AK Parti içindeki FETÖ’cüler

.

  • GİRİŞ30.09.2016 09:56
  • GÜNCELLEME30.09.2016 09:58

17-25 Aralık darbe girişimlerine kadar sınırlı sayıdaki birkaç politikacı hariç AK Parti kadroları ve toplum, teröristbaşı Fetullah Gülen ve örgütünün gerçek yüzünden habersizdi.

Herkes o yapıyı eğitim hizmetleri veren; dünyanın dört bir köşesinde okullar açarak âdeta Türkiye adına misyonerlik yapan, fakir-fukara çocuklarını okutan-dershaneye gönderen ve topladığı yardımlarla dünyanın çeşitli yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine yardım eden bir hayır-hasenat ve eğitim organizasyonu olarak görüyordu. Vicdanlı herkes de bu amaçları taşıyan bir yapıya imkânları ölçüsünde maddi-manevi destek veriyor, önlerini açıyordu. Kimse bu yapının dinî duyguları, hayır-hasenat, yardımlaşma ve eğitime destek duygularını kullanarak, bu kutsal amaçların arkasına saklanarak devlete sızmaya çalıştıklarını ve devleti ele geçirmeyi amaçladıklarını fark edemedi. Çünkü o kadar iyi takiye yapıyorlardı ki, bukalemun bunların yanında halt etmiş!..

Bunların topladıkları kurban paralarını; çoğu kesimden aldıkları himmet paralarını ve okul ile dershane gelirlerinin ancak yüzde 15-20’sini görünürdeki amaçlar için kullandıklarını, kalan yüzde 80’ini FETÖ’ye aktardıklarını, kendilerinden başka kimse bilmiyordu. Himmet vermeyenlere kurdukları tuzakları yeni öğreniyoruz. Kendi adamlarını devlet kadrolarına yerleştirmek için rakiplerine kurdukları kumpasları, soru çalma işlerini-sağlık raporu düzmecelerini yeni öğrendi herkes. Çünkü o kadar iyi rol yaptılar ki Allahü teala bizi affetsin, fark edemedik gerçek niyetlerini.

Ancak 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra herkes bunların ne yapmak istediğini fark etti. Maskelere düştü. İsrail’in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırı konusundaki değerlendirmesinden sonra muhakeme yeteneği olan herkes Fetullah Gülen’in nereye ait olduğunu, kime hizmet ettiğini, kimin borusunu çaldığını fark etti. Hele hele MİT tırları operasyonunun arkasında bunların olduğunu gören herkes bu yapının birileri tarafından Türkiye’ye karşı kullanıldığını ve bu yapının T.C. devletinin bekası açısından çok ciddi bir tehdit olduğunu gördü.

17-25 Aralık darbe girişiminden sonra bir mahalli idareler seçimi, iki de genel seçim oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce AK Parti neredeyse tüm teşkilatlarını yeniledi. Belediye başkan adayları seçilirken FETÖ ile ilişkileri olup-olmadığına bakıldı. FETÖ ile bir şekilde diyaloğu olan hiç kimsenin Belediye başkan adayı yapılmaması için titiz bir inceleme yapıldı. Daha sonra 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde AK Parti teşkilatları tekrar yenilendi ve teşkilatlarda FETÖ ile bağı bilinen herkes ayıklandı. Hem 7 Haziran 2015 hem de 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde milletvekili adayları tespit edilirken en önemli kıstas FETÖ ile bağının olup olmadığı konusuydu. Her iki seçimde de, özellikle de 1 Kasım seçimi öncesinde eski vekiller dâhil FETÖ ile irtibatı olduğu değerlendirilen hiç kimse vekil adayı bile yapılmadı. Yani AK Parti teşkilat ve kadrolarında FETÖ temizliği 15 Temmuz darbe girişiminden önce en az üç kez yapıldı. Kendini çok iyi gizleyen kripto FETÖ’cüler hariç FETÖ’cülerin en az olabilecekleri siyasi parti AK Parti’dir. Çünkü bizzat kurucu ve doğal liderin de ısrarlı takibi sayesinde bu temizlik zaten önceden yapıldı. Bugün birilerinin çıkıp “AK Parti içindeki FETÖ’cüler ne zaman temizlenecek” demesi çok iyi niyetli bir değerlendirme değil. AK Parti 17 Aralık 2013’ten bu yana bu temizliği yaptı-yapıyor zaten. FETÖ konusunda en az üç kez inceleme ve değerlendirmeden geçti AK Parti kadroları. Bugün “acaba atladığımız, gizlenen kimse kaldı mı?” diye yine de inceleme ve değerlendirmeler yapılıyor. Ama sanki bunlar hiç yapılmamış gibi AK Parti’nin simge isimleri-bakanları-belediye başkanları ve vekilleri ile ilgili düzmece haberler üretiliyor. Bence bu da FETÖ’cülerin yaptığı bir iş. İşi sulandırmaya-sembol isimleri itibarsızlaştırmaya ve AK Parti içinde tartışma-güvensizlik çıkarmaya çalışıyorlar. Kimse bu maksatlı iddialara itibar etmesin, işine baksın. İddia ediyorum bu konuda en titiz çalışmayı AK Parti yapmıştır, yapıyor. Hedef şaşırtmayın.

FETÖ’cüler her yerde hep bir ağızdan mağduriyet çığlıkları atıyorlar. Toplumda, içeri alınanların ve kamu görevine son verilenlerin büyük bir bölümünün asılsız ihbarlarla alındığı duygusunu yaymaya çalışıyorlar. Mağduriyet duygusu oluşturup toplumu yanlarına çekmeye çalışıyorlar. Aman dikkat. Savcılarımız asılsız ihbarda bulunanlara dava açmalı ve bunları afişe etmelidir. 100 kişiden en fazla 10 kişinin mağdur olma ihtimali var. Bunların da şikâyetleri incelenip, düzeltiliyor. Sakın bu mağduriyet propagandasına kanmayın.

Yorumlar8

  • Kemal Yıldız 7 yıl önce Şikayet Et
    Nuri bey ağzına sağlık güzel tespit.Birileri Ak partiyi gösterip kendilerini unutturuyorlar chp içinde hiç fetö temizliği yapıldı mı? Duyan varmı?
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Mehmet KOÇAK 7 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler Nuri Bey. Çok iyi tespit.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Arif 7 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu temizlendi ancak hepsi değl. Bilipşikayt ettiğimz halde temizlenmeyenler var
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • Esat Terim 7 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyor,destekliyor ve bizde elimizden geleni yapma gayretlerimiz artmalı.Mevlamız bu ve benzerlerinin şerrinden korusun.Aaamiiiin.Fiiiemanillah.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ali Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetö temizliği konusunda Nuri beyin tesbitleri doğru ama ne dedik su uyur düşman uyumaz,dedikoduları bir kenara bırakıp daha ince bir şekilde ayıklamaya devam edilmeli,durumun vahameti belli.Aynı delikten bir daha ısırılamaz devlet.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat