, Sayın Cumhurbaşkanı Meclis’te yemin etti, Köşk’te devir teslim töreni ile görevi devraldı. Aynı gün AK Parti’nin yeni genel başkanına hükümeti kurma görevi  verdi. Sayın Davutolğlu, yeni takviyeler yaparak ikinci gün kabineyi onaya sundu ve aynı gün kabine onaylandı. Yarın hükümet programı okunmaya başlanacak ve cumartesi günü güven oylaması yapılacak. Allah nazardan saklasın. Her şey tıkır tıkır yürüyor.
Seçilmiş güçlü devlet başkanı ve güçlü başbakan birlikteliği ilk meyvelerini vermeye başladı bile. Köşk’te devir teslim törenine Sayın Gül ile Erdoğan’ın kardeşlik hukuku damgasını vurdu. Sayın Gül Ankara’dan en iyi şekilde uğurlandı. Gönlümüzdeki müstesna yeri korunacak. Yedi yılda güzel hizmetler yaptı. Kendisine minnettarız.
Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu yaklaşan seçimi de dikkate alarak 5’inci AK Parti hükümetini sınırlı takviyelerle kurdu. Kabineye yeni giren isimlerin seçiminde tam isabet sağlanmış.

Devamı için tıklayın >>>

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat